Lite off här..

Inte riktigt känt för att skriva här sista tiden. När jag väl fick till ett inlägg för ett tag sedan så stängde datorn av sig och hela inlägget försvann, det hjälpte inte direkt motivationen.Ja, vad har hänt då? På tok för mycket för att berätta allt men sommarkursen är slut nu. Sista träningen va den 17. Näst sista gången gick skit och sista gången gick bra. Ibland är jag säker på att hon fattar rutan och ibland så ser det verkligen ut som hon inte gör det. Nu efter kursen har jag börjat träna in den på "mitt" sätt och då kändes de genast som hon förstod. Innan med godis eller leksak så blev det mera bara leta efter godiset eller leksaken som ligger någonstans. Nu får hon leta själv och tänka efter lite och när hon är rätt blir det hur kul som helst. Gör jag rutan i början av en träning hittar hon den med en gång, även fast jag flyttat på den. Gör jag den i slutet springer hon runt och lallar innan hon går på den. Måste ju vara brist på motivation i slutet då??
Platsen fungerar kanon. Sista gången gömde jag mig i 3 min medans de andra gick tillbaka till sina hundar efter 2, och hon bara låg kvar där med huvudet i backen helt oberörd. Hon är otrolig på platsen sa tränaren. Resten går väl bra,mycket som behöver finslipas bara så det tar nog ett tag.


Ninja och Penny busar efter en träning

Tränat lite agility med. Jenny hjälpte mig förra veckan och denna veckan tränade jag i onsdags och Andreas tog en sväng förbi klubben igår efter jobbet med henne. Det går väl frammåt men det är mycket kvar att lära. Ninja tycket det är jätte kul men blir gärna lite sådär flummig som hon kan bli. Å jag måste komma in i tänket och bli kvickare igen. Är ju ett tag sedan jag behövde va det. Gymkhana tiden senast och det va inte igår.

Den 13 augusti va det kennelträff! Jätte kul att se alla som va där. 9 hundar va det nog sammanlagt. Lämnade av Joel hos mormor och morfar under dagen så vi bara kunde koncentrera oss på Ninja. Först lärde vi oss att trimma hund. Väldigt kul att kunna! Sedan hade vi ringträning. På eftermiddagen gick vi tipspromenad och lekte hund fiskedamm. Mycket trevlig dag, tack så mycket Anki! Hoppas det blir en till snart igen. Vore kul att träffa de andra syskonen med som man inte sett sedan de låg i valplådan. Hade kort på alla som var med från kullen utom Penny tyvärr. Men hon är ju med på bilden ovanför och gruppbilden istället ;).


Trimmar tassar


Buddy


Cinna


Lotus och Ninja


Alla deltagande

Så har Andreas börjat spåra lite med henne igen. Hon bara älskar det men har på tok för bråttom. Men bra går det. Går upp hela familjen till skogen ovanför. Joel i bärselen.
Jag har försökt hitta lite vägar där med Ninja också. Hittat en liten krånglig runda.


Ninja efter ett bad i Kvarnsjön vid mamma och pappa

Upptäckt att Joel älskar att ligga på en filt i trädgården och kolla på när jag tränar Ninja. Hur nöjd som helst och kollar på oss ibland och leker lite med gräset emellanåt. Får ha stenkoll bara för han tar sig långt nu! Gåstolen är en favourite, den kan man ju springa i har han nyss upptäckt. En bild på glada goungen!I helgen döptes han. Hade fikat hemma hos oss så alla som inte sett huset kunde få se det. Väldigt lyckat blev det men oj vad mycket förberedelser det va! Tack familjerna för all hjälp!!

Ikväll blir det middag med massa mammor, pappor och bebisar. Blir kul att träffa alla men spännande att se hur det ska gå med middagen =) Passa Chili ska vi göra med. Stackars Chili som skadat senan allvarligt. Håller tummar, tår och tassar att hon ska bli bra snart igen.

Bye

Hunderiet, något som går bra =)

Måste ju såklart börja med de glada nyheterna vi fick redan idag. I månags så röntgades Ninja. Man börjar väl alltid tänka att tänk om hon skulle ha C höfter eller liknande. Inte hade de blivit nån agility träning eller annan hårdträning med henne då inte. Å pressen att alltid hålla henne ordentligt vältränad så hon inte får ont eller går sönder hade inte vart kul. Okej, detta lät lite dramatiskt =) inte vart så orolig men det är kul att de nu visade sig att hon fick Hd A och ED 0. Inga problem med dom höfterna inte. Så nu e det bara att köra på! Självklart ska hon hållas vältränad ändå ;) För övrigt så va jag och Ninja på sommarträningen idag igen. Där är det faktiskt roligt att träna lydnad. Där känner man ju verkligen att det ger något med alla hundar och störning. Idag va vi 4 aussies som var i tävlingslydnandsgruppen. Det roliga va att vi va 2 syskonpar. Ninja och Penny och sen de två andra va också helsyskon från en annan kull. Gick bra även idag. Gömde mig igen på platsen. Hon låg så snällt kvar. Sedan har vi bytt sätt att träna rutan för de med godis som vi lärt oss innan har nästan bara sabbat de hela har man sett nu när hon bara nosar sig till rutan.. sådär kul att träna bort. Nu är det bara leksak i rutan som gäller. Fungerade super idag i alla fall. Så bra med olika tränare varje gång, får så mycket bra tips. Ninja har lärt sig kryp med =) Inte för att jag tänkt tävla bruks i nuläget. Bara vart en skojgrej som hon lärde sig förra veckan. Hon tycker de är så kul! Avslutade med en rolig grej idag. Gruppinkallning, aldrig gjort innan. Satte hunarna precis som på platsen, och gick iväg kanske 15 meter och kallade in alla på en gång. Kul va de, Ninja tyckte först de va lite jobbigt när alla ropa samtidigt för då hörde hon ju inte om matte ropade så de e bäst jag sitter kvar tyckte hon. Söthund! Men sen fatta hon och lyssnae noga efter mitt rop. Syster Penny va även jätteduktig på detta hon med. Oj nog om kursen. Bara 2 gånger kvar =( Annars går dagarna som vanligt. Försöker hinna med så mycket man kan. Skönt att ha haft en vecka på Fykan så man inte kunnat göra allt för mycket. Även fast vi gjorde våra utflykter då med. Ninja har kommit på att det är jättekul att simma. När vi va på Fykan gick vi ofta med henne till bryggan när det va varmt och hon hoppade så gärna i och simmade runt lite och klättrede upp på bryggan igen. En ag va även badkrukorna husse och matte i och då va det extra roligt. Kul att de går bra med hunden i alla fall. Annars går de sådär. Trodde tvättmaskinen började krångla idag och bilen blir aldrig såld. Idag gick även bromsarna sönder när jag körde. Aldrig vart så nära en rejäl krock innan. Va bra darrig efter det. Nä dax för lite tv, i morgon blir det en heldag med ved fixande. Inte är det lätt att ha hus inte ;) Å bilder......ja de får komma en annan dag de som vanligt. Bye

RSS 2.0