Semestertider

Nu är det riktig semester. Andreas har snart gjort sin första vecka som vi spenderat här uppe på Fykan. Har blivit mycket slappande för oss men Ninja har fått en del aktivering. Hon har sovit gott om kvällarna efter allt springande och badande varje dag. Förra veckan var min mormor och moster från Holland här och hälsade på. Kul att träffa dom igen, och de tyckte det va kul att äntligen träffa Joel för första gången. Va med på en sommarträning med Ninja igen för 2 veckor sedan, gick väl bra. Börjat gömma mig under platsen och de går fint. Borde vara jätte taggad på lydnaden nu när jag har massa nytt att träna på men känner bara att de är tråkigt just nu, är väl bara inne i en sådan period just nu. Kanske borde lägga ner de ett tag nu då.. Träna agility eller något istället :) Förra veckan va Andreas med på sommarträningen istället för mig. Han va såklart med i agilitygruppen och de hade gått riktigt bra även fast Ninja är ganska ny i det. Joel bara växer så det knakar med, tiden går för fort!!! Blir 6 månader nu den 3dje. Han är inte långt ifrån att krypa nu. Rulla runt är han bra på :) Sitter i bilen på väg hem nu. Ska bli skönt att komma hem nu och bara vara vi 4. Även fast det vart väldigt trevligt så inser man att det är väldigt skönt att bara vara ibland med. Hur det nu ska gå till eftersom vi bestämt med många av våra vänner nu under semestern :) Mycket fix med huset ska det bli med, och träning med Ninjabusen! Så ser vi fram emot kennelträffen om 2 veckor med :) Får vara allt för idag. Bye

Vad skulle jag göra utan dig?
Träning, bilder och sånt.

I onsdags va vi på sommarkursen igen. Fick en del tips igen. Fick privatträning igen fast med en annan tränare denna gången. Både bra och jobbigt att träna för olika eftersom alla gör på olika sätt. Fast nu har jag ju lite olika sätt att träna på om något inte skulle funka. Det är ju bra det, annars blir jag bara mest förvirrad av alla tips =) Borde väl träna lite mera lydnad egentligen nu när jag ska dit på onsdag igen men nu vill man ju träna annat med! Agility tex, Jenny hjälpte oss i lördags. Va kul det. Ninja bara älskar det! Åkte och tränade det igen en liten stund i söndags med. Undra om det finns någon hund som kan tycka det är tråkigt. Hon lär sig riktigt fort med tycker jag, fast det blir väl så när det är kul.

Här kommerlite bilder från sista tiden.


Min ÄLSKADE unge!


Nej men farsan!! Åhh...Bulan ser lurig ut i blickenSystrarna trötta efter bus =)


Action!Slitet folk i solen

Bye

LP1 Arelidsaussie Nevada

Yes! Där satt den! Efter mycket om och men efter avbrott och sjukdom så fick vi vårt första LP i fredagskväll efter 4 tävlingar. Känns såå skönt att ha tagit sig ur lydnadsettan. Förstår nu va alla menar med att man vill upp ur ettan så fort som möjligt för jösses va man har vart nervös under plattsläggandet alla gånger. Ändå har jag nästan litat fullt ut på Ninja på varje platsläggande men man har upptäckt att alla inte riktigt fattar va det innebär med platsläggande och åker och tävlar fast hunden knappt kan ligg.
Men nu får vi se vad som händer här näst. LP1 va målet för detta året så jag tror jag väntar med att starta tvåan tills nästa år, beror lite på. Tanken är väl att vi ska satsa lite mera på agility nu med henne när LP1 är klart. Men vi får se.
Försökte se hur det går till i tvåan i fredags eftersom de körde innan oss, hann fatta lite hur det går till så får väl börja träna lite smått när vi inte har annat för oss.
Kanske gå en kurs så man får lite tips?
Så träffade vi Anki på tävlingen med. Trevligt det, men hon fick inte hälsa på Ninja förens efter tävlingen med tanke på att de gick sådär på MHt när hon va nära =) Så det fick bli Ninjas belöning efter tävlandet, och hon blev lika glad som vanligt. Perfekt belöning alltså! =)

