HLR

Idag har jag och Joel mys måndag. I helgen har det gått i ett hela tiden. Hunnit umgås med väldigt många denna helgen vilket har vart väldigt kul! Joel har även besökt burger king för första gången någonsin. Än kan han inte äta maten där men hans spagetti och köttfärssås slank ner snabbt den med. Fanns väldigt mycket kul att titta på där och en massa ballonger.

Ninja har fått umgås med både Chili och Tyra. Tyras sår sen operationen har redan läkt och blivit fint så de hade kul och lekte igår. I veckan ska vi väl ge oss på lydnaden mer igen. Inte vart så sugen på att träna just de det sista så vi har satsat på annat.
Men just nu känner jag för att träna ordentligt ikväll.
I morgon kväll är jag borta hela kvällen på HLR kurs för barn. Slutar väl efter 10 så de blir nog segt att komma hem så sent. Men intressant och väldigt bra kurs!


Telefon bloggning

Kände att de va dax att testa att blogga från telefonen nu. Är väl så man gör nu tydligen. 100 gr jobbigare att skriva bara men helt ok. Om inte annat blir det lättare att "bara" göra ett snabbt inlägg.

Idag har vi vart i Alingsås Joel, Ninja och jag och spenderat dagen med Eva och Lucas. Blev agility träning bl.a. på klubben. Gick himla fint. Tycker båda hundarna skötte sig exemplariskt ;) kul att träna balans hinder med eftersom vi inte har några hemma. Slalom tycker jag börjar sitta bra nu. Sen är jag fortfarande för långsam och Ninja för irrig :)

Igår blev det lite lydnad med. Gick bra men hon va som sagt aningen över taggad.

Bye


Utställning

My dog 2012, here we come! Råkade väl anmäla mig ändå. Är ju en rolig grej och lär bli roligare nu när man inte är höggravid och kan gå normalt =)
Letade efter utställnings koppelet idag och det gick sådär. Har ställt henne 2 gånger nu och haft 2 stycken utställnings koppel och båda är borta. Sådär kul att behöva köpa nytt till varje utställning. Tur det är så sällan..


Från My dog iår, ett resultat vi nog inte lär slå nu när konkurrensen lär bli bra mycket större nu när hon är äldre.
Men hon är ju finast i alla fall! ;)

Mest Andreas som stått för Ninja träningen nu det sista. Men idag gav vi oss ut en sväng i skogen allihopa när de kom hem från jobbet.
Får ta tag i lydnaden igen i morgon, va ett tag sedan nu men det kanske bara är bra. Då är hon ju alltid så taggad så hon gör allt kanon.


Min gos innan vi gav oss ut i skogen idag

Nu har Joel 6 tänder. Helt otroligt va de ska gå fort då. Idag när vi va på öppna förskolan stog han helt själv för första gången i nästan 10 sekunder, stabilt! Jag blev jätte chockad men de andra mammorna som känner honom skratta bara och blev inte det minsta förvånade då de är helt säkra på att han går inom en vecka. Men det är allt att ta i! =)

Kommer inte på mera just nu.

Bye

Det där med beslut..

Kul väder... jag vill ut!! Ninja med, hon fick vara hemma med oss idag eftersom Andreas ska till gymmet efter jobbet. Tänkte passa på att åka iväg och träna en massa och gå en go promenad men de ser mörkt ut. Något av de ska bli av ändå. Något bra med väderet är att jag passade på att trimma Ninja ordentligt. Riktig genomborstning, tandborstning, kloklippning, och trimmning. Det tar ju sin lilla stund om det ska bli riktigt gjort. Speciellt med en busig unge som attakerar oss med gåstolen. Men nu är det klart!

Började träna med en kompis från mammagruppen. Hon har en berner sennen som hon behöver träna lite störning med. Kul för oss med att träna med någon också. För träna själv är ju inte särskilt svårt, blir ju helt annat när andra hundar är med.
Men nu blev det operation av knöl för Tyra som hon heter så det lär väl dröja lite innan hon kan träna igen.
Vi va och tränade på klubben förra tisdagen. Det va helt sjukt va laddad Ninja va! Hon har nog aldrig vart så taggad. Brydde sig inte det minsta om Tyra och ibland kom det små ivriga skall från henne om jag inte gav något kommando. När vi gjorde inkallning med ställande hade hon fått upp sån sjuk fart så när dumma jag som såg redan innan att det aldrig skulle gå gav kommandot stanna såg man paniken i ögonen på henne att shit! Hur ska jag lýckas med de i denna faren? Samma med hopp över hinder efter jag gett henne kommandot hopp så hann hon både hoppa över sätta sig på andra sidan och hoppa tillbaka innan jag ens hann säga sitt. Tokig! Jag skrattade nog hela träningen. Va ju liksom ingen ide, men så kul att de henne så glad.

Förra torsdagen hade klubben arrangerat en träningstävling från Lk1- Elit. Även fast vi inte är helt klara än för Lk 2 så tänkte jag att de kunde vara en bra grej för oss att va med i. Går något skit får man ju chansen att korrigerea.
Ninja va bra taggad även denna gången fast nu gick hon att kontrollera.
Vi körde platsen med alla klasser samtidigt. Va lite osäker om jag skulle stå över den denna gången eftersom jag vart lite slarvig med att träna det det sista men va med ändå. Det gick riktigt bra till och med, trodde jag aldrig. Hon hade legat helt stilla när jag gömde mig. Glad överraskning. Resten gick över förväntan. De som jag trodde skulle gå bra gick riktigt bra och tvärt om. Rutan blir jag tokig på, antingen gör hon den kanon ellet så blir det katastrof. Självklart blev det katastrof först och sedan när vi gjorde om den efter gick det kanon. ??? Sedan började hon nosa snabbt en gång under det fria följet men då kom leksaken snabbt fram så vi fick bort det där.
Resten gick faktiskt riktigt bra. Så bra att jag nog vill ge mig ut och tävla snart. Längtar efter att tävla! Funderar på att starta Lk2 en gång nu och träna mera efter det och och satsa på bättre poäng då.? Svårt att bestämma mig. Men behöver få höra med va som är bra och inte eftersom jag inte tränar för någon.

Sedan kan jag inte bestämma mig och jag ska anmäla oss till My Dog i år igen.. Va ju roligt och för att inte tala om träningen att vara där inne med allt folk. Snacka om rörigt.. Men måste bestämma mig snart. Ska jag ställa ut någonstans så får det nog vara där...


Blev ett avbrott i skrivandet medans vi gav oss ut på en promenad i regnet ändå. När vi väl va ute så passade jag på att träna slalom med Ninja i trädgården.På promenaden förut. Ullbollen i diket är såklart Ninja, lägg märke till vad det stod innan i inlägget om trimmning bla. så för någon minut va hon aningen till salu ;)

Har läst att det går upp och ner med träningen nu för många. För oss med! Men just nu är hon verkligen inne i en period då hon är supertaggad på att träna. För nån månad sedan va det tvärt om. Men bytt träningssätt med. Tränar mycket men med väldigt korta pass. Så korta pass att jag (den mest otränade människan som finns just nu)orkar ge järnet.

Med den andra lille går det också bra, inte en lugn stund! Kryper som en tok och står mot ALLT! Tänderna poppar upp som popcorn med. Redan 5 st. Ninja och Joel är fortfarande lika bra vänner och leker på..

Nä nu är jag hungrig så det får räcka!

Bye

RSS 2.0