GOTT NYTT ÅR!!!

2011 i morgon. Blir förhoppningsvis ett bra år, bättre än 2010. Många saker att se fram emot. Hoppas alla får en trevlig kväll. Jag ser fram emot den.
Hoppas det inte blir så mycker smällande för hundarna bara.Bye


Längtar...

Längtar riktigt mycket efter att få flytta in i det nya huset nu. Just nu är det bara tråkigheter kvar här i lägenheten som städa, plocka undan och packa ner. Men för mycket kan man inte packa ner än för det är ju först om 2 månader som vi flyttar, men jag vill ha så mycket som möjligt klart av mitt så jag slipper tänka på det sen mitt i allt. Igår va det ett evigt bortplockande av saker, passade på att ta ner alla julsaker med. Har ingen nytta av dem längre nu efter jul. Ninja fick sig en ordentlig promenad mitt i allt också, skönt att ha henne så man kommer ut. Annars är det de sista man tänker på just då. Idag blir det städning på schemat för ikväll är första visningen. Hoppas bara det finns lite intresse nu också för mäklaren har sedan början varnat oss för att detta är den svåraste tiden att sälja nu vid jul. Då tänker man oftast inte på att köpa lägenhet utan tar det lugnt och spenderar tiden med familj. Men vi får se, blir ju en chansning, hoppas bara den går hem.
När vi plockade bort så mycket saker kollade Ninja på oss som om vi kom från någon annan planet. Hon fattar verkligen inte vad vi håller på med. Idag fick hon följa med Andreas till jobbet och underhålla dom där för det fick inte vara något spår av en hund i lägenheten till visningen. Under tiden visningen är åker jag och Andreas och tränar med Ninja på klubben. Så himla bra att de skottat en bit av planen där så man fortfarande kan träna på vintern.

Nästa vecka blir det likadant igen, då är nästa visning. Sedan hoppas jag det räcker så man kan ta det lite lugnt ett tag.
Nästa vecka är det My Dog med så då blir det mycket pyssel med Ninja också, badas, trimmas, borstas, klippas klor. Men det ska bli kul! Hoppas bara att lilla spökseende skrotan sköter sig =)Bye

Julen slut för i år

Snabbt gick det allt dessa dagar. Denna julen har vi vart hos Andreas föräldrar. Mina passade på att resa till min moster som flyttat till paradisön Curacao för några år sedan.
Dagen innan julafton var jag och Ninja ute och gick i skogen i Alingsås, samtidigt som jag gjorde min första julskinka någonsin till föräldrarna så de hade någon typ av julmat när de kom hem på julafton. Gick väldigt bra tycker jag =) Speciellt för att va min första. Inte för att det var särskilt svårt.
På julafton blev det som sagt en heldag hos Andreas föräldrar med hans mormor, farmor och familj. En väldigt trevlig dag med mycket mat, paketöppning och spel. Ninja hade ingen tråkig dag hon heller. Det där med att öppna paket va tydligen så himla roligt att hon passade på att öppna Chilis och Arros paket med. Man kan väl säga att det låg kartong och papper överallt sen. Jenny hade även med en 9 veckor gammal valp som hon passade över jul, en liten blandrasvalp som heter Tuffa. Tuff va precis va den va. Trodde Ninja skulle köra över den med en gång men det gick jätte bra. Så fort Ninja blev för på den så ställde sig lilla Tuffa mot Ninja och skällde. Ninja blev bra förvånad och kollade bara konstigt på den. 
Självklart blev det bus med Chili också, så efter den dagen va Ninja bra trött. På juldagen var vi hos mina föräldrar och hade lite julafton igen. Blev en trevlig kväll det också med mat och paketöppning igen. Jag och Ninja va även ute på en långpromenad på dagen så vi fick röra oss lite. 

Igår va vi på Allum en stund ( tillsammans med resten av Sveriges befolkning typ ), och efter det bar det av till Gråbo på Andreas mormors årliga annandags middag.

Så mat klarar vi oss utan nu en vecka eller två känns det som. Helt sjukt vad man har ätit. Känns bra att man är gravid. Då har man en bra anledning till att äta så mycket =)

Ninja har nog uppskattat sin första jul, hon har träffat mycket folk, fått leka mycket och fått julklappar. Fick ben och godis, och en ny rosa gris av mamma och pappa. Den förra grisen fick inte leva så länge så vi gör ett nytt försök med denna.

