GOTT NYTT ÅR!!!

Hälsar Ninja med familj!
Hoppas alla får ett kanon 2012!

Ska bli skönt att slippa fira nyår i regn och rusk. Äntligen ett passande väder. Lägger upp en bild på trädgården nu såhär på dagen.

Efter lunch ger vi oss ut i skogen allihopa på en go promenad sedan kör vi lite lydnad så lär Ninja va trött och go ikväll.
Blir nyår i Mölndal i år igen, ska bli riktigt kul.

Sammanfattning på året och nya mål kommer nästa vecka.

Hoppas alla får en trevlig kväll!

Bye


Julen

Nu va julen över igen och man är trött och nöjd.
På förmiddagen åkte vi till fam Berndtsson och firade jul, blev paket öppning, julmat och prat =) På eftermiddagen åkte vi till min familj och åt gourmet, öppnade paket, pratade och kollade på bilder från deras resa. Riktigt lyckat!
Fick jätte bra paket så vi är nöjda och glada. Första julen med Joel blev alltså perfekt.

Även Ninja verkade nöjd. Mycket folk hela dagen och hon fick ben och godis av husse och matten och en ny rosa gris av mormor och morfar. Hon höll på att hoppa ur skinnet så glad hon blev när hon öppnade paketet med grisen i. Överlycklig tjej hela kvällen =) 

Blivit lite dåligt med sömn det sista nu med uppesittarkväll med vänner mm så just nu är man helt slut! Idag gav vi oss ut i skogen hela familjen och spårade med Ninja. Blev en skogspromenad och tok i skogen med =) Ikväll blir det en lugn kväll! Joel och Ninja ligger redan och sover efter allt.

Bilder kommer!

Bye

Bildbomb December

Vart lite dåligt med kort det sista så här kommer lite bilder från december.


Nu mera går vi utanför gå/klätterstolen

image description
Nybadad och glad =)


Tomten kom tidigt på öppna förskolan, skit i paketen äta papper är roligare tyckte Joel.


Blev inte mer snö än såhär


Tävling i Alingsås


Ninja å Tyra inte deras finaste sida kanske under en skogspromenad

image description
Frida och en sovande Isak, tydligen jobbigt och åka med i ryggsäcken ;)


GOD JUL önskar Ninja med familj!

Inte det samma

Sitter här med en febrig och snorig liten kille. Stackarn blev sjuk igår men verkar ändå må ganska ok som tur är. Idag har jag vart i Alingsås en sväng, handlat och så. När jag kom hem tog jag med Ninja ut på en sväng och nyss har vi tränat lydnad. 1 vecka sen sist. Har passat på att gjort andra grejer med henne i veckan. Hopp övningar i agility, rally, promenader och sök. Vart kul :) I onsdags när vi träna med Frida och Tyra blev det rally. Igår fick Ninja och Tyra leka igen när jag och Frida gick 6an i hjortgården med ungarna i ryggan :)
Va trevligt! Hundarna bara sprang in och ut i skogen som vanligt. Super nöjda :)

1 vecka kvar till julafton!

Gick inte att få upp några bilder så de får bli nästa gång!

Bye


Hålla på och ändra

Va precis inne på SBKs hemsida och kollade lite och hittade då de nya lydnadsreglerna för 2012. Låter väl gammal nu men fattar inte varför de ska hålla på och ändra de?? Trodde jag skulle bli glad av att se att det plötsligt kommer bli mycket lättare att tävla lydnad nu men känner bara att det blev tråkigt. Tex i 2:an har detta ändrats:

Nytt i Klass II
I momentet ”Platsliggande” ska förarna inte gå utom synhåll utan stanna synliga för
hundarna på 30 meters avstånd.
Momentet ”Inkallande med ställande” utgår och ersätts med momentet ”Inkallande”
(som i klass I men på 25 meters avstånd). Koefficienten 2 behålls även för det nya
momentet.
I momentet ”Sändande med ställande” anges att för högsta betyg ska hunden gå in i rutan
framifrån (=genom den närmaste sidan).

( http://sbk.nu/upload/04_Tavla/Lydnad/Nytt%20i%202012%20års%20regler%20för%20Lydnadsprov%20med%20rand.pdf )

Blir ju nästan som att gå tillbaka till klass 1 igen?? Lite tråkigt. Man måste ju hela tiden ha nya svårare saker framför sig om man ska tycka det är kul, jag är sån i varje fall. Tröttnar lätt. Men platsen blir ju nästan som i gamla 1:an, och att ink m ställ ersätts med inkallande fast med lite längre avstånd bara gör ju inte det hela så otroligt mycket svårare direkt. 
Fattar inte hellar varför man ska förenkla platsen i 1:an, visst är det bra på ett sätt eftersom det underlättar och gör att fler vill tävla men det har ju gjort en regel att hund som stör platsen i grupp ska rapporteras och kunna bli avstängd bla bla vilket ska skrämma bort de som inte är helt tävlingsklara med sina hundar så då känns det bara onödigt.

