Kan hända mycket på en vecka

Fredag och snart helg igen. Förra helgen bosatte jag mig hos mamma och pappa eftersom Andreas åkte till Finland med sitt jobb. Blev en bra helg. Ninja fick spendera en del tid med lilla granntjejen som älskade att leka med henne, och följde även med på någon promenad. I fredags kväll gick pappa och Ninja från västra bodarna och hem. Sedan har jag tränat en del med henne också. Fredagen och lördagen blev det i deras trädgård och i söndags tränade jag och Jenny med hundarna på savannen i Alingsås. Mycket bra ide av Jenny att träna där. 10 gånger mera störningar än på en vanlig brukshundklubb så där blev det lite mera utmaning och lite mera som på tävling. Får bli flera träningar där. Sedan blev det även lite grillning hos Jenny och Micke. Tar max 2 min att gå till dem från mamma och pappa =) Smidigt!

Efter helgen kom måndagen. Vet inte vad som hände men någon typ av komplikationer lyckades jag råka ut för så på måndag eftermiddag satt jag i ambulansen på väg till borås lasarett och fick självklart bo där tills tisdag kväll. Sådär kul kan man väl säga..
Jag och Joel fick ett eget rum, vilket va helt underbart att jag fick ha med han. Annars hade jag garanterat inte sovit en sekund eftersom jag aldrig lämnat han såpass länge ännu. Sedan gick tiden fort när jag kunde ligga och pussa på honom.
Förlorat massa blod och istället för en blodtransplantion ska jag istället försöka återhämta mig själv eftersom jag är så ung, detta genom att ta det lugnt och ligga ner. Inte direkt favourite sysslan. Fast inte älskar jag att gå nu när jag är konstant jätte snurrig och vek. Så det blev en sjukskrivning på 2 veckor......
Åhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!! Trött på att vara begränsad nu!

Jag och Ninja skulle tävlat i Bollebygd ikväll med men de va ju bara att ställa in. Hoppas på att kunna starta på tävlingen i Alingsås nästa torsdag istället. Så fort jag bara kan gå ordentligt ska jag lyckas tävla lite lydnad med. Det är ju inte direkt jobbigt.
Andreas va ju illa tvungen att ta föräldraledigt nu då och ta hand om Joel och idag lyckades de åka iväg en sväng till klubben och träna lite medans jag och Joel låg och sov. Blev agilityträning och lite lydnand med. Hade gått fin fint! =)
Det ä väl vad som händer i mitt underbara liv just nu..

Lite bilder från i veckan:


Jenny, Chili, Arro (någonstans vid buskarna) och Ninja på savannen


Vila

Och två underbara bilder faster Jenny tog på Joel när hon va här igår:


Där sitter fingrarna mest hela dagarna =)


Mamma mys =) Goaste

Bye

Gräsänka

I morse halv 7 gick Andreas plan till Finland. Va dax för deras årliga 5kamp med jobbet. Detta året är tanken att de ska slå Norge, Finland och Danmark. Så nu är jag ensam med Joel och Ninja tills på söndag. För en stund sedan packade jag ihop lite saker och åkte till Alingsås för att bosätta mig hos föräldrarna över helgen så jag också kan få en lugn stund vilket hade vart omöjligt med både bebis och hund hemma. Tänkte att jag skulle passa på att lägga en hel del tid på Ninja med. Måste börja träna lite seriösare nu känner jag när vi väl börjar lyckas lite på tävling så vi möjligtvis kan få upp poängen lite till i alla fall. Inte fått några höjdar poäng tycker jag fast samtidigt va målet att det skulle vara träning att tävla. Stort + att vi lyckats få två första pris på det. Kom med på en tävling i Alingsås den 2 juni med, ska bli väldigt skönt med en tävling till så himla nära. Va ju drömmen när vi tävlade i Lerum på hemmaplan, kändes dom vi åkte dit en snabbis och tränade typ :) Annars så.... Jo tiden går! På tok för fort känns som veckan bara består utan måndag, fredag och söndag. Hunnit med lite promenader, lyckats städa lite med medans Joels farmor gosa lite med han , tränade ninja en liten stund i spöregn med. Hon som inte har något emot promenader i regn men JÖSSES vilken utmaning det blev att träna i regn. Inte uppskattat alls. Nästan så jag hoppas på spöregn någon tävling så har vi oss en rejäl utmaning ;) Joel bara växer och växer, skrattade så han vek sig igår SÖTUNGE! Andreas stängde av åkgräsklipparen å då small det å det va riktigt kul, sedan härmade Andreas gräsklipparen och det tyckte Joel va fruktansvärt kul. Han bara skratta och skratta och ville bara vika sig för han skratta så. Va det sötaste jag sett. Han kunde inte sluta! Jag smälte såklart ;) Nu sover gullungen så nu ska jag ut och träna lite. Bye