Även jag har haft en väligt bra jul och fått många fina julklappar, tack så mycket!!!

Nu är det bara 4 dagar kvar till nyår. Den ska spenderas med kompisar i Mölndal. Ninja kommer också vara med för jag vill absolut inte lämna henne på hennes första nyår. Hoppas det kommer gå bra, men hon har inte vart skotträdd alls innan men nu låter det såklart mycket värre.

Nä nu blir det en lugn kväll för oss här. Idag har vi passat på att vara ute mycket eftersom gårdagen blev ganska lugn för busen.


Trött Ninja efter julhelgen

Bye

22/12 2010

Redan onsdag, och dagarna bara går som vanligt. Fick hem Ninjas nummerlapp till My Dog precis. 37 st Aussisar med, annat mot vi 6 som var med på Västkustvalpen =) Blir verkligen en rolig grej. Hoppas det blir en bra grej för Ninja med, om inte annat en nyttig grej. Inte långt kvar nu. Sen blir det nog inga mer utställningar på ett bra tag. Snart får hon ju börja tävla i annat (äntligen!) =) ska bli kul, får se vad vi hittar på. Först testar vi nog på lydnad. Det dröjer fortfarande ett tag innan hon får starta i agility.

Fortfarande mycket ensamhetsträning, och det går så himla bra! Hon är så duktig! Alltid lugn när vi kommer tillbaka. Men lämnar henne fortfarande inte fööör långa stunder. Vill att hon ska känna sig trygg med de ett tag nu först innan vi ökar tiden ännu mera. Men nu känns det inte som något problem längre att lämna henne. Lämnade henne senast i förmiddags när jag skulle iväg och det var inga problem alls. Känns så bra för detta var det enda vi känt vart jobbigt.

Helt sjukt va kallt det är hela tiden. Undra hur länge det kommer vara såhär? Gäller att klä på sig ordentligt när man ska ut med skrotan. Bra att det ligger ordentligt med snö, det gör det lite roligare att gå ut.
Igår va vi på klubben, tränade inte utan gick mest omkring där i skogarna och lekte på planen. Efter det fick hon vara med Andreas på jobbet resten av dagen. Lite miljöombyte och så behövde det fixas lite här hemma. Det är lättast att göra utan henne.
Idag har vi vart vid Nääs och gått en sväng, Ninja hoppade omkring som en dåre i snön som vanligt, och rejsade så gott det gick på ängarna. Tokhund! Ibland fattar man inte var all energi kommer från. Nu ska jag inte röra mig mera idag. Har ont igen så det är bäst att ta det lite lugnt tror jag så det inte blir värre igen.Klubben igår, -15 ute kan väl inte säga att det va varmt.Bye

Så va det snart julafton med.

På fredag är det dax.. Alla julklapparna är klara, känns skönt. Började med att vara ute i tid å köpte några men sen blev det som vanligt att jag inte tänkte mera på det och sedan kunde jag inte bestämma mig vad jag skulle köpa. Men igår fick jag köpt det sista. I år blev det Andreas som var svårast att köpa till. Brukar vara brorsan som jag aldrig kommer på något vettigt till. Visste inte vad jag skulle köpa alls först till Andreas, men det slutade med att jag velade i en vecka för jag kom på för många saker tillslut. Men nu är det klart. Ninja ska självklart också få öppna paket på julafton.

Annars har det inte hänt så mycket. Andreas va sängliggandes mestadels av förra veckan. Så det va jag och Ninja som fick underhålla oss på dagarna. Jag hade svårt för att gå och göra saker sen i onsdags när Ninja försvann. Hade sjukt ont i bäckenet efter att ha sprungit efter henne runt hela Floda. Så det fick bli mycket träning och sök inne, sen har vi vart på klubben med så har hon fått springa omkring och busa själv. I fredags va Kerstin (Andreas mamma) här och gick en sväng med Ninja med, väldigt snällt! Då började Andreas bli bättre med så han kunde ta hand om henne lite med. Hjälpte mycket för sen igår känns det bättre igen. I morses kändes det riktigt bra så jag och Ninja gick ut på en riktig långpromenad, gick inte direkt fort såklart men det gjorde nog inget för Ninja för hon sprang omkring och tokade sig. Gick mestadels i skogen.