Poäng:
Platsliggande- 10p
Tandvisning- 8p 
Linförighet- 7p
Läggande- 9p
Inkallande- 9p
Ställande- 9p
Apportering- 9p
Hopp över hinder- 10p
Helhet- 8p
Summa: 175p
Placering 3 av 12.
Domare: 

Fick starta sist så det förvånar mig att de gick så bra för jag tyckte hon va väldigt trött i huvudet så dax och loj.Bilder från  midsommar mm som jag lovade i förra inlägget kommer nån annan gång ;)

Bye


Midsommar & sommarkurs

Gjort en del sista tiden kan man väl säga. Förra måndagen åkte upp till fykan med fullpackad bil. Skulle spendera hela midsommarveckan där uppe och även fira Jenny på hennes 25års dag. De första tre dagarna blev lugna med mys och en liten tur in till smögen. På onsdagen fick vi besök av ett filmteam eftersom den danske regissören Bille August ska spela in en film där om någa veckor. De skulle kolla runt och ta lite kort i trädgården men plötsligt knackar de på dörren och vill in och kolla och ta bilder med. Där satt vi, nyvakna luffiga med oborstat hår när ett helt filmteam passerade mitt i frukosten. En upplevelse kan man väl säga ;)
Torsdagen den 23 va det Jennys födelsedag. Började morgonen med att fixa frukost på sängen till Jenny. Blev även lite sång av min, Andreas, Joels och Ninjas ljuva stämmor ;) Sedan på eftermiddagen började folket droppa in. På kvällen blev de räkfrossa och lite festande i sjöboden.
Midsommar blev trevlig den med. Även den kvällen dukades långbord upp med midsommarmat i sjöboden och sedan mer festande och även dans =)
På lördag dök Klara, Simon och Älva upp. Efter en stunds letande hittade de tillslut och systrarna fick träffas och leka lite. Mycket trevligt. Sedan på lördagen dök Andreas föräldrar upp så på kvällen kunde vi andra åka in till Smögen och äta pizza i vimmelet. Efter en pizza och några öl drog vi spontant vidare till Kungshamn och fortsatte kvällen.
På söndagen va alla trötta och nöjda så det blev mest slappande i solen innan vi åkte hem på kvällen.
Riktigt trevlig vecka alltså!

Ninja har då inte tyckt att livet vart tråkigt en gång den veckan tror jag. Sen i torsdags va det 7 hundar i huset eftersom det bara va hundmänniskor där. Alltså alltid någon som orkade leka med busan =) Rena rama drömmen för hundarna att springa omkring där lösa och leka och bada när de vill.

Nu i veckan har vi försökt hinna träna lite eftersom vi ska tävla ikväll i Alingsås igen efter lite uppehåll.
I onsdags va jag med på sommarkursen på Lerums bhk där vi även träffade syster Penny som också va med. Men hon va med i rallylydnadsgruppen och jag och 2 till va med i tävlingslydnandsgruppen där vi va 3 pers på 3 tränare, Britt Clemons och Mette Klavenes och en till (dålig på namn). Alltså fick alla vi en privatlektion =) Fick så himla mycket bra tips. Började träna på tvåans moment eftersom hon tyckte att man inte ska träna för mycket på ettans moment eftersom hundarna lätt tröttnar då. Anmält mig till nästa vecka med.
Efter vi tränat fick Ninja och Penny leka en stund med. På hemvägen stannade vi och badade med eftersom det va så varmt ute. Den kvällen va både Ninja och matte nöjda och trötta.

Nu vakna Joel så nu får de räcka med skrivande för denna gången. Bilder från midsommar mm kommer innom kort.

Bye

RSS 2.0