Promenix

I dag va vi ute hela lilla familjen och gick en sväng vid Nääs. Va riktigt soligt så det kändes som man bara inte kunde sitta kvar inne. Även fast solen var framme så va det lite kallt där. Ninja sprang omkring som en galen tok under hela promenaden och jagade pinnar som Andreas kastade till henne. Överlycklig. Hon är verkligen som gladast när vi är ute och går med henne båda två. Då vet hon väl vart hon har oss. Trodde jag tog flera bilder på henne men när jag kollade hittade jag bara en, konstigt.


En dålig en också =(

Igår va jag ute en sväng själv med Joel och Ninja. Gick jätte bra, hon sprang omkring med en boll i munnen medans vi gick. Kommer nog bli riktigt många sådanna promenader framöver, mysigt.

Nu på fredag är det redan dax för flytten. Tiden har nästan gått för fort nu det sista. Mycket kvar att fixa innan den känns det som så det blir att ta tag i en del nu i veckan. Hoppas Joel ger mig liite tid till det i alla fall. Kommer inte bli lätt att inte kunna hjälpa till så mycket, nu när man väl ska få flytta till sitt egna hus för första gången men det är inte mycket man kan göra åt det. Får väl försöka hålla alla medhjälpare mätta och stå för den biten istället. Blir ju ett litet deltagande då i alla fall, fast på ett sätt barnmorskorna borde gå med på eftersom det inte är såå ansträngande =)
När man väl börjar komma in i Joelbiten så ska nästa jätte projekt påbörjas =) Blir nog bra tillslut. Om inte annat kommer vi vara helt slut nu i 2-3 veckor ;)
Spännande!

Tog en bara för söt bild på lille Joel idag.

Tar nog ett litet tag till innan han växer i mina vantar =)

Bye

Om livet i en bubbla

Nu har vi vart hemma i en vecka med lillen (snart två) och allt bara flyter på. Känns som att man lever i någon slags bubbla men nu börjar det äntligen släppa lite. Har inte blivit så mycket sömn för min del eftersom Joel fått för sig att det är roligt att vara vaken på natten. För att inte tala om hur otroligt mammig han är, ibland får jag inte vara ifrån han alls utan att han blir sur. Men nu känns det som att det sakta men säkert kan börja vända lite. *Hoppas* även fast det är väldigt väldigt mysigt och underbart så längtar jag tills jag kan få lite mera egentid än typ 10 stressiga minuter per dag.
Andreas har bara 2 lediga dagar kvar innan han måste tillbaka till sitt jobb, då blir det nog tufft för mig i början innan jag och Joel hittat våra rutiner. Snacka om att mamma livet är ett riktigt 24 timmar om dygnet arbete. Att jobba 8h om dagen är ju ingenting! Fast samtidigt finns det nog inget bättre heller =)
Svårt att förstå hur tidskrävande det är bara, nu förstår man äntligen varför barnfamiljer alltid har så ont om tid. Sedan alla som hela tiden vill hälsa på, visst är det trevligt men i nuläget vill man lägga den mesta tiden på att komma in i rutiner och hitta sig själv igen.
Men tro inte att vi inte har tid till lille skrothund! Henne glömmer vi aldrig av =) Eller lilla och lilla, plötsligt ser hon så otroligt stor ut när man har en liten Joel. Så fort jag fått lite mera ordning på sömnen ska jag komma igång med lite promenader igen. Just nu är det Andreas som står för hela hennes motion. Blir mest lek och bus ute vad jag förstått det som men det känns bra att hon får en längre sådan period med så kanske hon är extra taggad på att komma igång och träna sedan hoppas jag =). Jag är redan riktigt taggad på att komma igång med träningen igen.
Förra torsdagen va BVC här på hembesök, då fick vi beröm av henne för hur bra hon tyckte Ninja va. Hon sa att hon känner sig trygg när hon kommer hem till folk och möter så väl fungerande hundar, då brukar det tydligen bli bra barn med. Kul att höra =) Hoppas det stämmer bara =) vi får väl se...