I helgen har hon fått busa med Chili också, ett bra sätt för henne att bli av med energi =)

Lite bilder från den senaste tiden:


Ninja och Chili


Ute i skogen idag


Ute i skogen idag


Sötnöt med sin leksak som inte är lika hel idag


Bye

Änglavakt

Vill aldrig vara med om en likadan morgon igen! Rutiner är nog till för att följas, idag bröt jag mot de för första gången. Hade vart vaken från och till sen 5 ungefär, tänkte gå och lägga mig i soffan framför tvn och se om det skulle gå bättre att sova där. I fall att jag skulle somna ville jag ha gått morgonpromenaden med Ninja först så  efter 7 någon gång gick vi ut. Då va det fortfarade helt mörkt ute vilket de inte brukar vara annars på våra morgonpromenader. Vi höll oss vid bakgården, där vi har massa stora gräsmattor. Ninja gick lös som hon alltid gör annars när vi är ute och går med henne. Hon har alltid vart så duktig och hållt sig nära mig och kommer alltid och går nära mig när vi möter andra hundar och folk. Jag har alltid tyckt att de vart så bra med för jag gillar inte riktigt det där med att alltid ha hunden kopplad, då får den ingen chans att röra sig som den vill och speciellt inte en unghund som behöver få springa av sig mycket.
Hon sprang iväg en sväng och gjorde det hon skulle, sedan kallade jag in henne för att gå in igen och hon kom som vanligt så snällt till mig. Då plötsligt kommer det en kille springandes, han hade förmodligen bråttom till tåget. Han va väldigt mörkt klädd och sprang snabbt mot oss, då får Nina plötsligt PANIK (tror förmodligen att han jagar henne) sätter svansen mellan benen och bara springer! Hon hör inte alls att jag ropar allt va har efter henne. Hon bara springer och springer. Tillslut ser jag henne inte längre. Jag börjar springa efter men vet inte riktigt vart jag ska springa. Plötsligt ser jag lite folk och springer fram och frågar om det sett någon hund komma springandes och de hade de, i full panik. Då får jag med panik, tänkte att jag aldrig får tillbaka henne levande, längre ner fanns på tok för många faror. Sävelången (en å där det är riktigt strömt), stationen och järnvägen, + bilvägen såklart. Jag fortsatte att springa och ropade hela tiden efter henne ifall att hon skulle ha stannat och lugnat ner sig så hon kunde höra mig. Jag fortsatte mot Floda centrum och lyckades stanna en tjej där med som hade sett en vit brun collie (något alla beskrev henne som) springa över bron mot stationen, även denna gången i full panik. Hann inte långt igen innan en tant frågade mig om jag letade efter en springande collie, - ja sa jag bara. Då är hon (för de som känner till Floda) borta vid pizzerian på andra sidan vägen. Vi och de andra bilarna höll nästan på att köra över henne för hon springer på vägen (i morgontrafiken). Visste inte va jag skulle ta vägen när jag hörde de, ville bara gråta men jag fick inte fram något bara för man va så panikslagen för man va så säker på att man aldrig skulle få se sin älskade lilla hund igen. Jag bara sprang och sprang och ropade. När jag kom fram till pizzerian va det såklart ingen Ninja där. Visste inte vart jag skulle ta vägen längre! Helt förtvivlad stog jag där och började försöka stanna bilar och fråga om någon sett henne. För varje tåg som åkte förbi ville jag bara gråta, vi har gått ganska nära järnvägen innan så tänkte att hon förmodligen va uppe och sprang på rälsen eftersom hon hittar en bit bort där. Hade SJÄLVKLART ingen mobil med mig heller eftersom jag tänkte att vi bara skulle vara ute en snabb stund. Tillslut kom jag på att jag måste ha hjälp! Andreas låg henna i sängen eftersom han har feber och är sjuk, men hur skulle jag få tag på han? Vägrade lämna stället i fall att hon va nära eftersom de va de sita stället folk hade sett henne på. Slutade med att jag ställde mig på vägen så bilarna va tvungna att stanna, då stannade en snäll kille och jag fick låna hans telefon. Ringde Andreas som fick sig ett lagom roligt uppvaknande. Han slängde på sig kläderna och sprang till mig. Precis när han kom fram stannar en tjej bilen och frågar om vi letar efter en hund. Då hade hon precis sett Ninja springa (i full panik) mot Floda motet. Herregud tänkte jag, E20 e inget bra stället för lösa hundar i full panik. Vi fick åka med henne till Floda motet och Andreas ringde polisen och hans mamma som bor nära så vi va flera hon kände igen som letade. Efter ett antal stannade bilar och mycket frågande av förbigående folk visste vi inte vad vi skulle göra längre. Fick inte fler tips. Vi började gå hemmåt i fall att hon skulle släppa paniken och gå hem igen så vi va där. Kändes så hemskt att inte veta vad man skulle göra mer eller var man skulle leta. Precis när vi va som mest säkra på att aldrig mera hitta henne ringde fastighetsskötaren....
Han hade sett Ninja komma springandes i närheten och då hade de ropat på henne när de såg att hon började lugna sig. Tillslut hade hon gått närmare dom så de fick tag på henne. Nu satt hon med dom på dreas kontor.
Har nog aldrig vart så lättad och glad som jag va då. Vi gick dit och kramade om henne ordentligt. Man såg att hon fortfarande va bra stressad men hon va helt överlycklig över att se oss.

