Filmer

Två stycken filmsnuttar på snuttisen...

Tokig efter bad: http://www.youtube.com/watch?v=vHTC56M7gis&feature=channel

Västkustvalpen 2010: http://www.youtube.com/watch?v=ixOOtNyvMtY&feature=channel

Tycker synd om lille snutten som bara får ligga ner så mycket som möjligt. Ser hur det bara kryper i henne. Igår kväll när hon kom hem va hon fortfarande jätte trött efter att ha blivit sövd. Hon orkade knappt vifta på svansen när hon såg oss. En riktig plutt! Men idag är hon pigg och glad. Tur det fast nu är det väl ännu jobbigare för henne att bara ligga stilla.


Se bara på snutten. Visst tycker man synd om henne.


Trasig trampdyna

Just nu är lille stackars snuttisen på Blå Stjärnan och får sin tass sydd. Ninja och Andreas var ute på promenad igår kväll så plötsligt hörde Andreas hur hon sprang på en krossad glasflaska i det höga gräset.
Självklart så lyckas hon just pricka den och trampa på den vassa kanten och skar upp trampdynan. Blev raka vägen hem så när jag öppnar dörren ser jag en blodig Ninja i Andreas famn. INGEN rolig syn. Direkt in i duschen för att spola bort blodet och kolla om det fanns glas kvar i tassen men det fanns det inte tur som var. Vi lindade in tassen i en strumpa så länge innan Jenny kunde komma och linda det ordentligt. Men eftersom det var ett ganska ordentligt sår fick hon ändå åka in till Blå Stjärnan idag och sy. Förhoppningsvis läker det fortare nu då. Men lille snutten kommer inte att få röra sig mycket nu. Kommer inte vara lätt att ha en valp liggandes här hemma som inte får röra på sig. Jösses hon kommer bli ett monster! Så nu blir träningen lidande ett bra tag. Hoppas bara på att hon blir bra till lägret.

Många har kommenterat att hon har blivit så stor nu sista tiden.
Tänker inte så mycket på det själv eftersom man ser henne varje dag.
Men så är det nog...Eller?? ;)

Bye


Ett tag sen sist

Nu va de visst ett bra tag sen ja skrev något här sist. Tiden går ju så fort så man tänker inte riktigt på de. När man väl tänkter på det är man oftast helt slut så då orkar man inte. Första och andra veckan efter semestern va jag sjuk. Då hände det inte så mycket. Ninja och Andreas va på jobbet om dagarna. Nu har jag jobbat en vecka och det känns bra att vara igång igen. Ninja har fått leka en hel del som vanligt och det har även blivit lite lydnadsträning. Går fortfarande jätte bra och hon är riktigt samarbestvillig. Väntar bara på trotsåldern nu, lär inte bli lika lätt då. Men nu gör hon allt för att vi ska bli glada, och vi gör allt för att hon ska vara så glad =) Måste ju vara bra samarbete :P
I veckan åkte Andreas till Finland för att jobba så då fick jag och snuttisen vara själva. På dagarna tog våra snälla familjer hand om henne så hon inte skulle behöva vara själv. Jag passade på att bo hos mamma och pappa 2 nätter för att få avlastning. Samtidigt som de fick sällskap x 2. Alla glada =D I måndags passade Ninja på att åka på en urinvägsinfektion. Lille plutten  :/  Vaknade på natten av att hon verkligen ville ut. Fattade inte varför. Sedan på morgonen hade hon kissat ca 20 gr när Andreas va ute med henne. Det hela slutade med 5 dagar på antibiotika. Men nu är hon bra igen. Man har allt tyckt bra synd om henne. Men hon har inte direkt visat att det vart jobbigt.

Idag va det dax för västkustvalpen. Trodde aldrig att jag skulle ställa ut en hund för ett år sedan men jodå, nu kände man att det kunde vara en kul grej samtidigt som man fick träffa Anki och 4 stycken syskon till Ninja. Om inte annat bra träning för henne. Massor av hundar och chansen att se om hon bara kunde fokusera på mig ett tag när det va fullt med rörelse runt om. Resultatet blev ju till och med bra =D Det va 6 st hundar i klassen var av 5 st Arelidsaussies å Ninja vann. Vet knappt va allt innebär men hon fick ett första pris, ett hederspris, blev HP och BIR. Ninja va duktigt och lyssnade bra. Hon tyckte det var lite läskigt när domaren skulle ta så mycket på henne men hon överlevde det med. Något att träna ännu mer på! Alltid bra att ha saker att träna på. Hon va jätteduktig när man sprang med henne. Kändes som ett bevis på att gå fot träningen fungerar. Stå upp för länge tyckte hon va onödigt, varför stå när man kan sitta? Hon va ovanligt lugn hela dagen. Stollade sig knappt något alls. Hon kanske visste att hon skulle göra något och blev nervös?
Flera timmar senare va det så dax för finalen, va nog Ninja och 59 hundar till. Alla olika raser. Ingen aning om det gick bra eller dåligt. Bara 5 hundar gick vidare och Ninja va inte en utav dom, men det gör absolut ingenting. Hon har vart så duktig hela dagen och för oss är hon ju den finaste och sötaste av dom alla så klart =) Något alla hundägare tycker om sina egna hundar. Har varit en rolig upplevelse och en bra erfarenhet kan jag tänka mig. Visste ingenting om utställningar förens vi kom dit idag. Kände mig inte så förberedd heller. Blev lite panik med allt. Kom på igår kväll halv 11 att det kan vara smart att bada hunden så den är ren och klippa klorna innan man ställer ut den. Så de va bara att sätta igång då. Koppel fick jag låna av Eva i veckan, Tack! Borde ha tränat men jag fick bara hoppas på att den lydnaden hon kan sitter som gå fot, och stå still. Båda gick helt ok så jag är bra nöjd. Ska nog bara vara lite bättre förberedd nästa gång man ska tävla. Tror det känns bättre då =)


