Frost???

Ja, på denna morgon promenaden såg inte allt ut som vanligt. Ninja sprang som vanligt snabbt ut genom dörren men när hon kom ut stannade hon plötsligt och bara stirrade. Hur kunde gräsmattan ha blivit vit? Hon bara stod där och stirrade på mig. Efter ett tag började hon nosa i detta vita kalla. AHA! Vatten tänkte hon nog. Det är nog meningen att jag ska slicka upp allt detta. Så började hon tassa runt i frosten och slickade i farten. Riktigt rolig syn! Längtar tills snön kommer för Ninja lär bli GALEN! Hon blir redan tokig bara löven trillar av från träden eftersom man helst ska attackera alla löven och gärna tugga sönder dom så snabbt som möjligt. I vinter ska hon hantera att marken är vit + att masssa vita små bollar kommer flygandes från himmelen. Blir inte lätt att förstå för lille Ninja. Eller lilla och lilla i kroppen är hon stor nu. Men i huvudet är hon ju fortfarande våran lilla valpis!

Va och tränade på brukshundsklubben igår. Gick jätte bra! Hon tycker ju bara allt är såå kul, så det tar inte lång tid att lära henne saker. Sedan finns det ju mycket att finslipa men hon är ju fortfarande väldigt ung så just nu har vi koncentrerat oss på att lära oss nya roliga saker. Så vi kan variera träningen så mycket som möjligt. Va en till på samma plan och tränade som mig, så det blev en bra utmaning för Ninja att bara kunna koncentrera sig på mig istället för den roliga border collien brevid. Något som inte heller va något problem. Hon ville bara springa fram till dom de få gånger jag inte gett henne någon uppgift. Men det räckte med ett "stanna här" så höll hon sig vid mig.
När vi båda tränat klart fick hundarna träffas eftersom de vart så duktiga och inte brytt sig om varandra under träningen. Border collien hette Bobby och va 2 år och nästan lika lekfull som Ninja. De fick springa omkring och busa av sig ett tag och sen va de bara att åka hem. Ninja sov ett bra tag efter de =)


Ingen sommar mer på ett tag..

Bye


Skogspromenad med spårning

Helg och UNDERBART väder. Eller absolut inte. Alltid likadant. Kände sig lagom motiverad till allt, men så står hon alltid där och bara stirrar på en med en leksak i munnen och med en viftande svans. Underbara Ninja så klart! Genast känner man sig motiverad till att göra det mesta den dagen. Att leva som hund måste vara det roligaste som finns, alltid vara så glad och positiv till allt. För att göra hennes dag ännu roligare så kom jag på att varför inte en skogspromenad? Skogen är ju också det roligaste som finns enligt Ninja, även fast det regnar. Ninja frågade även om hon fick ta med sig bästisen Chili och det var ju klart! Bara matte Jenny också ville och det va inget hon sa nej till. Så när Andreas vaknat och Jenny och Chili va redo så gav vi oss ut. Vi gick en sväng stannade och plockade lite svamp en stund medans hundarna rejsade omkring som vanligt. Sedan va det dax för fika. Andreas som skulle stå för kaffet tänkte inte riktigt på att det kunde vara smart att ta med sig något att dricka kaffet ur också =) Så det va bara att plocka upp hundarnas vattenskålar. Finns alltid lösningar till allt! Efter fikat blev det dax att lägga spår. Efter att ha gått vilse tillräckligt i mitt liv nu så har det automatiskt blivit Andreas grej. Är ju liksom en fördel om man kommer tillbaka efter man lagt spåret också. Andreas gick åt ett håll och Jenny åt ett annat och kvar stod jag med 2st pipande hundar som kollade och drog efter sina ägare. Ninja har inte spårat alls många gånger nu men hon försod precis va det va hon skulle göra och ville bara iväg! Gick jätte bra för båda och hundarna va nöjda och glada när de kom tillbaka. Vi gick en bit till och la ett spår till. Denna gången la Andreas ett lite längre till Ninja eftersom hon verkligen förstår vad det går ut på nu. Gick riktigt bra det med! Jätte kul!
När vi kom hem igen va det bara att duscha hundarna som va sådär lagom rena. Speciellt Ninja som älskar att hoppa I alla vattenpölar.

Sedan va de bara att åka hem, duscha och åka vidare till Billdal och hälsa på Sophie och Björn i deras nya lägenhet. Förväntade mig ett stort område typ som mitt i en stad ungeför men så va det inte. De bodde nästan som på landet i en ombyggd lada. Väldigt mysigt. Hade en väldigt trevlig kväll där med middag och mycket prat.

Nä dax att gå ut och gå med snuttisen =)

Bye


Fööör länge sen sist

Vart fruktansvärt dålig på att skriva här sista tiden. Vart så mycket annat att tänka på. Men nu kommer en uppdatering!

Första helgen i septemper va vi på Aussielägret jag och Ninja, Andreas va också med en dag. Ninja va inte helt återställd från sin skada då än så vi fick vara med fast med en ordentligt lindad tass. Något Ninja inte brydde sig ett dugg om eftersom hon legat stilla i 2 veckor innan så fanns det ju inget roligare än att ÄNTLIGEN få göra något. Det var trevligt och kul att träffa alla syskonen till Ninja där med och även pappa Tarrak kom och hälsade på. Jätte kul att få se han med! Träningen gick hyfsat med en tokig Ninja men vi lärde oss en hel del bra övningar.

Veckan efter lägret fick Ninja fortfarande behålla stygnen i tassen för att vara på den säkra sidan. Man vill ju absolut inte riskera att hon drar upp tassen igen. Skadad valp är något som tar på krafterna kan jag lova! =) Så det fick bli hennes sista lugna vecka på ett tag. Helgen efter togs de ur. Så sen dess har vi äntligen kunnat träna henne som vanligt igen. Vilket Ninja verkligen uppskattar med. Springa är ju det roligaste som finns! Senaste tiden har det blivit en hel del promenader och lite lydnadsträning och en massa bus. Andreas har även lagt något spår till henne. Något jag kommit på att jag absolut inte ska göra, inte själv i alla fall. Eftersom jag har förmågan av att ALLTID gå vilse.

Förresten så hittade jag Ninjas bedömningsutlåtande från Västkustvalpen nu, vart på villovägar ett tag =) 

"Feminin tik med mkt bra proportioner. Vacker hals, ngt framskjuten skuldra. För åldern tillr. bröstkorg. Bra päls och färg. Tillr. vinklar bak. Rör sig väl från sidan, ngt löst fram. Trevligt temperament, välvisad med glad svans. "

Ska ta och lägga upp några nya kort på henne någon dag snart.
 
För detta kortet är ju inte det nyaste på henne =)

Bye


RSS 2.0