Trix

Idag har skrothund och jag gått en bra promenad vid Lensjön, hon sprang som en tok in och ut ur skogen hela tiden. Blir ju inte annat än glad när man ser henne hålla på. Inte konstigt att hon är trött nu. Jag har fått en nytändning på trix med det sista så nu blir det en hel del trix tränande varje dag med. Hur kul som helst och Ninja lär sig fort. Ganska bra sysselsättning att hålla på med nu när hon kan en del. Jag har börjat tänka mer på att alltid vara noggrann med så fort jag ger henne något kommando, annars slarvar hon bara mer och mer.

Lite bilder från idag


Undra om det finns något kul där borta?



I helgen blev det bla stor middag hos fam Berndtsson med min familj. Många blev vi och trevligt va det =) Ninja bus och Chili fick även leka lite innan på dagen. Igår va jag och Andreas på klubben med skrotis och filmade lite när vi tränade. Jätte kul att se sen. Hon gick bättre än va jag trodde. Roligt att ha i framtiden med så man ser utvecklingen.

Bye


Matkoma

Undra om det bara är i Ninjas värld de ordet absolut inte existerar? Hon fick sin frukost vid 9 och hon har hållt på och tokat sig, rullat omkring och kastat leksaker till sig själv i nästa en timma efter det. Samma visa varje gång. Hon blir alltid helt tokig efter maten. Ganska sött ändå. Det första hon gör innan hon sätter igång och brötar här hemma är alltid att gå fram och sätta sig framför den av oss som gav henne maten och slicka sig runt munnen några gånger, ungefär som hon säger tack för maten. Efter det sätter hon igång, då börjar leksakerna flyga omkring. Både efter frukost och kvällsmat.

Spenderat väldigt mycket tid på lille vovven nu. Får passa på ordentligt när jag kan och särskilt när jag har möjlighet att vara ute med henne på dagarna i ljuset.
Lägger minst en kvart om dagen på att borsta henne just nu tror jag. Jösses va hår det kan finnas på ett djur. Det tar ju aldrig slut! Kan tömma borsten hela tiden. Det va lättare när hon va liten då fällde hon ingenting. Men liten kändes det bara som hon va i en månad när man tänker tillbaka. Läskigt hur fort tiden går.
Annars har vi gått våra långpromenader, ska se om jag vågar mig in i någon skog idag eller om det är för isigt.
Tränat lite trix och sök inne med. Sök tycker hon är fruktansvärt kul, sladdar alltid iväg när man ger henne kommandot. Börjat träna lite nya trix med, sedan hittar hon ju på sina egna med. Tex. vifta ner saker med svansen trixet (stå nära ett bord och bli jätteglad så man viftar ner något på golvet, för så fort det ligger på govlet är det tydligen hennes), hoppa upp i famnen trixet (något hon och andreas gör, hon tycker det är lättare att hälsa när hon är i samma höjd som alla andra) och så har vi då lodrätt kryp ( ett trix hon och Anki har, då blir man så glad så man bara måste upp i ansiktet och hälsa så man börjar försöka krypa upp från fötterna till ansiktet). Kan dra upp många mer man det skulle ta hela dagen.




Bilder från igår

Bye


Choklad <3

Va bara tvungen att skriva det. Så himla gott! Kan äta hur mycket som helst =) Synd att det inte är allt för nyttigt. Då hade jag levt på det. Stackars hundar som inte får äta det. De vet inte va de går miste om ;) fast Ninja förstår nog inte varför jag inte gillar hennes levergodisar heller. För de är ju också det bästa som finns, förutom husse och matte då förstås!

Igår fick jag och Ninja besök av min käre vän Sophie med, gick åt en hel del kladdkaka kan man väl säga. Har jag inte gått upp i vikt nu den sista tiden så kan jag bara inte gå upp i vikt.

Låter som jag inte äter något nyttigt alls men jag älskar frukt med så bebis får i sig en hel del nyttigt med. Det är ju trotts allt barmorskan som sa till mig att dricka röd mjölk och äta wienerbröd =) inte alla gravida som för höra de.

