Inte lust!

Eller verkligen ingen lust att blogga. Finns dåligt med lust på hundträningsfronten just nu med. Vet inte varför utan har bara blivit så nu. Håller på med Joels rum nu, vilket tar tid med så Ninja får det aningen lugnare just nu. Känner mig inte jätte hemsk då det inte händer så ofta. I tisdags va hon hemma med oss och vi åkte upp till Alingsås och började med upplet med Eva och Lucas. Va kul så vi fortsätter med det. Även blivit lite lydnad vilket har gått antingen jätte bra eller hur dåligt som helst.

Annars har det som sagt hänt en hel det. På tok för mycket nästan, nog inte haft en lugn dag det sista. Men kul har det vart.

Nä det får räcka för denna gången.
Eller föresten ska vi tävla igen den 12 februari.

Bye

En "snälla matte kan vi leka" bild på Ninja :)


My Dog 2012

Hemma och helt slut! Andra året som vi är med nu. Kom dit vid 10 och satte oss och kollande på freestyle tävlingen. Helt otroliga är de ju, va kul att se. Hundarna gick ju in för det med allt de hade. Ninja la sig så fint i trappan och kollade på.
Vid 12 tiden va det dax för Ninja i ringen. Vi va 4 st tikar i unghundsklassen. Domaren såg nog inte bara hård ut utan va det nog också. Men vi fick ett very good och kom 4 i konkurrensen. Så nöjd är man allt!Ninjas kritik:

In type, good feminine head. Ears set a little bit high with a side carriage. Good body structure. Could`ve been a little bit stronger in bones. Coat and pigmentation are correct. Correct in movements.

Domare: Muntean Petru, Rumänien

Måste lära mig ställa henne bättre. Visar nog inte hennes bästa sidor heller, men det gick ju ändå denna gången.


Står och väntar på att han bedömmer de andra.


Dax att börja springa 

Dlev dock fruktansvärt sur när jag gick och hämtade kritiken vid dommarbordet. Tror att de höll på och dömma öppna klassen då så jag fick stå där och vänta en stund. Just då höll domaren på att dömma en vanlig aussie. Så börjar han mummla lite när han ska säga till sekreteraren vad hon ska skriva. -Hmm smalt ansikte, spinkig i kroppen..... så va han tyst en stund och sa - i dont know what to say, thats really not a show aussie. Nä svarade hon som ställde ut hunden. Detta är en bruks aussie. Då svarade han med att - jag vet inte vad du gör här. Slöseri med pengar. Då svarade hon -jo men vi är här för träning och som en rolig grej (precis som vi). Slöseri med pengar svarade domaren igen. - Thats just a shepherd, not an Australian shepherd. Hon tittade på mig och vi båda bara skakade på huvudet. Sen sa han till henne att det är lika bra hon går av.
ÅÅÅÅÅÅåååååååååååååhhhhhhhhhh vad arg jag blir. Hur kan man säga så? Förra året skrev de ju i tidningarna om att domarna skulle kolla mer på att hundarna såg ut på ett sett som är bäst för dom. Alltså rörliga hundar! en hunden hade garanterat lättare att springa där än många andra. Vill inte klanka ner på de andra hundarna för de va fina de med men det är ju bara sanningen!
Visst det där med att man ska vara ärlig, men kunde hon inte bara fått sin kritik på hunden och så hade det vart bra sen.
Va la kul att Ninja räknas som en show aussie då?? För det är hon ju verkligen... inte. Världens finaste bruks aussie =) ;)

Nä fruktansvärt arg blir ja när jag hör sånt. Att han ens får döma där. Han skrämmer ju bort alla.
Jaja trots det där känns det som en lyckad dag =) kul har vi haft.

Fått mina nya skor av min älskling idag med =)

Nu ska det tas riktigt lugnt här. Jösses vilka dagar, igår va den värsta på länge. Från kl 09:00- 20:00 hade jag suttit som längst 5 min. Va så slut så jag la mig innan 21. Andreas va sjuk och sängliggandes så jag stog för allt. Fixa huset, ta hand om en Joel som va gnälligare än någonsin (förmodligen tänderna), långpromenad med Ninja, träna Ninja, bada Ninja, borsta och fixa Ninja, packa saker.. listan va lång. Helt förstörd va man efter den dagen. Ingen mer sån tack! Blev inte bättre när man började dagen med stans hals ont och huvudvärk med. Bara att bita ihop. Å så idag på det..

Bye

2011, detta hände.

Ett år som gått otroligt fort. Hänt fruktansvärt mycket, mycket bra men också lite tråkiga saker. Detta lär bli långt..
Vart ska man börja?

1 Januari vid 12 slaget fick jag en ring av min älskling. Förlovade oss alltså då. Även Ninjas första Nyår vilket hon fixade utan problem.


 <3

7 Januari va det dax för My Dog. Ninja hamnade i Juniorklassen med bara 2 dagar då hon va 9 mån och 2 dagar. Efter några dagar med rejäl foglossning trodde jag det skulle vara omöjligt för mig att springa omkring på mässan höggravid men med några alvedon i kroppen och en hel dags soff liggande med TENS så kunde jag gå igen. Så det gick! bra med för den delen när hon lyckades få ett 1:a pris och komma 2:a i konkurrensen. Fina Ninja skrotisen!


