Sommar!!!

Äntligen fint väder! Igår va det 20 grader i skuggan här, i solen va det verkligen kortbyxor och linne som gällde. I helgen åkte vi till fykan (Andreas fam sommarställe) tillsammans med Jenny, Micke och Chili. Mickes syster och hennes kille kom i lördags också. Bra väder där med hela helgen så det var riktigt skönt. Inte så blåsgt som det brukar vara där heller. Trodde jag skulle få sitta inne mycket med Joel men han var väldigt snäll och sov mycket så han kunde ligga ute i vagnen. Blev väl trött av alla nya intryck. Ninja va tokig hela tiden så hon har sprungit riktigt mycket hela helgen. Blev ju lite lek med Chili med såklart. Lyckades träna lite lydnad med. Men det va inte det lättaste för när man gav Ninja ett kommando så gjorde Chili samma sak. Så det blev att man tränade 2 hundar på samma gång. Undra om man kan införa någon typ av parhunds lydnand? =) I söndags kväll när vi kom hem va Ninja helt sjukt trött.

Natten mellan onsdag och torsdag förra veckan började Ninja löpa för första gången. Trodde det skulle ta ett år till eftersom det gjort det för halvsyskonen. Men det tyckte inte hon. Chili löper nu med så det kan ju vara så att det påverkat henne med. Hon ska ju alltid göra precis som henne.

Har anmält mig till tre nya lydnadstävlingar i maj. Kände sist att vi behöver mer tävlingsvana så kanske Ninja koncentrerar sig mer, så de e bara att köra på. Ingen ide att träna massa hemma och så sitter det inte på tävling bara för att det är en helt annan situation. Så vi kör på att träna på tävling =). 1an är ju nästan till för det känner jag. Så nästa tävling blir den 6 maj, en kvällstävling. Målet med den tävlingen får bli att hon ska koncentrera sig lite mera på mig på linförigheten. Vi får se hur det går, tränade en liten stund på klubben igår och då gick det bra.

Det får vara allt för denna gången =)

Bye

Hundhelg med träning, lydnad & MH

Då är snart denna hundhelg slut, sen i fredags har all folkus legat på Ninja. Ninja fick vara hemma med mig och Joel i fredags eftersom vi inte hunnit träna så mycket i veckan. Så på morgonen va Andreas snäll och gick en sväng med henne eftersom det är det svåra för mig. På dagen packade jag in Joel, Ninja och barnvagnen i min lilla bil och åkte till klubben för att träna. Allt gick bra utom linförigheten. Plötsligt fick hon för sig att börja gå nästan bakom mig?? Kände att de bara fick gå hur som helst på lördagen och började träna om det momentet från början med leksak och bara massa skoj. Hade de inte vart att tävlingen låg på hemma klubben hade jag nog avanmält mig men tänkte att jag fick prova på nu i alla fall eftersom den låg så nära. Hon fick en bra promenix och mycket pyssel och borstning efter träningen med. Mysigt att ha henne hemma en dag, tror hon kan få vara hemma mera på dagarna snart. Lättare nu när det är fint väder och jag också kan vara ute mera.
Igår va det dax för våran lydnadstävlingsdebut. Jag och Ninja va på klubben i tid till lottningen. Vi va 17st som skulle tävla i 1an och jag fick starta som nr 16. Sån TUR hade jag! Hade ju ingen aning om hur en lydnadstävling gick till och vad de gav för kommandon så det fick bli ett samtal med Jenny strax innan läggdax i fredags och bara hoppas på att jag fick ett sent startnummer villket jag fick så jag kunde se på några innan det var min tur. Va så många så vi fick köra platsen i två omgångar, tur som va hamnade jag i rätt grupp för hundarna i första gruppen levde lajban och rejsade omkring som ett tag. Men platsen gick jätte bra för oss. Ninja hade full fokus på mig hela tiden så den va jag riktigt nöjd med. Sedan gick allt bra utom linförigheten. Den va helt katastrof. Undrar om Ninja ens fatta att jag också befann mig på plan. Visste att den skulle gå riktigt dåligt men inte så dåligt. Hon har ju alltid haft så bra koll på mig och nu sket hon bara i mig. Kändes ju inte så kul. Sedan får jag nog börja träna det med koppel eftersom man har det på tävling. Det va som hon inte trodde det va samma moment med koppel eftersom jag alltid tränar det utan annars. Men med tanke på hur det andra gick och hur ung hon är så är det klart jag är nöjd. Känns bra att ha vart med och nu vet jag lite mera vad jag ska träna vidare på =) Så ska vi anmäla oss till fler tävlingar, för det va riktigt bra träning för oss. Har gott om tid på oss, skruttan är ju bara barnet än ;)
Poängen:

Platsliggande 10p
Tandvisning 8p (Ninja blev lite för glad på dommaren och trodde hon ville ha en puss)
Linförighet 0 Ur position, gav henne dk så hon skulle göra rätt
Läggande 9
Inkallande 9,5 Avslut, bra tempo ink.
Ställande 7 Tog 3 steg innan stilla
Apportering 8 DK
Hopp över hinder 10
Helhetsintryck 8
Summa: 141,5
2 pris och placering 6 av 17.
Dommare Mette Klavenes

