Trippelchansen

I torsdags kväll åkte jag och Ninja ner till Sbk gbgavd Mölndal och tävlade Trippelchansen i agility. Det är en inoff tävling med 3 omgångar. Varje omgång kör man en hoppklass och en agilityklass.
En kul tävling var det som gick väldigt smidigt trotts alla trötta som kom från jobb och liknande.
 
I hoppklassen rev vi första hindret och resten gick kanon så det var himla synd. Satte henne lite längre från första hindret än vad jag brukar så det va tydligen dumt gjort. I agility klassen gick hon ur slalom en gång så det blev 5 fel där med. Slutade i alla fall på en 7 plats i hopp och 8 i agility. Sammanlagt ligger vi 4 i "cuppen" eller vad man nu ska kalla det ;)
 
Nästa omgång är den 2 maj.
 
1 maj har vi en officiell tävling i smålandstenar. Där vill vi såklart ta en pinne till i agilityn =)
 
Mycket tävlingar i maj.
Bye
 
 
 

Lydnad

I lördags va vi iväg på lydnadstävling. Har ju blivit ett långt tälingsuppehåll med det innan med alla himlans förkylningar magsjuka och allt det nu har vart. Så det har blivit mer prio på agilityn . Men nu va det dax igen. Vara-grästorps bhk va vi på.
 
Ett 2 pris, 2 plac med 239p fick vi.
Borde väl va nöjd med tävlingen men det känns inte alls kul då hon va så himla loj och allmänt bara borta ibland. Det har kännts så himla bra på träning det sista så då blir man lätt besviken när hon är sån. Antar att löp måste vara VÄLDIGT nära eller så vet jag inte vad det handlade om. De moment hon gick bra i kändes klockrena. Då va det hur kul som helst och hon va glada goa Ninja igen. Men så kom dipparna ibland.
Poängen:
 
Sittande i grupp- 0p När jag går iväg reser hon sig men sätter sig snabbt igen när jag vänder upp mot henne. Får väl skylla mig själv här för vi tränar ju knappt lydnad med andra hundar.
 
Platsen- 10p
 
Fritt följ- 8,5p Bra tempo växl, vp, vs, ls
 
Sättande- 9p något långsamt
 
Inkallande med ställande- 10p Nöjd matte! =) Snabb som sjutton, tvärnit, och snabbt in igen =)
 
Sändande med ställande- 0p Rutan har gått KANON det sista och riktade till och med in henne och allt men så stod hopphindret halvvägs upp mot rutan så Ninja valde att springa mot det istället så jag återkallade henne så blev vi 0ade. Som tröst kan jag ju skriva att inte någon klarade rutan för alla hundar gjorde som Ninja men nu får vi börja träna störningar med rutan med..
 
Apportering och hopp över hinder-  9p tempo in. Där hon det sega igen. Hon springer alltid som en dåre i detta moment men nu "travade" hon.
 
Apportering metall- 6p Hon springer ut, tar den. Går sakta tillbaka. Kändes som jag stod där en kvart innan hon kom igen.
 
Vittringen- 10p Mkt bra
 
Fjärren- 10p Snyggaste fjärren sa dommaren. Blev nästan chockad själv =) Så klockrent har hon nog knappt gjort det på träning. Snabbt och snyggt med baktassarna limmade i backen.
 
Helhet- 9p
 
Summa :239p 2 pris 2 plac
Dommare: Alf Carlsson
 
Inte anmäld till någon mer lydnad än, vågar inta anmäla då hon borde börja löpa snart men efter det ska vi försöka få våra 2 1:a pris till =)
 
Bye
 
 

Hoppklass 2 here we come ;)

Eller ja.. inte riktigt än. Men vill vi så kan vi nu då vi tog sista pinnen i hoppklass 1 i Laxå. Hon gick som en klocka och lyssnade för fösta gången på minsta lilla kommando utan att flyta ut så himla mkt. En andra placering blev det med 0 fel och tiden 26,51 tror jag det var. Vinnaren hade något på 25 och resten låg på 27-28.
 
Det var även 2 starter i agilityklass där vi verkligen hade behövt en pinne då vi saknar 2 men där drog vi på oss en rivning i båda. Så än så länge hade jag tänkt va kvar i 1an i båda klasser för att slippa åka på massa olika tävlingar på olika platser.
 
Nästa tävling är den 13 april hos Vara-Grästorps BHK, då ger vi oss på Lydnaden igen.
Efter det blir de Trippelchansen (inoff agility kvällstävling) den 18 april i göteborg. Blir en bra träningstävling för oss.
Den sista än så länge anmälde jag till nyss och de är en klass 1 hopp & ag i Smålandsstenar 1 maj.
De har vi framför oss än.
 
 
Annars hoppas vi på vår och värme här. Onsdagen för en och en halv vecka sedan fick Joel magsjuka. På lördagen åkte Andreas på det och i tisdags kunde jag tydligen inte heller stå emot mer. Men redan i onsdags va vi alla bättre igen så Påsken har vart kanon. Blivit mycket fixande i huset.
En timma efter jag skrev förra blogginlägget så hostade jag så det blev en spricka i revbenet. Fy sjutton va ont det kan göra. Va lite nervös inför Laxå när det hände då jag inte kunde bli anfådd utan att det gjorde på tok för ont. Fick inte heller bli anfådd första 2 veckorna så bla Lajo och en tjej till fick träna lite agility med Ninja när jag var på Stormvallens öppna träningar. Jobbigt att inte kunna träna inför tävling men samtidigt nyttigt för Ninja att andra tränar henne med.
 
Får räcka för idag =)
 
Bye
 

RSS 2.0