Årets första julbord och julklappsshopping

Nu börjar de kännas att julen närmar sig. Lyckades fixa lite julstämning i lägenheten i fredags. Vad mycket tid man måste lägga på att plocka fram, pynta och ta bort allt pynt varje år egentligen. Ser ju inte ut som om det är så mycket när det väl sitter uppe.

I lördags gick jag, Andreas och Ninja en sväng i skogen på dagen. Blev en del sök också. Sedan va det dax, årets första julbord. Ofta de som brukar vara godast också, man tröttnar ju ganska lätt efter ett tag. Det va mamma och pappa som bjöd med mig, brorsan och våra respektive alltså Andreas och Christians nya tjej Veronica. Vi va någonstans vid Hunneberg så det va en liten bit att åka. Va riktigt trevligt och det smakade gott. Men jösses va man lyckas få i sig mycket mat varje gång. Helt otroligt. Va nog i någon slags matkoma resten av kvällen sedan. På vägen hem fick vi lite älgsafari med, inte frivilligt =) När vi närmade oss brobacka i Alingsås stog det 3 älgar på vägen. Självklart fick de för sig att börja springa runt bland bilarna med. En upplevelse.
Senare va det dax att hämta upp Ninja som spenderat kvällen hos Andreas föräldrar med Chili och Arro. 

Söndagen ägnades lite åt julklappsshopping. Gick väl sådär för min del. Kom inte hem med någonting. Så jobbigt att inte veta vad man ska köpa till folk. En julklapp är avklarad, till brorsan. Han som brukar vara svårast så det känns bra. Andreas lyckades såklart bra med julklapparna. Hittade nog några stycken. Meningen va ju att jag skulle hitta lite kläder att lyckas få på mig för julbord/ julafton/ nyår, men det gick inte så bra det heller. Men det ska jag nog lyckas med någon dag.

Hittade Ninjas mitt första år bok i söndags med. Vart lite dålig på att fylla i den, men det har väl inte vart det första man tänker på när man hade en bara några veckors gammal valp hemma. Men nu är den nästan full =)

Även bebisen fick en mitt första år bok då. Se om vi lyckas lite bättre med att fylla i den ;) 

Igår va vi ute mycket, jag och Ninja. På dagen åkte vi upp och höll Arro lite sällskap genom en promenad, Ninja försökte på alla möjliga sätt få honom att vilja leka med henne genom att lägga "snöbollar" framför honom, stegra framför honom och toka sig i snön precis brevid. Man kan väl inte säga att hon fick allt för mycket respons men vid några av hennes försök blev han jätte glad å skällde en gång och sprang med några steg. Inte illa för gamle Arro. Är de 16 år han är nu?
Efter promenaden med Arro gick jag och Ninja en sväng i skogen med, och på eftermiddagen gick vi en ordentlig promenad i området.
Igår kväll va vi på en trevlig fika hos några vänner i Mölndal, då va Ninja trött =)

Idag har jag gått och blivit lite sjuk, ingen ork alls. Typiskt! Kände mig lite konstig igår kväll så jag visste nästan att det skulle komma. Tur att lille skrotis fick följa med Andreas till jobbet idag då, slapp hon ligga här och ha tråkigt. När de nu kommer hem skulle de ut och leka en stund med =)

Jag får väl ta och kolla på en film eller nått så denna dagen kan gå..


Ninja och Arro i somras.

Bye

Kall träning

Nu får man verkligen klä på sig när man ska ut. Värre blir det. Något Ninja knappt lär märka, så fort hon kommer ut så bara hon springer och skuttar i snön. Hinner knappast bli kall.

Hållt oss till långa promenader ute och lite sök och trix inne denna denna veckan. Det har hållt hennes humör på topp. Idag åkte jag till klubben för att träna lite. Blåste ordentligt på ängarna så de blev ganska kallt, men träningen gick kanon. Hon va super taggad och bad om att få göra mer och mer hela tiden =) Fungerar bra ibland med att träna "på riktigt" mer sällan. Så länge hon får aktivera sig ordentligt på annat vis de andra dagarna.
Efter träningen så gick vi en sväng i skogarna där med.


Borra ner sig i snön, så himla kul!






I morgon får skrotis underhålla Andreas och hans jobbarkompisar på jobbet, då blir de glada. Jag ska försöka göra lite fint här hemma. Det är inte det lättaste när Ninja är med. Hon är mer för att stöka ner.

Redan fredag i morgon med. Nästan haft lika fullt upp denna veckan som förra. Nästa vecka blir nog iof värst. Sen hoppas jag det kan vara lite lugnt ett tag. Kan behövas. 