Vill aldrig mera vara med om detta. Usch! Vet inte vad jag hade gjort om vi inte hittat henne än, eller om något ännu värre hade hänt. Hade inte vart särskilt kul att veta att ens hund är ute i -10grader. Man sprang bara omkring hela tiden och tänkte va sjutton kan hon va, och jävla hund, älskar dig för mycket för att du ska försvinna så här (så kanske man inte får skriva men det va det jag tänkte då). Men nu är hon här, många pussar får hon =) Koppel är något som får vara på så länge hon nu ska vara i denna spökåldern. För det var just något sådant som hände förut tror jag. Det spökade nog bra mycket i hennes huvud. Hon har aldrig reagerat på något likanande innan. Får helt enkelt spendera mycket tid på klubben och liknande den närmsta tiden, där är det inte lika farligt om hon blir rädd igen så där kan hon vara lös.
Förut när vi va ute hoppade hon till 2 gånger för ingenting typ så någonting är det allt.

Resten av dagen blir luuugn. Andreas är sängliggandes och har redan gjort för mycket, jag kan knappt gå efter allt springandes i morse. Rev nog upp allt de där med foglossningarna jag hade problem med för ett bra tag sedan som de lyckades fixa till när jag va med i en studie som fungerade. Så Ninja får också en riktigt lugn dag idag. Fast hon har ju sprungit runt hela Floda i morse så de kan ju inte skada henne och ta det lite lugnt.
Det är ganska skrämmande vad man skiter i sig själv egentligen när något händer. Det är bara 8 veckor kvar till jag ska föda och jag springer runt i Floda som en galning på bankis, man ställer sig mitt på vägen framför bilar, man studsar ur sängen och börjar springa fast man har feber. Helt otroligt... Men just då finns det inte en tanke om att det kan hända något med en själv, man tänker bara att det inte får hända någonting med hunden.

Ska aldrig mera gå utanför dörren utan mobilen, inte ens när jag bara ska ut i 1 min. Det är oftast då man behöver den som mest.Älskade älsklingshunden

Bye

Hänt massor!!!

Inte hunnit skriva här på ett tag. Haft fullt upp med packa saker, fixa lägenheten och ta hand om Ninja mm.
Igår skrev vi kontrakt på ett hus!!!!!!!!!!!!! ÄNTLIGEN! Känns jätte bra, hittade ett precis där vi ville bo mellan Floda och Alingsås, enplansvilla med stor tomt. Nu kommer Ninja få 3414 kvm tomt att springa på =) Kommer underlätta så, här hade vi inte kunnat bo med barn och hund + alla trappor. Får flytta in 25 feb, kanska inte världens bästa datum med tanke på att bebisen är beräknad till den 10 feb. Fullt upp. Tur vi har familjerna nära =)
Ska man flytta får man ofta sälja med där av packa saker och fixa lägenheten. Hoppas verkligen att den blir såld i tid. I veckan har de här och tagit kort här mm så vi har fått ta bort 2 skåp som va helt fulla med grejer. Tog bra med tid det. Men känns bra att ha börjat packa ner lite redan. Sedan har det fått bli en ordentlig städning.
Känns som vi kommer ha fullt upp nu tills mitten på mars. Efter det kommer det nog med vara fullt upp med, men då bara med hund och bebis.