Jaja, kanske ändrar mig tills imorgon??  =) Men just nu känns det trist. Får väl fortsätta träna på de vi kan så har vi med oss det till 3:an =) Men först ska vi försöka fixa oss ett LP2. Men de lär dröja. Hittar inga tävlingar i närheten i vinter =( tråkigt nu när man är inne i det. Vill ju tävla! Love it!

Igår tränade vi lite hoppövningar i trädgården med Andreas fina egengjorda agilityhinder =) gick fint med flumman =) idag blev det prommenix i mörkret med Joel i ryggan. I morgon blir det träning med Tyra.

Allt jag hade för idag.

Bye


Debut i Lk 2

Nu är den gjord, äntligen fick vi startat tvåan i lydnad idag. Alingsås bhk arrangerade tävlingen i manegen på Stormvallen. Gick över förväntan! Efter sista träningen innan när hon struntade i rutan och sprang vidare i ställandet fick man inga förhoppningar alls! Men plötsligt så mindes hon igen. Va ju bra de :)

Poängen:

Platsliggande: 10p
Fritt följ: 9p dk axel vä, vp
Läggande: 9p kraftigt kommando
Inkallande med ställande: 6p tjuvstart efter stannande
Sändande med ställande "rutan": 10p!!!
Apporteting: 7p slarv, tempo
Fritt hopp över hinder: 10p
Fjärrdirigering: 8,5p ligger innan
Helhet: 10p
Summa: 179p
1:a pris och en 2:a placering

Medans jag och Ninja va och tävlade va Joel och Andreas på sista Babysimmet för den här terminen. Men vi fortsätter nästa termin också!
Nyss tog vi in julgranen med! Då fick man lite mer jul känslor än va man haft innan i detta vädret. Ikväll blir de julmys med fam Berndtsson.

Nä nu ska jag ut en liten stund i skogen med Ninja busan, Joel får hänga med i ryggan :)

Slänger in en bild från tävlingen och en på julgranen :) kortet på julgranen blev inte direkt så bra nu i dagsljus..

Bye


101

Förra inlägget va mitt 100 blogg inlägg!! Inte illa. Har väl lyckats skriva typ en hel bok nästan =)

 Dax att ta tag i platsträningen nu då denna veckan kanske. Att man ska vara så dålig på det.. Är ju så tråkigt att träna platsen själv och inte så otroligt givande heller kanske. Så det blir att man inte gör det bara. Men är ju ett måste för nu är det bara en vecka kvar. Behöver väl träna mycket så man kanske kan få till rutan och inkallandet med ställandet med. Inte våran starka sida alls om man säger så. Men får se har ju som vanligt 100 saker till att göra i veckan så det blir vad som prioriteras.

I helgen har vi vart på Alingsåsbesök hos mamma och pappa eftersom det åker bort snart. Även vart på julmys i lördags kväll hos Frida å co. Riktigt trevligt alltid kul att lära känna nya människor med. I söndags va det sista babysimmet för min del denna terminen. En gång kvar för Andreas och Joel. Såå mys, blir fortsättning även nästa termin. Helt otroligt va de lärt sig denna terminen. Nästa lär det förstå ännu mera.

Nä dax att mata Joel och hämta in lite ved. Kallt idag så nu ska det eldas! Väntar bara på min älskade snö.....

Bye

Storm, regn, storm, regn, storm.......

Vart är snön??? Vill ju gå på promenad med familjen med Joel i hans pulka och super lycklig Ninja hoppandes omkring i snön. Så är det inte fel med en vit jul heller.
Än är det bara regn och storm. Tråkigt! Haft Ninja hemma nu 2 dagar i rad på dagarna så igår gick vi promenad med Frida, Isak och Tyra. Sedan på eftermiddagen tränade vi agility. Idag tog vi oss ut i regnet/stormen och gick först en bit bort till en fotbollsplan där vi tränade lydnad och tillbaka. Folk som åkte åkte förbi i bilar kollade på mig som jag var sjuk eller något när jag gick där i regnet. Man blir väl knäpp som hundmänniska. Hade ALDRIG gett mig ut i det där annars kan ja ju säga men nu va det till och med mysigt :) Joel tyckte det va kul han med som satt där ingosad i vagnen och kollade på det roliga regnet när vi tränade och Ninja blev tokig när hon blev blöt vilket inte dröjde länge.

På lydnadsfronten går det ok. Ska ju tävla den 11 i Alingsås. Måste börja träna platsen mer men får ju inte ofta chans till det så får bli som det blir. Sedan räknar jag inte alls med poäng i rutan. Den sitter inte alls. Ställande under gång är väl inte våran starka sida heller. Resten går ok. Blir bara kul att tävla med. Får jag ju se vad som sitter och vad som är sämre.

Va på julbord i fredags med Andreas jobb. Va som vanligt riktigt kul! Å gott!! Efter julbordet blev det Heaven 23 där det bjöds på en del drinkar.
Joel och Ninja spenderade natten hos farmor och farfar.

I helgen kom alla julgrejerna upp med. Så mysigt! Längtat till första julen i huset, Joels första jul. Så himla mysigt! Så snö, kom fram du är det som saknas nu!


RSS 2.0