Slöa, men nöjda och glada!

Så va det dax igen. I morses packade jag in hund och barn med tillbehör i bilen och åkte till Alingsås för att hämta upp mamma. Sedan bar det av det av till Lilla Edet för våran tredje tävling i Lk 1. Va inte direkt super laddad när vi gick in på banan och inte jätte nöjd när vi lämnade banan men det gick tydligen helt ok ändå. För ännu ett 1:a pris blev det.
Poängen:

Platsliggande- 10p
Tandvisning- 8p Samma visa denna gången...
Linförighet- 7p Gick skit, taggade henne för lite så det blev mest som en söndagspromenad. Mitt fel.
Läggande- 9p
Inkallande- 8p
Ställande- 8,5p
Apportering- 9p
Hopp över hinder- 7,5p Jag va så himla dum här och lät det vara på tok för högt! Så klart stötte hon i då.. Dumma mig! Korkat.. Annars gjorde hon det jätte bra med jätte bra avslut.
Helhet- 7,5p
Summa: 165p
Placering 3 av 5.
Domare: Arne Brolin

Är jätte nöjd med Ninja idag för inte gjorde jag mycket för att hon skulle kämpa och tycka det var kul. Måste tänka mera på det på tävling så hon inte tröttnar. På träning busar vi jämt en del och då gör hon allt jätte bra och är super taggad. Men idag såg nog allt mest bara slött ut.. Så nästa gång ska rolig leksak med så tävla lydnad blir skit kul! Tagga henne lite innan och efter. Skärpning Patricia!
Nästa tävling är om 2 veckor i Bollebygd. Ska försöka se till att få tränat lite mera till den så vi kan öka poängen lite.


Skotis med sin 3dje pris pokal. Fick även plakett och 2st rullar toapapper! Fiffigt.. =)

Bye


Träna inför tävling??

Ja de kan ju vara bra att göra. Men plötsligt så blev det bara fredag??? Vart tog veckan vägen? Vart bra förkyld i början av veckan så de va bara till att ta det lugnt. Men idag så! Idag har jag hunnit med en hel del. Joels farmor kom och passade honom nu en stund på kvällen så Andreas kunde greja i trädgården och jag åka och träna Ninja. Gick faktist helt ok för att vara ett tag sedan nu. Hoppas de håller i sig tills i morgon. Då är det tävlingsdax igen i Lilla Edet. Mamma och pappa ska följa med denna gången, och Joel då såklart. Hoppas på bra väder nu!!! Igår va vi och firade Leif (Andreas pappa) som fyllde år. Hade utsläppt hår vilket inte är allt för vanligt som "bebis"mamma eftersom det är kul att dra i håret. Då upptäckte jag att det visst va fruktansvärt länge sedan jag va hos frissan. Skäms! Så efter Andreas slutat tog vi en tur till Alingsås så jag kunde klippa mig och köpte massa mat till vår älskade Ninja. Så de problemet blev snabbt åtgärdat ;). Glömmer visst lätt bort sig själv upptäckte jag.. Nä nu har Joel somnat så nu ska jag sätta mig en stund framför tvn igen innan läggdax. Hittade den här filmen på Andreas, chili och ninja från Fykan på mobilen. Från i april när vi va där för första gången i år, http://www.youtube.com/watch?v=zUhVgFpe-TQ Bye

Visst kan hon!

Inte likt mig att inte skriva på så länge, men har velat lägga tiden på annat just nu. På Joel som tar de flesta timmarna på dygnet, Ninja och även lite fix på huset.