Till lite vettigare saker så har jag lyckats träna Ninja lite nu det sista. På ett mycket lugnare sätt än innan såklart men det har gått bra. Vart på klubben och tränat en dag. Tränat lite på lydnadsmomenten bland annat, försökt att vara så noggrann som möjligt men det är svårt att se om hon går bra eller inte när man tränar själv. Får ta med Andreas och filmkameran någon dag kanske. Vill verkligen gå en kurs men det får väl bara vänta ett litet tag. Sen har vi vart ute på långpromenad med.
Idag blev det en vilodag för mig så Ninjabusen fick åka med Andreas och jobba.

Får väl sätta mig och mysa lite vid tvn nu, kanske kolla på BB programmet som börjar vid 8. Om jag nu vill se vad som väntar inom snar framtid =)



Bye


Myshelg

Måndag igen, men det lär ju gå fort som vanligt så snart är det väl fredag. För varje dag nu under helgen har jag vaknat upp och känt att jag har mindre och mindre ont av foglossningarna! =) Konstigt om det nu blivit bättre för jag har inte blivit mindre direkt. Men det ska tydligen kunna vara ett tecken på att förlossningen närmar sig. Hoppas att det stämmer =) Så nu när det inte gör lika ont som förut att gå så fick Ninja vara med mig idag så ska vi ge oss ut på en långpromenad.

Annars har det vart en ganska händelserik helg. Vart vid vårat nya hus och kollat på lite saker igen. Även denna gången fick Ninja leka med hunden till henne som bor i huset nu. Efter ett tag kom även grannhunden och va med i deras lek. De va ingen liten hund de, en korsning mellan labbe, rottis och något mer. En jätte hane, men kastrerad tackolov. Så de kan nog leka en del i framtiden. De sprang omkring som dårar och lekte men de tog inte lång tid innan de andra va trötta. Alla utom Ninja som vanligt. Hon försökte få igång dom igen och igen och igen. Herregud va energi det finns i hunden.

Jag och Andreas förlovade oss på nyår, så i lördags blev jag bjuden på restaurang och efter det bio så översakade Andreas även mig med ringarna som äntligen kommit. Hållt det lite hemligt så länge till nu när vi fått ringarna =)

Ninja tycker nog också hon haft en bra helg efter allt lek och bus både med hundar och med oss, promenader vid bla Nääs. Så har hon även fått sig en helrenovering av päls och klor mm. Så hon kan inte klaga!

Nu ska vi ta och mysa lite innan vi beger oss ut.



Bye


Väntan

en evig en. Kan inte bebisen bara komma nu. Vill slippa foglossningar och ryggont. Ont av foglossningarna när jag står och går och får ont i ryggen av att sitta. Spendera dagarna i sängen är inget för mig, usch va tråkigt men försöker ligga kvar så länge jag kan de dagarna Ninja är med Andreas nu. 

I tisdags bestämde jag mig för att trotsa det onda och ha Ninja hemma. På förmiddagen tog vi oss en efterlängtad (för min del) promenad. Kände mig tvungen blir tokig annars. Sakta men säkert gick vi (bara jag som gick sakta Ninja rejsade mest runt som vanligt) en runda som i normala fall tar 45 min på 1 timma och 20 min =) Kändes som jag åldrats några år för mycket på för kort tid =) Ninja klagade inte, desto mer kunde hon springa runt och toka sig och nosa lite. Sedan passade vi på att åka en sväng till Alingsås och efter det blev det ett besök hos Anki där Klara och Älva också skulle hälsa på. Siri och Vilda tyckte Ninja va på tok för ouppfostrad så de passade på att göra någonting åt saken =) Hann inte stanna sån lång stund eftersom jag skulle iväg sedan igen men hann träffa Klara och Älvan en liten stund i alla fall. Eller Ninja hann hälsa på Älva en snabbis när hon kom ur bilen.
Ninja va garanterat nöjd med dagen och la sig gott och sov när vi väl kom hem.

Åh nu skiner solen in här, vill ha vår!
Drömde förresten att jag och Andreas va i Thailand inatt. Det va inte kul att vakna upp sedan, hade kunnat fortsätta drömma den drömen hela dagen!

Dax att ta tag i mig själv, snart kommer en gammal klasskompis hälsar på.

Bye

Ny vecka, nya möjligheter!

Se vad man ska ta och göra av denna veckan. Lär inte bli så svårt att komma på något för på torsdag och söndag är det visningar på lägenheten igen. Brukar bli en hel del pill här hemma innan det. Sedan är det massa saker som kan packas ner och det tar mer tid än vad man tror det.