Ninja med sin BIR rosett

Nu längtar jag tills man får börja tävla lydnad och agility. Hon kan redan en del moment i båda men det är mycket träning till som behövs. Vilket är jättebra eftersom det är ett bra tag kvar. Sedan borde vi träna mer på sök och spåra. Knappt gjort det alls sista tiden. Men allt annat är ju så roligt och snart är det Aussie läger med och då lär det säkert bli en del sådant.

Snart har nog Ninja bytt alla tänder med. Känns som de åker ut någon varje dag.

Här kommer lite olika bilder från sista tiden.


Trött Ninja


GALEN!!! Ninja efter hon badat


Syster Penny och Ninja på Västkustvalpen


Brorsan Lotus


Brosan Molle


Syster Älva


Ninja


Finalen

Ska lägga upp några filmer någon dag snart med. Men det får ni allt vänta lite på.

Bye


Vilken vecka =)

En lugn stund? Nej, inte många. Började förra söndagen. Då åkte vi upp till fykan jag, Andreas och Ninja. Jenny, Micke och Chili va redan där. Inte långt efter kom Andreas föräldrar och Arro. Vi passade på att sola lite, Jenny och jag tog ett dopp i havet. Njöt av semestern med andra ord. Hundarna hade nog fullt upp. De bara lekte och lekte. I måndags kom Jennys kompis Sarah upp med yttligare en hund, Combat. Det slutade på fem hundar som skulle bo under samma tak. Så de lekte. Ninja va överlycklig för nu fanns det alltid någon hund som ville leka. Eller som orkade med henne ;) Ibland lekte de även allihopa tillsammans. På måndag kväll satt vi och åt räkor allihopa i sjöboden. Senare på kvällen blev det dax för utgång. Jag, Andreas, Jenny, Micke och Sarah drog in till Smögen. Hundar och föräldrar stannade hemma.
På tisdag va det dax för min FÖDELSEDAG! =) Marängtårta och paket. Inte illa det.
På onsdagen va det dax att åka hem och packa om, dagen bara gick och fullt upp hade man. Hann anmäla mig till Västkustvalpen då med. Känns som det är väldigt bra träning för lille Ninja. Torsdag redan kl 06:00 va Jenny, Micke och Chili utanför med bilen. Nu va det dax att dra till Gotland. Resan dit gick bra. Liiite osäkra ett tag på om vi skulle komma i tid till färjan. Men de löste sig! Fösta gången Ninja skulle åka färja, men som vanligt märkte hon knappt inte av det. Vi hade hundplats och fick ta med hundarna upp på båten. Ninja hittade genast en valp att leka med och terroriserade även Chili ibland som vilade upp sig inför tävlingen. Vipps så gick 3 timmar på färjan. Kl 14 va vi framme på Gotland. Det blev raka vägen till stugan vi hade hyrt och sedan in till Visby för lite mat.
På fredagen va det dax att åka till agility tävlingen. Med mycket folk och hundar överallt fann sig Ninja väldigt snabbt. Hon satt mest och kollade på allt folk som gick förbi och då och då hittade hon en hund att leka med. Stället kryllade av border collies och shelties. Men det fanns även några aussies. Tror nog nästan alla som hade en aussie va framme och hälsade på Ninja och undrade var hon kom ifrån och lät henne hälsa på dreas hund. På fredag kväll va vi ett helt gäng på lammgrillning. Mycket trevligt tills vi blev pålurade en efterrätt som ingen ville ha. På lördagen fortsatte tävlingarna å killarna drog och fiskade istället. På kvällen åkte vi uppåt och kollade några raukar och lät alla hundarna springa och busa på stranden. Igår va det sista tävlingsdagen och hemgång. Färjan åkte kl 17 och sedan va det bara bilturen kvar hem. Redan på tävlingsplatsen kännde jag hur svullen jag började bli i halsen. Inget bra tecken. Resten av bilresan hem blev lagom rolig och i morses när det var dax att jobba sig första arbetsdag på fyra veckor, ja då kommer man knappt ur sängen. Här sitter jag nu med en jätte svulle hals och febrig, bara orkat trycke i mig lite frukost än. Lika bra å gå och lägga sig igen. Får väl skylla mig själv för jag har vilat på tok för lite. Så går det då! Ninja är med på Andreas jobb som hon kommer att vara nu i fortsättingen.Bild från färjan till Gotland.


God natt
Bye


RSS 2.0