Går in i vecka 30 i morgon med. Jösses, inte allt för långt kvar nu.. Glad för att jag fortfarande kan göra det mesta, särskilt med Ninja. Men har fått order nu från barnmorskan nu att försöka hålla mig till Ninja träningen så jag lättare håller mig i vikt, till skillnad från alla andra gravida typ går jag ju lättare ner i vikt än upp (har alltid vart sådan). Kan inte bli såå svårt att komma iform sen ;)

Bye

Fullt hus

.. eller lägenhet får jag väl säga.
Här finns det inga tomma skåp längre. Behöver mer plats! Allt är Ullareds fel =) Jösses va vi köpte mycket saker.... som vanligt. Sist blev det massa hund saker innan vi fick hem Ninja och denna gången blev det både lite nya Ninja saker och massa bebissaker. 
Ska aldrig mera åka dit en lördag innan jul igen. Jösses va folk det va! Började med en kö runt de andra affärerna och den lilla parken, nästan hela vägen ut till parkeringen. Trodde vi lätt skulle få stå där över en timma innan vi kom in men det tog bara 10-15 min så släppte de in HELA kön. Måste nästan vart helt tomt där inne innan. Sen va det väl inte det lättaste att ta sig fram där inne heller. Men vi överlevde hela dagen, kände sig iof inte så levande när man kom ut.
På vägen hem hämtade vi upp Ninja bus som vart hos Andreas föräldrar och säkert sabbat Arros lugna utan Chili dag =)
När vi ÄNTLIGEN va hemma sedan va det bara att bita ihop och bära upp alla saker. Eller en av oss bar upp och den andra lät Ninja rejsa av sig i snön en stund.
Packa upp delen tyckte lätt Ninja va roligast för det kom ut en och annan rolig leksak ur påsarna. Resten av kvällen sprang hon runt i lägenheten och va helt galen med de nya leksakerna. Man va ju tvungen att leka med alla på en gång, såg väldigt komplicerat ut. Knas vovve.
Vi va däremot väldigt trötta efter en lång lördag dag och sen fredag kväll så det blev soffläge med film.

Igår blev det mest en fixardag. Jag åkte en sväng till Alingsås med och gick runt Kvarnsjön med Ninja och pappa.

Idag har skrot och jag haft en busa i snön dag. En ordentlig promenad har det blivit med.

Nu är hon utan minsta tvekan i trotsåldern med. Vissa dagar är hon bara så sjuuukt trotsig och testar en med allt och andra dagar är hon helt ok på. Hoppas det inte varar allt för länge bara. Så nu blir det mest bara träning de dagarna jag märker att hon är sammarbetsvillig så vi får ut någonting av träningen. Annars ger det ingenting.


Envis 

Bye


Galen hund, tjejkväll och Ullared!

Jösses, denna fullsmockade vecka är ännu inte klar. Inte hunnit tänka att det är fredag än. Helt sjukt!
Kollat på två hus denna veckan. Båda va väldigt fina. Riktiga vill ha hus båda två. Får se hur det går med det denna gången. Hade vart så skönt att flytta nu. Slippa alla trappor. Speciellt när barnet kommer. Kommer ju bara inte gå. Bära hund, barn och barnvagn ner varje gång man ska ut. Det är inte ens så långt kvar nu. Är i vecka 29 idag. Snart vecka 30! Känns som det var igår jag sa att jag va i vecka 20. Det går också nästan för fort.

Ena visningen va i morses, efter det hämtade jag Ninja som vart med Andreas på jobbet på morgonen. Passade på att åka till klubben eftersom den ligger påvägen hem. Har ont som sjutton i bäckenet idag. Trapporna är ingen rolig upplevese, inte haft så ont på länge nu. Nästan trott att behandlingen verkat tills igår när det började lite efter jag städat. Idag är det helt hopplöst. Men fick bita ihop en timma för Ninjas skull så hon skulle få sin dagliga träning. Blev lite lydnad, inte lika krävande för mig. Ninja va otroligt duktig, va väl tur det nu när jag inte kunde röra mig lika mycket. Allt satt perfekt! Till och med kommandon på avstånd. Blev såklart väldigt mycket lek då. Eller kasta bollen, då slipper ju jag springa. Efter träningen gick vi en liten sväng i skogen.
Jag har nog ALDRIG sett en sån galen hund innan. JÖSSES hon bara sprang och sprang. Energin tog aldrig slut!
Va sjutton hände med henne? Fick verkligen en flipp.
Igår va det första gången på läänge hon fick motion som en "vanlig hund" ungefär. Hon lyckades väl samla på sig lite extra energi då och va tvungen att ta ut den idag eller nått? 
Helt otroligt va aktivering en aussie behöver egentligen, men det va vi beredda på och det av ju en sån hund vi sökte. En hund där det inte bara räcker med vanliga promenader.  