Lille bushunden ska få sin tid med. Blir väl mest med Andreas nu då, i alla fall när det gäller långpromenaderna och mestadels av träningen. Jätte jobbigt att inte kunna göra sådant längre för jag är så pigg i huvudet och vill hitta på masssor av saker hela tiden men kroppen orkar inte alls. Går inte riktigt ihop. Så det är inte lätt att se när de åker iväg till skogen eller hittar på annat kul. Men får vara glad över att jag lyckats träna henne så länge som jag kunnat göra.

Så fort jag orkar efter bebisen tittat ut så ska jag allt komma igång igen. Vill börja tävla lite med när vi känner oss redo, kommer bli så himla kul! Längtar. Finns en kurs jag vill gå i vår, tävlingskurs för bruks eller lydnad. Får se hur det ska gå med det för anmäler sig gör man det datumet jag har BF (inte för att bebisen borde lyckas komma just då) och sedan går det inte om den börjar redan i februari eller början på mars med tanke på bebisen och flytten och allt (och mig själv kanske). Så vi får se annars får vi försöka hitta något annat eller träna själva... eller nått.
Hoppas nu bebisen låter mig sova lite med så jag orkar genomföra alla planer =)
Det bästa hade vart om bebisen ville titta ut nu. Går ju ändå bara och väntar och det får gärna bli så långt ifrån flytten som möjligt. Är i vecka 37 nu, 38 på fredag så det hade inte gjort något tycker jag.
Drömma kan man =)

Annars har helgen vart bra. Ninja och pappa va ute på en ordentlig långpromenad i lördags senare på kvällen blev det beachvolley med vänner (kunde såklart inte vara med men hade nog lika kul för de =) ). Igår fick vi äntligen köpt ny madrass till sängen, mjuk och skön en sån där som formar sig. Känns inte som man ligger på en planka längre, så himla bra! Efter detta underbara köp blev det vila/hundaktivering och sedan avslutades dagen med en middag hos familjen Berndtsson =) Finfint. 


Lite sommar tack!

Bye


Sjuk

Självklart va det dax att bli sjuk. Nu när ingen annan är det då lyckas jag allt. Kanske ganska passande nu när det är så svårt att gå ute ( om det nu fortfarande är det? ) Hoppades på att slippa nu när jag ändå redan har ont och känner mig klumpigare än vanligt. Men, men nu har jag absolut ingen ork till att göra något över huvudtaget så det kanske är bra, får se det positivt. Slipper jag känna att det är jobbigt att inte kunna göra det jag vill. Så igår sovs dagen bara bort, känns liiite bättre idag men det får väl bli något liknande.

Och till lite roligare saker då..
Ninjabusen har vart med Andreas på jobbet hela veckan hittills. Där händer det lite mer än här just nu och efter jobbet har de åkt och tränat en stund. Tråkigt att vara hemma själv men det är absolut det roligaste för henne nu så jag får stå ut. Hade inte ens kunnat gå ut med henne så va har jag för val..

Anmälde Ninja till MH:t måndags med. 10 april blir det förhoppningsvis av. Hoppas bara vi kommer med nu då och att alla syskonen också kan vara med. Hade vart så kul att träffa alla och se alla "små" vovvarna igen.



Bye

Och nu då?

Trodde jag aldrig att jag skulle skriva men..... nu får snön gärna försvinna TACK! Finns det något mer värdelöst än is?? Det går ju inte att gå ute nu. Får knappt gå ute nu för Andreas nu när det inte är så långt kvar och jag har självklart redan lyckats ramla en gång. Tur som var blev bara handen sårig den gången. Så länge det ska vara såhär så får jag väl ta det väldigt lugnt bara. Lätt?? NEJ! Jag är ju pigg och vill göra massor! Säkert bara för att jag inte kan just nu. Plötsligt verkar det roligt att rida igen och jag vill ha massor av hundar att träna och har en massa träningsplaner för Ninja och mig själv. Men nej, nu ska man tydligen ta de lugnt. Men det lär väl bli fullt upp om en månad så jag kanske borde njuta. Men att det alltid ska vara allt eller inget är ju lite tröttsamt. Längtar till våren typ april någon gång. Då är flytten och allt säkert klart och man har kommit in i sina nya rutiner.