Ninja verkar fortfarande trivas i huset som fisken i vattnet =) Springer omkring som en dåre varje dag. Hon älskar att vara med Andreas ute när han fixar och bygger. Vi har vart ute och gått lite överallt här omkring och i skogen. Spårade förra veckan för första gången på länge. Ena hälften gick bra och andra mindre bra. Men är nöjd med tanke på hur länge sedan de va hon gjorde det sist. Sedan har vi tränat en del lydnad med. Borde tränat det mera än vad jag gjort med tanke på att vi är anmälda till lite tävlingar nu men det har vart så kul att göra annat med =).
Tävlade klass 1 i lydnad för andra gången nu i fredags. Va en kvällstävling på SBK Göteborgsavd. De körde alla fyra klasser samtidigt på en och samma plan så det va väldigt mycket ljud och rörelser omkring. Tänkte innan att detta verkligen skulle bli en bra träning för oss med så mycket som störde omkring. Ninja va duktig och höll koncentratinen på mig under hela tiden. Sedan tycker jag fortfarande vissa moment blir lite "flummiga" tex på inkallningen så springer hon lätt förbi mig någon meter innan hon sätter sig brevid mig och liknande. Men hon har ju precis fyllt 1 år och tycker fortfarande allt är väldigt kul och det är det viktigaste, så länge som poängen räcker så får lite flumm vara tillåtet. Denna gången räckte poängen med. För ett 1:a pris blev det! Trodde jag inte, va så många duktiga med på denna tävlingen och jag kände att vi kunde göra bättre ifrån oss. Mitt enda mål med tävlingen va att inte nolla på linförigheten och det målet lyckades jag med. Visst tycker jag förtfarande att hon borde vara mera uppmärksam på mig på tävling som hon är på träning men det kommer väl. Blev ju en bra förbättring mot sist och det är ju det viktigaste.
Poängen:

Platsläggande- 8,5p!! Inte glad över det, hon som alltid är så säker på det. Inte reste hon sig men hon tyckte tydligen inte att hon låg bekvämt så hon la bak benen som en kanin kan göra ungefär och efter halva tiden la hon tillbaka benen under sig igen. Kvar på samma ställe alltså men inte helt stilla. Busan..
Tandvisning- 8p denna gången med. Hon sitter stilla tills domaren hälsar på mig då tycker hon det är hennes tur att hälsa med och pussar på honom.
Linförighet- 7p Trevlig transport, problem halter står det. Gick fot fint men eftersom hon kanske inte hade stenkoll på mig enligt mig så hann hon en huvudlängd förbi mig innan hon kom på att jag stannat och hoppa tbx och satte sig.
Läggande- 8,5p Där blev hon lite seg i sättandet
Inkallande- 8p Bra intresse, men somsagt slarvig avslutning..
Ställande- 8,5p Gav jag tydligen DK??
Apportering- 9p DK??? Bra hållande
Hopp över hinder- 8,5p ngt slarvig avslutning
Helhet.- 8p Lovande samspel
Summa: 162p
1:a pris och plac. 6 av 15.
Vet inte vem det va som dömde, finns nog ingen som kan läsa vad det står på papperet ;)

Fick väldigt mycket bra kritik från domaren och uppläsaren. När vi gick in på banan fick jag höra av uppläsaren vilken otroligt fin aussie jag hade. Sedan när vi va klara tyckte domaren att vi va ett underbart ekipage och att jag hade en väldigt trevlig hund, att vi skulle komma långt. Sedan på prisutdelningen sa han att det va 3 av oss 15 startande som han visste skulle komma långt om vi bara ville, på de tre hade han skrivit att de hade ett lovande samspel eftersom man kommer långt på det och när vi blev uppropade fick vi veta att vi va en utav de tre =) Lät ju otroligt tycker jag, känner inte att vi kommit såå långt än. Men självklart är det underbart att höra, och med tanke på hur ung hon är. 
Blev en rolig andra tävling för oss.
Nu på lördag är det dax igen, då ska vi till Lilla Edet. Hoppas på att hinna träna lite innan bara..

Bye

RSS 2.0