Nu sitter vi här vid tvn och vilar upp oss för kvällen. Då ska vi iväg på tjejkväll =D, ska bli riktigt kul! Andreas ska också iväg till stan ikväll så Ninja får följa med mig. Är säker på att hon kommer trivas bra där med.

I morgon blir det ingen tråkig dag då heller för då ska vi ÄNTLIGEN till Ullared! =D Som tjej måste jag ju självkart vara överlycklig. Andreas har tagit killarnas parti med den biten så han är lagom nöjd på mig över att vi ska åka dit. Tror allt att de gillar att vara där också, sist va det ju han som försvann när han upptäckte fiskeavdelningen. 
Ninja ska få spendera dagen hos Andreas föräldrar, tror inte hon hade tyckt om en Ullaredsresa. Men hon lär gilla det vi kommer hem med. 

Nä dax att äta lite igen, va ju en hel timme sen sist nu =)


Bild från i somras

Bye

Träning

Igår fick Ninja vara med Andreas på jobbet. Jag tänkte passa på och fixa en del här hemma utan att "skuggan" hela tiden va efter mig. Vaknar alltid senast 9 i vanliga fall om jag inte ställer klockan men just igår och som alltid när man ska ha mycket för sig så vaknar jag efter halv 12! Bingo.. Lagom lätt att hinna med allt den dagen. En del blev det gjort i alla fall. På kvällen åkte vi till klubben och Andreas tränade lite "agility" (de få saker i agilityn man får göra). Gick kanon, hon tycker det är sjukt kul så hon fattar vad hon ska göra fort. Springa genom alla olika typer av tunnlar är inga problem. Helst springer hon igenom dem så ofta hon bara kan.
Efter träningen blev det lite ensamhetsträning med.
Måndag kväll= trött hund.

Idag har vi vart uppe i Alingsås och tränat igen med Anki och Petra. Siri och Vilda började med att uppfostra henne som vanligt =) Bra för henne att lära sig att det inte alltid kan vara fullt ös med andra hundar. Så fort hon ser dom börjar hon krypa (blir väl bara att lägga till kommando så kan hon de sen) . På Anki klättrar hon mest. Träningen gick helt ok. Hon va allt lite slarvigare denna gången. Platsliggningen gick bra igen. Känner mig jätte säker på henne när det gäller den biten. Duktiga skrotis!
Nyss tränade vi lite ensamhetsträning igen och snart ska vi ut på en promenad.
Hon lär va bra trött ikväll igen.



Bye

Fars dag

Idag är det fars dag. Så Ninja hälsar Grattis till sin pappa Tarrak =)
Om en stund ska vi till Alingsås och hälsar på min pappa med.  Får väl passa på och storhandla också, inte fel att ha de gjort för veckan.
Tränat lite lydnad med Ninja idag, va ett tag sedan nu. Gick riktigt bra det, måste bara komma på lite nya saker att träna på. Efter träningen blev det en långpromenad så nu är skrotan trött och riktigt mysig.

I morgon är det måndag igen. Helgen går också sjukt fort nu för tiden, lika som veckodagarna. 
Har vart en riktigt bra helg. Spenderats bland annat i stan och med våra kära vänner =)

Nästa vecka blir ännu en vecka med en hel del att göra. Nästa helg åker vi förhoppningsvis till ULLARED med!
Äntligen =) mycket som behövs köpas nu så de passar fint. Blir nog en väldigt bra vecka, både jag och Ninja hoppas på lite snö med så hade det blivit ännu bättre ;) Bara för tråkigt väder nu, Ninja ser ut som lerhögen själv efter varje promenad.



Bye




Rullar på som vanligt..

Dagarna går bara för fort. Även fast jag är ledig så har man alltid någonting för sig. Fattar inte att man hann med att jobba förut också ;)

Igår va jag och Andreas på våran första föräldrakurs. Fick väl mest lära känna alla där första gången, men började prata om allt annat med. Alla verkade helt livrädda för förlossningen, inte känt de alls hittils men självklart låter de inte som det roligaste man kan hitta på. Men efter har man som alla säger vart med om det fräckaste man kan göra så då är det värt allt i världen. Just nu känns det mer spännande bara. Vill veta hur det känns!

Mycket ensamhetsträning med Ninja nu. Går helt ok. Vissa dagar fungerar det bättre och vissa sämre. Dumt att vi inte började tidigare. Men något ska väl alltid gå fel va? Känns som allt annat med henne har gått för fort nästan så detta får helt enkelt bara ta sin tid.
Igår va hon själv 2 gånger och ena gick bra och andra mindre bra. Lämnade henne en stund förut också och då gick det riktigt bra!