Ringen

Sedan till största hänelsen på hela året, eller inte bara året det är ju det största som kan hända i ens liv. 3 Februari datumet då Joel kom till världen. Utan tvekan det häftigaste man kan göra. Men det är helt otroligt och fullständigt ofattbart hur det kan styra och förändra ens liv. Men inte är det något negativt alls utan bara något som inte gick och föreställa sig innan. För bebisar sover ju mest eller? Å när jag är mammaledig ska jag passa på att göra det här och det där... visst. Alla tänker ju så innan och alla är eniga om att det inte va riktigt så efter =) Men det är verkligen så otroligt underbart! Går inte att beskriva. När man fick han på bröstet när man kämpat sig igenom en 5 timmars lång smärta gjorde att allt annat bara försvann. Eller känslan när man låg där på BB första natten och hade så sjukt mycket adrenalin i hela kroppen så det va fullkommligt omöjligt att sova fastän man borde vara hur trött som helst. När han öppnade sina stora svarta ögon i mörkret och vi bara låg och tittade på varann, känslan av att ha något så nytt, hjälplöst och ömtåligt brevid sig gjorde en så rädd! Man kunde inte föreställa sig hur något utav det skulle vara. Det är bara helt omöjligt! Men snacka om att det är början på ett nytt liv. För hela våran lilla familj. Ett bättre liv.


Så liten då och nu redan så stor. Vilket äventyr vi har framför oss..

25 Februari fick vi tillgång till vårat hus vi köpt. Efter mycket letande och lite tråkiga besked på budgivningar och avhopp så hittade vi det. Det perekta huset för oss med mycket möjligheter och drömläget. Aldrig mer lägenhet 1000 trappor att släpa grejer upp och ner ifrån (hoppas jag). Äntligen hus med stoor trädgård som Joel och Ninjabusan kan springa i. Här kan vi bo läääänge.


Inoljning av altanen, inte bästa husbilden. Får ta mer bilder i sommar.

5 April Blev våran älskade Ninja 1 år.


Tuffa bruden

9 April Tävlingsdebut med Ninja. Detta blev i Lk 1 på Lerums Bhk alltså hemmaplan. Gick helt ok. Hade inte mycket förhoppningar eftersom jag är ny i sammanhanget och inte tränar så för någon så vi fick helt enkelt testa hur det såg ut och ge oss ut och "tränings"tävla lite. Med ett 2:a pris efter nollande i linförigheten blev vi allt nöjda!

10 April genomförde Andreas och Ninja ett godkänt MH på Lilla Edets BHK.

23 Maj ingen rolig dag/tid! Min första (och förhoppningsvis sista) ambulansfärd till Borås Lasarett där jag fick spendera ett dygn. Efter det blev det en väldans massa turer till akuten och någon mer inläggning 2 dygn innan jag blev bra igen. 1 månad senare kunde jag stå ordentligt på benen igen utan att jorden snurra rejält. Hoppas aldrig mer behöva vara med om något liknande igen! Va nog värsta känslan jag haft att vara så hjälplös själv.
Men då insåg man verkligen vilka underbara man har runt om dig <3 Tack!

1 Juli fixade vi tillsist vårat LP 1 på en tävling på Alingsås Bhk efter tre 1:a pris de senaste 3 tävlingarna.


Duktigaste skrotisen!

21 Augusti döptes Joel i Hemsjö kyrka.


Va sjutton händer?

16 September började Joel krypa, inte en lugn sekund sedan dess ;) som om det va det innan.......


Men då kan man ju leka bättre med Ninja med =)


Och då kunde jag "hoppa" i soffan med!

11 December blev det debut i Lk2. Vi lyckades få ihop 179 poäng så det blev ett 1:a pris.24 December Joels första julafton. Dagen spenderades hos bådas föräldrar. Mycket go mat och fina paket.


Dom bästa =)


Paket från tomten!

31 December firades det nyår i Mölndal igen fast i ett annat hem. Jätte trevlig kväll med super god mat. Joel ville självklart vara med på 12 slaget och va glad hela kvällen. Ninja märkte nog inte ens att det va nyår för hon brydde sig inte ett dugg om smällandet trotts öppna fönster. Skönt de.


Vilket år det var! Joel vill sammanfatta året med den här låten  http://www.youtube.com/watch?v=vA7aOaoRJhA  ;)  Hoppas på att detta året ska bli bra med.
Kommer hända mycket detta året med fast inget kan nog någonsin slå allt som hände förra.

Har 3 mål med Ninja detta året:

* Få ett LP2
* Starta i agility och hoppklass
* Komma på en gren till att tävla i med henne

Borde inte vara helt omöjliga mål så hoppas på att vi ska klara detta =)

Nä nu får det räcka!

Ses på My Dog på lördag ni som kommer dit. Ninja besöms som nr 60 någonting tror jag.
Blir sådär kul att ställa en smal hund nu när hon fått för sig att inte äta det senaste. Tur det är så bra träning bara då ;)  

ByeRSS 2.0