Annars har det vart en riktigt bra helg. Hade jätte kul på My Dog, kändes jättenyttigt för Ninja att vara där inne bland allt folk. Hon tyckte det va jätteroligt att gå omkring och titta på allt, men roligast var det nog när folk ville hälsa på henne. När vi satt ner låg hon mest lugnt och tittade och slappnade av väldigt bra. Som hon inte gjort annat än att vara i stora folkmassor. Det var väl lite vårat mål med att vara med detta året. Sedan att utställningen gick så bra med är ju bara ett riktigt stort +. Kul att så många kom och kollade också! Det märkte man på Ninja att hon uppskattade med =), hon visade det genom mycket pussar på alla (speciellt på Anki som vanligt). Nu får det allt räcka med utställningar på ett bra tag. Nu ska vi satsa på annat =)

I lördags skulle vi till Göteborg så då passade vi på att gå in på mässan en sväng igen och kolla på Jenny. Så Ninja fick sig en liten sväng igen där inne. Men hon betedde sig likadant då med, som om hon inte gjort något annat än att gå på mässor. Trots att det va äckligt mycket folk där inne då till skillnad mot i fredags. På hemvägen från vår Göteborgstur tog vi svängen förbi klubben där Ninja och Andreas hade snöbollskrig och busade ett tag (nej, han kanstade inte snöbollarna på henne utan hon jagade dom =) ).

Igår blev det en Alingsåstur med trevlig middag hos Jenny, Micke och Chili i deras nya boende, och så passade vi på att kolla brorsans nya lägenhet på hemvägen. Så nu längtar man ännu mera tills vi också får flytta in!

Lägger in lite nya (tok) bilder Andreas tagit på skrotan:


Kan man bli sötare???


Ninja röker tuggben??


Heeejjjj

Bye


My Dog 2011

Blev en lång men väldigt rolig dag på mässan idag. Kom fram till mässan vid halv 9 och satte oss och åt frukost alla 3. Klockan 9 satte tävlingarna igång och vi startade som nr 16. Först när vi kom dit va hon väldigt fundersam och lite försiktig men ganska så snart kom Tytti (Ninjas pappas matte), Anki, Kerstin och Leif och alla andra roliga personer och genast blev mässan ett väldigt roligt ställe att vara på tyckte Ninja. Ganska snart var det våran tur i juniorklassen. Ninja var nog garanterat yngst i den klassen eftersom hon fyllde 9 månader för bara två dagar sedan och eftersom vi inte är några utställnings människor så förväntade vi oss ingenting. Va bara ute efter miljöträningen och kände att det kunde vara kul att få en riktig kritik om henne. Hoppades bara på att Ninja skulle sköta sig framför domaren med tandvisning mm. Mestadels bara vi som tränat det med henne och det är bra att veta att det inte är något problem inför om man nu skulle starta i någon lydnadstävling någon gång.
Men det hela gick bra! Ninja skötte sig bra och det blev ett 1:a pris och sedan kom hon 2:a i konkurrensen. Båda gångerna domaren gick fram till henne klappade hon om henne och sa -Vilken söt hund du va. =) Duktiga och sötaste skrothunden (brås väl på sina föräldrar ;) )! Våran andra utställningstävling och en internationell tävling dessutom.
Jag kände mig helt väck denna gången med (som på västkustvalpen). Vart ska jag ställa mig? Vilket håll ska jag springa åt? Hur gör jag?? När är det min tur? Tytti instruerade mig lite innan sen gick det ganska bra bland allt utställningsfolk i kavajer.
Ninjas kritik:


Mkt feminin typ, feminint uttryck, tillräckligt vinklad fram o bak. En aning lång i länden. Kunde haft lite mer benstomme. Behöver tid att utvecklas till lite kraftigare. Mkt behagligt temperament.

Lite bilder från ringen (blev inte bra, tagna med mobil)





Efter utställningen gav vi oss av till agilitybanan där bästisen Chili snart skulle starta. Blev en bra dag för dom med efter en 4:e plats i hopp och när vi gick sedan låg de 2:a i agilityn.
Mellan loppen gick vi omkring en liten stund på mässan med vovvarna och satt och kollade på de andra tävlande. Ninja va lugn och glad hela tiden. La sig oftast när vi satt ner och gick omkring glatt när vi gick.