Anmälde Ninja till My Dog 2011 nyss med (utställningen). Låter väl som värsta grejen men det är nästan bara för social träningens skull. Är man inte med får man ju inte ha med sig hundar in och det är ju bara hur bra träning som helst för en hund att vara där inne. Ninja lär bara tycka det blir kul med. Hon som älskar att gå i nordstan ;) Sedan blir det kul att höra vad de säger om henne. Där lär de vara riktigt hårda med bedömningen också. Det tråkiga är att Ninja hamnade i juniorklassen med bara 2 dagar. Alltså lär hon vara yngst (som vanligt iof). Hade kanske vart lite roligare att vara med i valpklassen.
Blir en rolig grej att ha vart med om. Jag får ju passa på nu med så länge jag kan. Men i januari lär jag vara jättegravid så de blir nog bland de sista grejera jag kan göra med henne innan min lilla paus.
Ninja får även se på och hejja på bästisen Chili som också kommer vara med, fast i agilityn då såklart.


Finaste pluttisen!!!

Utställning som inte va något för mig heller =) Men något måste man ju hitta på när hon inte får tävla i något annat än. Längtar tills hon blir lite äldre så vi kan sätta igång och tävla i de andra grenarna.

Nä nu ska Ninja och jag ut på långpromenad!

Bye

SNÖ!

och inte så lite heller. Har snöat hela dagen nu. Det tråkiga är att det blåser så mycket med, annars hade det nog inte vart så kallt. Märks att Ninja gillar snön. Hon blir tokig ute, mer än vanligt då.

Detta blir Ninjas första riktiga snö, sist när det snöade lite låg det knappt på marken så hon hann nog inte fatta vad det va som hände =)

Kom hem från klubben för en stund sedan. Blev inte så mycket träning utan mest lek i snön och så gick vi en sväng. Men det lilla vi träna gick bra. Mycket svårare att träna i snön bara, man blir ju ganska klumpig med alla kläder och det är inte lika lätt för hunden att göra vissa saker heller.

Film på Ninja när vi kom fram och hon fick busa lite: http://www.youtube.com/watch?v=sISsxSEgsno&feature=youtube_gdata






Bye


2010-11-08

Ny vecka, måndag kväll och kaaaalllt ute. Jag och Ninja gick en långpromenad runt sävelången idag och för första gången för i höst så hade inte frosten försvunnit överallt på hela dagen. Det va halt och låg is på många ställen med. Måste betyda att det är vinter nu? I morgon ska det snöa hela dagen med. Känns bara kul om det kommer lite snö nu. Då kanske Ninja kan lyckas hålla sig liiite ren någon promenad. Nu får man duscha halva henne efter nästan varje promenad, smuttsa ner sig är ju bara så kul! Är kul att se på när hon tokar sig och smuttsar ner sig, mindre kul att göra rent henne efter.


IS! Kan man ju också leka med.

Lite bilder på Ninja från i fredags när vi allla 3 va ute och gick:
(Blöt Ninja på bilderna eftersom hon "råkade" kasta i sin boll i vattnet flera gånger så hon hoppade i och hämtade den)







Igår va det gymkhana SM så jag åkte och kollade som vanligt så Ninja och Andreas fick spendera dagen ihop.

Bye


Träning i Alingsås

Idag åkte jag och Ninja till Alingsås för att träna med Anki och deras "tisdagsgäng". Största utmaningen för oss va att träna brevid Anki eftersom Ninja av någon anledning inte kan koncentrera sig på något alls utan helst bara vill hoppa ur sitt egna skinn när hon är i närheten av henne =). Men det gick helt ok. Självklart blev Ninja "flummigare" och hade kanske inte den stenkoll på mig som hon brukar ha men hon gjorde det hon skulle. Va så bra att träna när många står och kollar på för nu fick jag äntligen reda på hur Ninjas placering va. Så nu har vi något att träna på. Hon sätter sig lite bakom nästan så nu får jag försöka få fram henne lite mer. Fick tränat platsliggning med flera nya hundar också, hur bra som helst! Det är något jag känt mig ganska säker på med henne eftersom vi tränat mycket liggkvar mm, och det gick bra det med tycker jag. Hon kollade väl runt lite men låg kvar stilla.
Kändes som en mycket givande träning för både Ninja och mig. Alltid roligt att träna när det blir lite mera utmaning.
Så det är vi gärna med på flera gånger!


Hittade bilder från första besöket vi va på efter valparna kommit.
Sååå himla söt och go!

Sicken lite köttbulle!

Efter träningen åkte jag hem till föräldrarnas hus och åt lunch med pappa.
Han gick även en liten sväng med Ninja något som va uppskattat av mig eftersom det regna som sjutton ute.
Service!

Bye

RSS 2.0