Lite bilder från veckan.

Busan kollar in Joel

Bye

och så va vi fyra..

En vecka sedan jag skrev sist och det har hänt fruktansvärt mycket. Förra onsdagen visste jag att jag skulle bli mamma senast på torsdagen. Åkte in till östra förra måndagen och fick reda på att vattnet sipprade lite. Skulle inte värkarna komma igång innan torsdag så fick jag bli igångsatt. Kändes både bra och dåligt. Perfekt att bebis kom ut en vecka för tidigt (den 10 feb egentligen) vilket jag hoppats på så vi hinner landa lite i det innan flytten men väldigt nervöst att veta att senast då händer det. Hann förbereda mig ganska bra tycker jag och la ner mycket tid på Ninja vilket jag visste skulle bli svårt nu ett tag framöver.
Sedan kom torsdagen, hamnade på Mölndals sjukhus och sex timmar senare 15:13 va jag mamma till lille Joel. Förlossningen gick riktigt fort tycker jag även om jag kände mig helt väck nästan hela tiden. Tiden bara rann iväg och sedan låg han i min famn. Va utan tvekan det häftigaste jag någonsin gjort. Överlevde det hela på bara lustgas.
Fick stanna på bb tills i söndags. Då fick vi äntligen komma hem till våran Ninjabus. I torsdags och fredags va det Jenny och Chili som passade henne och i lördags va hon hos Andreas föräldrar så hon har allt haft det bra hon.
Träffade en jätte trevlig barnmorska på BB som kom med det bra förslaget att åka hem och lämna en filt till Ninja som bebisen legat på så hon känner igen lukten när vi skulle komma hem. Så i lördags åkte Andreas med filten till Ninja som blev mera överlycklig över att se honom.
Vart jätte rädda för att Ninja ska bli svartsjuk på bebisen men hon tog det hela väldigt bra. Väldigt nyfiken bara på vad det kunde vara för filur som lät som hennes leksaker. Men nu könns det som hon fattat. Andreas lägger ner mycket tid på henne nu vilket känns jättebra eftersom jag är så låst med bebisen nu ett tag. Men så fort jag inte har Joel i häderna blir det några trix med Ninja i mellanåt.
Dagarna bara flyter på och det känns som om tiden kommer att gå väldigt fort nu ett tag. Andreas och Ninja är alltid iväg en stund på dagarna och hittar på något men annars är vi bara hemma. Myser alla 4. Jag, Andreas, Joel och Ninja. 

Bilder på Joel, de e tagna med min mobil så de är inte så himla bra. Lägger upp några från Andreas kamera en annan dag.


Bye

Ladda

En dag då jag fått mycket gjort. Känns bra. Mamma kom hit i morses så gick vi en sväng till BMM, sedan blev det Göteborg en snabbis och tillsist åkte vi och hämtade den sötaste skrothunden som finns som vart med Andreas på jobbet hela morgonen. Blev en lunch och efter det gick vi ut på en långpromenad innan regnet skulle komma. Ninja hittade en rolig boll på promenaden som hon tog med sig hem sedan. Va en mjuk en som inte fick leva särskilt länge den heller. Hörde att det blev väldigt tyst inne i vardagsrummet vilket det alltid blir när hon gör något hon inte får. Å javisst, när jag kommer in i vardagsrummet hittar jag Ninja med hela bollens innehåll runt om sig. Tugga sönder saker är fruktansvärt kul, tur att hon alltid har tillgång till ett ben annars hade väl våra möbler inte funnits idag.
På eftermiddagen fick jag för mig att städa, å leka med Ninja, å fixa... =) Fick bli en lugn kväll i alla fall. Men nu är jag slut så nu får det bli läggdax.
Ska upp tidigt i morgon....


RSS 2.0