Idag gick vi upp tidigt igen och begav oss till Lilla Edet för att göra MHt. Aldrig vart med på något sådant innan så hade ingen aning om hur det gick till. Vet inte heller hur resultatet va eftersom jag bara kan ana lite vad som va bra och vad som var dåligt. Tror det gick ok för Ninja. Men skottet gick i alla fall väldigt bra där hon fick en 1:a. Systrarna Cinna och Älva va där med, och gammelmatte Anki. Ninja va mer än överlycklig över att träffa dom som vanligt. Ninja hade haft god koll på Anki under MHt med. Helt sjukt vad tokig Ninja blir varje gång hon ser henne. Kul att se men de hade ju vart kul om hon ville ha lite mer koll på banan de gick med =) Va Andreas som fick gå med henne och jag tänkte gå med och kolla med Joel men han tyckte tydligen jag skulle skita i Ninja och ge han mat istället så vi fick stanna vid bilen. Men snälla Klara filmade så jag får se i efterhand, Tack! Sedan gick jag med henne och Älva och kollade så jag med fick se hur det gick till. Hade vart kul att ha sett Cinna med men Joel ville hem såklart. Men han har vart så duktig när han hängt med de andra dagarna så det är ok att han tyckte det va jobbigt idag. Han är ju endå bara 2 mån så de tycker jag va bra gjort för lille plutten =)
Vart en rolig helg men nu är vi riktigt trötta allihopa. Undra om jag någonsin sett Ninja så trött innan. Tror inte de. Hon va inte ens i närheten av att vara så trött efter My Dog. Jag kände mig också helt slut efter lunch så i morgon ska vi vila.

Jösses blev långt det här =)


Trött Ninja


JoelBye


Ninja 1år!

Grattis till alla rosorna som blir 1 år idag! 1 år har gått fruktasvärt fort. Men Ninja beter sig fortfarande som om hon fortfarande vore bara några månader gammal och inte 1år =). När det gäller träning är hon väldigt taggad och lär sig fort men när det gäller lek både själv och med andra hundar hoppar hon omkriing som en liten valp. Men visst är det gulligt. Eller ja, tills i lördags då. Då åkte hela familjen till klubben. Andreas hade vart och hämtat Chili innan eftersom Jenny och Micke skulle komma på kvällen. Jag tränade lite lydnad med Ninja medans Andreas och Chili försökte distrahera oss, ville se att hon verkligen hade uppmärksamheten på mig. Det gick bra trotts att Andreas och Chili är favoriterna men visst fick jag kämpa. Inte mycket som slår tränings leksaken! Efter vi tränat sprang busan omkring och lekte å pang lät det från ett agilityhinder och där stod en blodig hund. Jippi.. Ena tanden va av. Tripp till Blå Stjärnan blev det efter det, och igår opererade dom ut den. Gick inte att rotfylla den eftersom den va av nästan vid tandköttet. Bye bye utställningar tänkte jag, men tur som va får vi intyg på de. Inte för att det hade gjort så mycket om vi inte fick ställa ut henne mer men det är ju lite kul att kunna eftersom det gått bra de få gånger vi väl gjort de. Hade vart kul att kunna vara med på My Dog igen i alla fall.  Jag och Jenny åkte in och lämnade henne i går morses och Andreas hämtade henne på eftermiddagen. När dom kom ut med henne hade hon vart så groggy fortfarande så hon hade bara gått förbi Andreas! och sköterskan som kom med henne hade träffat Ninja innan men hon kände inte igen henne heller. Första timmen hemma gick hon inte ett enda rakt steg, inte ens i närheten av ett rakt steg. En riktig plutt va hon så hon fick många pussar och sen låg hon och sov ett bra tag. Usch det va ingen rolig dag för henne det. Nu får hon hålla resten av tänderna i mun! Idag är det nog en roligare dag för henne. Födelsedag och allt! Va med Andreas på jobbet på morgonen och sedan kom Andreas och lämnade henne innan lunch påväg hem från en tur i Alingsås. Så jag, Joel och Ninja va ute och gick en sväng och efter det tränade vi lite lydnand inför lördag. Tränar ju mindre lydnad nu än någonsin, typiskt när man väl ska tävla då borde det vara tvärt om. Vi vilar oss tydligen i form =) Träningen gick la sådär kan man säga. Fritt följ va väl lite utav en katastrof, så jag har inga förhoppningar om den biten alls på lördag. Läggande under gång gick också segare än någonsin så det blev en väldigt kort träning för jag antog att hon fortfarande är lite seg efter igår. Vi får ta våra poäng på platsen, apporten och inkallningen =) Inte riktigt redo för tävling än men som sagt så ser vi det som en väldigt nyttig träning. Så vet vi vad vi ska fortsätta träna på sen. Till hösten får hon ju börja tävla i agility med så då blir det ännu mera att träna på. Än så länge kan hon alla hinder utom slalom men där har vi inte bråttom.
Helgen som kommer blir nog rolig och händelserik. Lydnaden på lördag och MHt på söndag! En riktig hund helg =)


Ninja idag med sin nya lilla boll som hon fick i present, ikväll ska hon få ett nytt ben med =)

Bye


RSS 2.0