Vintertid

Så va det dax för vintertid igen. Tråkigt när det blir mörkt så tidigt på eftermiddagarna nu bara. Tänkte hinna gå en långpromenad med Ninja runt sävelången förut innan det skulle mörkna. Hann knappt gå runt halva sjön innan det blev kolsvart ute. Tänkte självklart inte till innan jag gick att det såklart blir mörkt en timma tidigare nu också. Vi gick vidare till Nääs och lekte en stund i mörkret sedan kom Andreas och hämtade oss så vi slapp gå i mörkret hem. Hade inte vart lätt att se när man går biten genom skogen.
Så nu är det tur att man är hemma på dagarna så man kan passa på att gå ut och gå långpromenader och träna då.
Tidigare idag va vi och kollade på ännu ett hus. Nu har vi letat ett bra tag. Hade vart så skönt att flytta till ett hus med trädgård. Slippa bära Ninja upp och ner för trapporna hela tiden. Huset va väl inte riktigt något för oss så vi får leta vidare.

I fredags gick jag och Jenny på promenad med Ninja och Chili. På väg till Nääs sprang Chili ut på en av alla bryggor vid sävelången. Självklart skulle Ninja som aldrig brytt sig om att springa ut på dom också följa med. När de tröttnat på att stå på bryggan sprang Chili in igen. Då kom Ninja på den smarta idèen att prova på att hoppa i vattnet från bryggan, för det hade hon ju aldrig gjort innan. PLASK sa de så va hon i vattnet, hon kom ganska fort på att hon inte kunde bottna där och då va det genast inte lika kul längre. Sen kom snabbt problemet med att komma upp på bryggan igen. Hon har ju aldrig lärt sig att simma in till land så hon försökte lite panikartat ta sig upp där hon hoppade i. Ganska omöjligt för en hund. Så det va bara att snabbt ta sig ut på bryggan och ta upp henne innan hon kunde hamna under bryggan. Då hade det inte blivit kul! En halvnöjd Ninja kom upp ur vattnet, ruskade på sig och sprang glatt vidare med Chili. Lagom nöjd matte som lärt sig att det blir inga mer bryggor för Ninjas del innan hon lärt sig vart hon ska simma om man hoppar eller trillar i igen. Men man kan ju inte annat än skratta åt henne för hon är ju bara för söt när hon måste prova på allt! Hade vart skönt om hon kunde hålla sig borta från de riskfyllda grejerna bara.


Bild från i lördags när jag och Andreas va ute och gick vid Nääs. Ninja hittade som vanligt en "liten" pinne att bära omkring på.


Bye


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0