I veckan har Ninja fått sig många långa promenader, mycket lek och bus och träning. Innan allt med huset igår va jag och tränade med henne på klubben. Eftersom kyrkan i Gråbo inte ligger allt för långt bort så hörde vi när kyrkklockorna började ringa något Ninja inte tyckte va kul. Svansen sänktes snabbt och hon stog bara där och stirrade, brydde sig inte alls om att jag gjorde ALLT för att hon inte skulle koncentrera sig på de. Sprang omkring med leksaken, tjoade, lockade med godis. Aldrig vart med om att inget har fungerat innan. Måste tyckt att det va bra läskigt. Konstigt bara, hon har aldrig reagerat på konstiga ljud innan. Hon har aldrig reagerat minsta lilla på skott eller andra "läskiga" saker. Men kyrkoklockor. De e tydligen farliga saker de. Så nu ska vi ut och besöka kyrkor den närmsta tiden.

Efter träningen igår så åkte vi och kollade på huset en gång till innan vi skulle skriva på. Hon som ägde de va där då med och hade en cocker spaniel som Ninja sprang omkring och lekte med medans vi kollade runt. Direkt efter vi skrivit på åkte vi hem, duschade och gjorde oss i ordning sedan va det bara att sätta fart mot Göteborg. Vi hämtade upp Chili och lämnade henne och Ninja på Blå Stjärnan hos Jenny eftersom vi skulle iväg på julbord med Andreas jobb. Denna gången va Ninja lite försiktigare där, lite konstigt men när man sedan tänkte efter ordentligt så sövdes hon ju ner och fick laga tassen efter hon trampat i glas sist. Sen dess har hon inte vart med Jenny där, förhoppningsvis släppte de igår. Bästisen Chili va ju med också =)

Julbordet va riktigt kul. Åt som vanligt på tok för mycket. Men gott va de. Andreas jobbarkompisar är ju även bra på att underhålla så jag hade det inte de minsta tråkigt även fast det nog bara va jag som va nykter där inne. Annat mot vad alla andra va, den ena märkte inte ens när hans ölglas fylldes på med vodka, när glaset sedan innehöll öl, vodka, whiskey så blev det några grimaser men det va tydligen fortfarande inget fel på drickat.
Många tokiga grejer blev det. Alla företag som va där såg ut att ha det riktigt kul så det blev nog en lyckad kväll för alla.
Idag har det nog vart en mindre aktiv dag för många som va där.
Själv är jag inte det minsta bakis idag =) Jag och Ninja har vart iväg och skjutsat och tränat. Tränade inne idag på Andreas jobb medans han tvättade bilarna. Jätte bra ställe att träna lite på eftersom det finns så stora ytor. Sen har vi såklart busat mycket i snön med. Nu ligger hon här trött och go på mattan brevid mig.Skortan efter hon "lagats"

Bye
Krasslig

Ganska orklösa dagar. På dagarna känner jag mig inte dösjuk men på kvällarna har jag mest legat och frusit och inte orkat göra någonting. Känner mig på gränsen till att vara sängliggandes eller att bli frisk. Jätte jobbig känsla. Vill ju göra så mycket men orkar inte. Försökt att göra det viktigaste i alla fall.

Igår va vi på sista föräldrakursen, inte överdrivet kul att sitta där och inte känna sig bra men det går inte att ta igen så då blir man tvungen att försöka. Mamma va här och passade Ninja en stund men sista timmen fick hon vara själv. Tycker att det går riktigt bra med ensamhetsträningen nu. Det har ju vart den biten som inte gått så bra för oss eftersom vi slarvade så med det när hon va liten. Men nu tränar vi en stund varje dag och för första gången så har hon börjat slappna av när vi lämnar henne. Vill fortfarade ta det väldigt lugnt med det och inte lämna henne för långa stunder än så hon inte faller tillbaka. Har ju all tid i världen på oss men nu känns det som problemet börjat släppa helt. 
Va hos barnmorskan i förmiddags och då fick Ninja vara ensam igen. Hon va så lugn så när jag kom tillbaka.

Tänkte pälsa på mig ordentligt och ta Ninja till klubben en liten sväng snart så hon får komma iväg och leka av sig. Ska se om jag orkar med liiite träning med. Har ju mest blivit lek och ordentliga promenader det sista. Annars får hon springa runt själv, hon hittar alltid något att göra där. Hon har lekt med sina leksaker nästan hela förmiddagen här nu. Tur att hon är så bra på att leka med sig själv också.

Sen blir det vila.


Tokig Ninja valp

Bye


RSS 2.0