Varför inte lite besök??

Besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök besök.. Jajjemen så ser våran vardag ut nu förtiden. Å helgerna självklart. Sedan förra torsdagen nu så är det bara i måndags ingen va här. Vad hände med den där ensamma tiden barnmorskorna sa va så himla viktig att ha som ny familj? Den försvann från och med när vi kom hem från BB. Får snart ta och skaffa oss lite sån tid. Men först har vi bjudit in Jenny, Micke å Bulan (Chili) på lördag =). Förutom alla BESÖK så blir det mys med Joel å bus med Ninja. Försöker träna henne i mellan åt med. Men hon är ute väldigt mycket med Andreas när han snickrar i trädgården. Vi kom med på MHt den 10 april. Kul! Men bara tråkigt att inte alla i kullen kom med. Hade vart så himla roligt att träffa alla hennes syskon. Men förhoppningsvis kommer det något annat tillfälle till det. Systrarna Cinna och Älva kom med i alla fall =). Den 9 april fick jag för mig att anmäla oss till en lydnadstävling!!??! Kändes bra tills PMet kom. Då insåg jag vad jag hade gjort! Men men blir ju lite som när jag anmälde oss till My Dog. Känns ju helt galet men det gick ju hem =). Hon är ju klockren med platsliggningen och det känns som att det är det viktigaste så hon inte kan förstöras för framtiden. Men behöver nog detta som en pusch. Bara tränar och vet inte vad jag gör rätt och fel och det får man ju reda på då. Lite det som är meningen med det hela. Kursen jag ville gå blev inställd så då testar vi det här så vet vi vad vi ska träna på sen =) Hon kan ju alla moment nu och har kunnat ett tag men vissa går bättre å andra sämre. Så det blir en bra träning tror jag, så får vi lite tävlingsvana också. Inget å förlora =)Bye


Go helg

I helgen har vi hållt oss hemma och fixat en del som vanligt. Blev besök här istället i både lördags och söndags kväll. Ninja har haft en riktigt bra helg tror ja allt. Hon har vart ute nästan hela lördagen och söndagen, från morgon till kväll. I lördags passade vi på att träna en del med. Gick väl ok. Jag vill hela tiden träna på nya saker men inser att man måste kunna allt det andra ordentligt först. En blandning kanske inte vore fel =) I söndags gick jag, Joel och Ninja ut på en bra sväng. Efter det "hjälpte" Ninja Andreas med alla stora grenar som ligger ivägen på våran äng. Eller Andreas samlade ihop dom och Ninja spred ut dom igen typ =) Inte kunde de hålla sig från lek heller för det kom en hel del pinnar flygandes utanför förnsteret, med en galen hund bakom.. Hon va helt tokig. Sprang omkring och skrotade sig och rullade sig i gräset.
Så va det måndag igen..

 
Sommar vore inte fel..

ÄNTLIGEN!

kan jag sitta på internet vid min dator igen. Har de senaste 3 veckorna fått kolla internet via mobilen eftersom vi inte skulle få internet förens igår. Men inte fick vi de för då va det slut på modemen så i morgon ska det fungera. Men då är det tur att man har en bror som jobbar med datorer som informerade om att man kan använda min mobil som modem till min dator. Hur smidigt e inte de då? Jösses vad allt är enklare att göra på en riktig dator med stor skärm. Det är ju 1000 gånger lättare att skriva med. Annars flyter dagarna på här. Blir promenader och fix.
I lördags kom Jenny och Chili hit och så tränade vi lydnad i våran trädgård. Gick väl ok med Ninja. Platsliggningen är nog det Ninja är säkrast på. Är inte ett dugg orolig för det momentet. Skulle kunna lägga henne i 10 min och springa och gömma mig någon stans och hon hade säkert legat kvar. Till och med brevid Chili låg hon och kollade på mig. Resten av momenten går väl sådär. Beror på hur noga man är ;) Blev fullt på kursen jag ville vara med på men får se om jag ska hitta någon annan kurs eller om vi väntar ett tag till. Får väl börja tävla eller något så får man höra vad man gör fel =) Med hästarna va man aldrig helt redo innan man gav sig ut och tävlade, tror lätt på att man lär sig mera på det viset eftersom man får en annan erfarenhet än om man bara tränar och tränar tills man tror att man är redo.?? I söndags va Jenny och tränade lite agility på klubben så då åkte jag, Joel och Ninja dit en stund och tränade lite med. Balansen, vippen och tunnlarna. Det tyckte hon va riktigt kul. Igår började ännu en arbetsvecka för Andreas och Ninja.
Ninja berättar om hur en vardag med jobb ser ut för henne just nu ;)

Hej!
På morgonen ringer klockan innan sju, då vaknar jag kvickt och pussar husse tills han är ordentligt vaken. Vi gör iordning oss och hoppar in i bilen och drar till jobbet. På jobbet går vi en morgonpromenad och sedan lägger jag mig och vilar en stund i väntan på min älskade frukost.