Micke, Ninja och Andreas kollar på agilityn

- Vilken fin hund, va är det för någon ras?
- En Australian shepherd
- Riktigt fin.
Något vi fick höra och svara på ungefär 380 gr idag!
Såååå ovanliga är de väl inte?

Vart en lång dag för Ninja så hon borde vara riktigt trött. Men hon började ändå leka med sina leksaker när vi kom hem och låg sedan och sov en liten stund och nu la hon sig precis och började tugga på sitt ben. Så tröttare har hon vart. Hon har bra med energi den lilla vovven. Sover nog gott sen ändå =)
Foglossningarna då? Jodå de kändes men de va mycket bättre än igår. Gav resultat att sitta inne en hel dag med en TENS apparat å vila. Startade dagen med alvedon med så det gick. Trodde jag aldrig igår. Va inte lika ansträngande att gå där inne i sommarskor på platt mark som ute i snön med stora kängor. Happy!

Det va allt från oss idag!




Bye

ONT!

Måste bara få beklaga mig lite, men det här gör bara så ont! Kan inte gå just nu, dumma foglossningar. Varför just nu? I morgon är det my dog med då måste jag ju kunna gå och det känns omöjligt nu. Blir till att sitta stilla med Andreas TENS apparat hela dagen idag och försöka hitta några smärtstillande man får äta när man är gravid (om de nu finns).
Bara blivit värre denna veckan. Kände mig någorlunda ok i går på morgonen så jag bestämde mig för att jag äntligen skulle kunna gå på en långpromenad med Ninja till skogen. Dålig ide. Kom inte så långt innan jag kände att det började gör bra ont men blev så irriterad för att man är så begränsad så jag bestämde mig för att bita ihop och fortsätta gå. Va nog den värsta promenaden jag gjort på länge. Kändes bara bra när jag kom till skogen och såg hur lycklig Ninja blev. På vägen hem gick det långsamt och haltandes. Dumt gjort i efterhand men vissa gånger har det känts lite bättre efter jag gått lite och musklerna mjukats upp. Men absolut inte denna. Bara jag kan gå i morgon så får jag väl på något sätt hålla mig stilla resten av tiden.
Igår kväll va Amanda (Ankis kompis) här och trimmade lite på Ninja så nu är hon fin till i morgon. Saknas bara ett bad som hon ska få ikväll. Just nu är Andreas och Ninja ute på långpromenix i skogen så hon får springa av sig ordentligt inför i morgon. Jag försöker underhålla mig själv med film mm. Inte det lättaste, vill med vara ute och gå! =(



Bye

Lyckat

Nyårsafton blev en rolig kväll, även för Ninja. Va hos vänner i Mölndal på fest, blev riktigt lyckat och trevligt. Ninja fick också vara med hela kvällen och var riktigt glad för det. Va många där som kunde klappa och leka med henne. Fick även riva sönder en kartong som har blivit favvo sysselsättningen nu den senaste tiden. Så hon va en glad hund hela kvällen. Även vid 12 slaget. Det hon inte gillade va när alla skulle ut och lämna henne. Jag och Andreas spenderade 12 slaget inne denna gången för hennes skull för att se att hon inte blev rädd. Men hon låg bara och tuggade för fullt på sitt grisöra. Känns jättebra att hon inte reagerade på smällandet. Va lite orolig för att vara i Göteborg det första nyåret, kanske inte den platsen de smäller minst på i Sverige. Men det gick så himla bra trots att det smällde ordentligt så nu behöver vi inte oroa oss för det mera. Så skönt!

Andreas har fått ta över en del med Ninjas träning nu. Fick ordentligt ont i bäckenet igen efter att jag sprang efter Ninja i hela Floda, så det har gått lite fram och tillbaka med de. Nu de senaste dagarna har de bara gjort ont till och med på natten så det har blivit svårare att träna henne eftersom det gör ont att gå. Tur att vi är 2 nu då =) OCH tur att det inte är så långt kvar nu tills bebisen kommer. V. 35 nu =)

V.36 på fredag och då ska jag springa omkring inne på My Dog, hur det nu ska gå =)

Nästa vecka blir ännu en "mycket att göra" vecka. Bland annat en visning till på lägenheten och mycket med Ninja. En kompis till Anki kommer och trimmar lite på Ninja. Sen ska hon badas och fixas med. Sen kommer lille skrotan va ännu finare ;)



Bye



RSS 2.0