Träning, gång, skada och matförgiftning!

Sicken vecka! På Ninja biten så har vi kommit igång med träning nu igen. Går fin fint och hon e super laddad. Det enda som krånglar lite e rutan men den funka ju kanon på tävling så jag tror att det är snön som lurar. I onsdags blev det träning med Frida och Tyra, även då skötte sig våra små monster fint :)

I tisdags va det alla hjärtans dag! När min älskling kom hem gick jag en rosbukett och sedan hade vi räkmys på kvällen. Riktigt mysigt. Kändes kul med lite lyx i vardagen. Sedan i onsdags har Joel börjat gå mer och mer själv. Vilket såklart har inneburit mer skador igen, i torsdags så gick han till sitt bebisgym själv och trillade SÅKLART precis på träkanten så den slog till precis under ögat. Min lille plutt! Hur ska man klara av alla skador i framtiden. Hjärtat går ju sönder en bit. Gick ganska bra ändå han va bara ledsen en kort stund så det ser nog mycket värre ut än va det är.
Vi va lite rädda för att han skulle bli rädd för att gå men han har kört på som vanligt igen. Så från och med igår kan man väl säga att han kan gå.
Nu rester han sig själv från golvet och kan gå en bit, nu väljer han ofta att gå med istället för att krypa :)

I torsdags måste jag ätit något konstigt med :( från halv 1 på natten tills fredagen till 5 hade jag spytt 8gr. Så bodde väl nästan på toan den natten. Inte sov jag en sekund i alla fall. Fy sjutton vilken natt. Usch måste ju bara vart matförgiftning. Låg däckad hela fredagen. Så mamma kom hit en stund på förmiddagen när Andreas va tvungen att åka och lossa på jobbet sedan fick han komma hem igen. Spydde en gång till på eftermiddagen med men det va efter jag snabbt tryckt i mig en banan så det gick väl lite för fort på min tomma mage :( sedan gick det bra när jag åt lite i taget. Usch för sånt!! Idag är man bättre men kroppen är fortfarande trött. Efter några ordentliga mål ska man nog vara igång igen.


Bye


.....

I fredags va det ingen rolig dag alls. Dagen då Arro, Andreas familjehund fick somna in. När man får uppleva något sådant så är det nästan så man för en kort sekund ångrar sig med att man skaffat sig ett djur igen. Usch vad jobbigt är, och något alla måste gå igenom med. Kan knappt föreställa mig hur hemskt det är när man levt med honom i 17 år med som de gjort. Kram till er!
Men vilket liv han har haft, vem annars har sådan kämparglöd så man håller sig i liv så länge, och slutet blev nog det bästa man kan önska sig. I famnen med de man älskar mest <3 Hunden är ju verkligen människans bästa vän, att förlora en bästa vän måste vara bland det jobbigaste man kan uppleva.


R.I.P Arro söt som socker

Från något jobbigt till något lite roligare så tog vi vårat andra 1:a pris idag i Lk2. Vara Grästorp hade tävlingen i Essunga RS ridhus.
Trodde inte vi skulle kunna starta i veckan med skadan med klon och allt.
I fredags testade vi att tejpa Ninjas klo. Stackan kan ju inte gå runt med bandage hela tiden. Tejpandet fungerar kanon! Silvertapen sitter som sjutton så det är ingen risk att den åker av i första taget. Efter att den fått sätta sig nån timme gav vi oss ut och lekte lite för att se att den satt kvar och trotts en tokig rejsande Ninja satt den som berget. Va tvungen att testa ordentligt för att inte riskera att den åker av på en promenad någon gång så man står där utan. Ont har hon aldrig heller haft så vi körde på som vanligt. Lycklig hund =)
Igår bestämde jag mig för att starta ändå. Antingen går det ju eller inte, och det gick!
Med tanke på att hon vart utan träning nu så läng tid med allt så såg vi det bara som en träning nu.
Är väl så man ska tänka med för det gick ju bättre än någonsin tydligen. Poängmässigt.

Platsliggande- 10p Nästan tur nu att de gått tillbaka med synlig plats sitället för att vara gömd med tanke på att vi inte tränat någon plats alls sedan vi tävla sist. Bra att komma på det i bilen påväg dit med =)
Fritt följ- 8,5p Själv tyckte jag det var lite av ett katastrof följ, men hon gjorde väl det hon skulle och det var ju bara mitt fel att det kändes lamt eftersom vi inte tränat. Märktes här.
Läggande- 10p
Inkallande- 10p
Sändande med ställande- 10p
Apportering- 9p Riktigt bra fart men det går så fort så hon hinner inte stanna vid apporten =)
Fritt hopp över hinder- 10p
Fjärrdirigering- 7p
Helhet- 10p
Summa: 187,5p
1:a pris och en 2:a placering
Dommare: Alf Carlsson


Hel nöjd Ninja som är gladd över att vara igång igen.

Ska leta efter någon mer tävling att anmäla mig till nu så vi kan få vårat LP2. Sedan får vi satsa på agility så vi kommer igång med det med. Lk3 börjar vi väl träna lite på till sommaren kan jag tänka mig. 
 
Bye


1år och massa annat

Ett tag sedan man skrev och mycket har hänt som vanligt.

3 februari blev våran älskling 1 år! Helt otroligt hur fort ett år kan gå. Vi började dagen med mys i sängen och sedan en lyxfrukost. Sedan blev det bus och festligheter resten av dagen och kvällen. Nöjd Joel =)
Dagen efter va det dax för släktkalas. Mycket folk blev det och kul va det. Han fick hur mycket fina saker som helst. Kul dag men man va aningen trött sedan på kvällen.
Tårta är gottVi har fixat och tapetserat Joels rum sista tiden. Blev klart lagom till kalaset. 2 veckor tog det med mycket slit på kvällarna. Tycker själv att det blev väldigt fint =)Under dessa 2 veckor har Ninja fått ta det lite lugnare, lydnad har vi väl tex bara hunnit träna 1 gång under denna tiden. Så i lördags efter kalaset tänkte jag att YES nu ska vi äntligen börja träna på allvar igen efter allt. Går ut med Ninja och hon springer omkring i trädgården och stollar sig medans jag hämtar ved innan vi satte igång. När jag lämnat vedkorgen och kallat in Ninja för att börja träna ser jag att hon har blod på tassen... och SJÄLVKLART har hon knäckt klon. 2 veckors vila och en knäckt klo efter det är ingen bra grej för en aussie. Stackarn e helt vild nu. Så ska man ta det lugnt på det med.. Lindad tass har det vart tills i tisdags kväll då passade Jenny på att klippa av klon så långt det gick så nu slipper hon bandaget på natten i alla fall. Men hon har fortfarande en liten bit kvar och en lång spricka ända in till tassen. Så BYE BYE tävling på söndag. Skit! Inte för att de gjort så mycket eftersom vi inte tränat någonting alls. Sådär kul.
Hon fick en riktig makeover i går kväll med klippning, tandborstning, kloklippning och hela köret och kom då fram till att jag ska testa att tejpa klon med silvertape. Vet ju en som stödje upp en hovspricka med det så då ska man väl kunna hålla ihop klon med det. Starkt som sjutton och stryktåligt. Värt ett försök i alla fall för såhär kan hon inte ha det. Lär ju ta minst 2 mån innan sprickan växt ut. Funkar det kan hon förhoppningsvis tränas som vanligt.
Ont har hon aldrig haft vilket är tur. Halta inte ens när det hänt utan sprang omkring som en dåre då med, hade jag inte kollat noga hade jag inte märkt det innan träningen.

Bye


RSS 2.0