Jag berättar för husse när det kommer in chaufförer och de hälsar oftast på mig med innan de hämtar vad de ska. Runt 11 tiden går alltid jag och husse ut en stund och har snöbollskrig eller så jagar jag pinnar en stund. Vid lunch ligger jag och vilar vid husses fötter och lyssnar på vad alla pratar om i lunchrummet. På eftermiddagarna brukar jag få "arbeta" med att riva sönder någon kartong i miljarder bitar eller något annat.Sedan har vi alltid våran eftermiddags promenad och sedan vid 16 beger vi oss hemmåt för dagen. Hemma är det alltid dax för något bus/ promenad eller träning med matte. Vid 18 är det dax för kvällsmat och efter det är det kvällsmys, lite vila och så testar jag alltid om husse eller matte är sugna på att leka mera vilket jag är väldigt bra på att få igång dom på. Sedan är det kvällspromenad och läggdax!

/Ninja

Själv spenderar jag dagarna med Joel, ofta fullt upp. Hoppas på att kunna ha Ninja hemma till våren, men just nu vet jag inte hur jag ska kunna lösa det med morgonpromenaderna.
Blir endel fixande här hemma, promenader, mycket mys och även lite besök.

På morgonen är det fullt upp, då är han som piggast. Inte en sekund får jag för mig själv då.
Men det gör inget när man har den här framför sig =)

Världens goaste!

Bye


Kommit iordning

Över en vecka har gått nu i det nya huset och igår fick vi packat upp det sista och städat. Känns bra att ha hunnit med allt på en vecka med barn och hund på köpet. Men hade de inte vart för att Joel vart krasslig hela helgen och sovit mestadels av dagarna hade vi nog inte kommit så långt än. I lördags va han jätte hes och kunde knappt skrika stackarn. Märkte att det va väldigt jobbigt för han. Hesheten beror tydligen på infektion på stämbanden som kan bidra till luftvägsinfektion, början på RS viruset eller på allergi. Inget av dom är kul men jag hoppades på att det i vilket fall inte va något av de två sista. Så det va bara att låta han sova och ta det försiktigt me han och vänta. I går lät han bättre och idag låter han nästan helt bra :). Så nu blir det inte lika mycket egen tid längre. Ninja har inte haft en dålig helg i alla fall. Vart ute hela dagarna med Andreas och fixat. Ibland såg jag en galen hund rejsa förbi fönsteret. Tokstollan. Ligger massa pinnar på hela tomten nu :) Jag passade på att träna med henne i lördags med. Gick väldigt bra men inte lika bra som sist. Igår kom grannarna förbi och hälsade oss välkomna, de hade med två av sina små barn och en av dem lekte med Ninja en stund. Ninja va överlycklig eftersom de lekte jage och Ninja ÄLSKAR att bli jagad. Roligt att se att hon tyckte det va så kul att leka med barn. Hon och Joel kan nog ha kul i framtiden. Just nu ser jag framför mig en Joel som håller fast i sin leksak och en Ninja i andra ändan som drar runt Joel i hela huset :) får se om det blir så ;)

Dax för lite lugn och ro??

Förra helgen blev flytten gjod, fullt upp för alla utom mig :(, fast jag fick jobba mer nattetid. Av någon anledning vände Joel på dygnet då, kände väl på sig att det hände något. I 3 dagar kämpade Andreas och familjerna. Trodde inte de skulle bli så mkt grejer när man flyttade från lägenheten men jodå, måste ju vara döden och flytta från hus!!! Har lyckats packa upp en del av lådorna men har mkt kvar att göra. Inget internet har vi än heller, sitter här och bloggar på mobilen! De ni! :) därför blir deninte så mkt info denna gången eftersom detta va fruktansvärt jobbigt :) Till Ninja då, hon trivs otroligt bra i huset. Inga trappor! Hon har lekt mycket med grannhunden och springer alltid runt med en pinne i munnen runt huset. I onsdags blev det premiär träningen för mig och henne. Joel va ovanligt snäll mot mig då och lät mig äta ifred för första gången + att han fortsatte sova sedan så jag passade på att träna en snabbis i trädgården. Hon va helt sjukt laddad! Va ett tag sedan hon och jag tränade nu. Hon gjorde allt jag bad henne om perfekt! Va möjligtvis lite överladdad för att gå fot, hamnade lätt lite före. Men annars är jag riktigt nöjd, va så kul att hon kämpade så. Gav jag ett kommando hann jag knappt säga klart innan hon gjort de. Ska försöka börja träna med henne lite lätt nu igen. De gånger Joel låter mig gå ifrån... Joel har blivit lite dålig :( betett sig jätte konstigt inatt och av någon anledning vaknade jag vid 7 och då låg han bara där och hade slängt av sig täcket men va endå helt blöt av svett både kläderna och håret :( min lille plutt. Lite tät i näsan med, ska de hur han är under dagen. Hoppas han inte åkt på RS viruset de pratade om på både BB, och BVC. Det går tyligen som aldrig förr nu. Fullt på östra nästan hela tiden. Träffade en tjej på BVC i onsdags och hennes 3 månaders bebis hade haft det bara för hon inte vart lite extra "fjantig" nu med att alltid tvätta händerna innan hon tog i bebisen och helst inte träffat så mkt folk. Precis när man känner att man vågar släppa lite på de får man höra de. Men enligt henne va de bland de värsta hon vart med om och hon rekommenderade verkligen till att vara överdrivet försiktig nu ett tag innan det lugnat sig där ute. Samma som BVC sköterskan sa så vi får väl fortsätta ta de lugnt. Tur att man har huset att pilla med nu så länge om det skulle bli långtråkigt :) Hoppas iaf Joel blir bättre nu, tar en riktigt lugn dag idag. Bye

RSS 2.0