Bästa vänner

Som Nalle puh och Tiger..


(bild från Google)

Det har Joel och Ninja blivit.
Så fort Joel är på golvet leker de..
Dragkampen kan ni ju gissa vem som vinner än så länge =)Så fort Andreas kommer hem från jobbet går Ninja direkt till Joel och hälsar med en puss, när Joel sitter och äter står Ninja (oväntat) brevid, när Joel ligger och sover i vagnen ute ligger Ninja alltid och håller koll på han.På kvällen när Joel sover i sovrummet ligger Ninja utanför dörren.

Så fort Joel ser Ninja får han ett stort leende på läpparna och börjar skratta. Tror i och försig att det beror mycket på att han tycker Ninja ser rolig ut.

Känns så himla kul att de kommer så bra överens! Hund och barn ger nog varann mycket.
Lär inte bli sämre med tiden, när han kan gå sedan kommer han kunna leka ännu mera med henne. För att inte tala om när han lär smygmata henne vid bordet.

Händer att Joel får tag i hennes päls ibland och hänger i den men hon står bara där och viftar på svansen, hon vet att hon får så otroligt med beröm. Så otroligt duktig!

Underbara gosar!

Klart man undrade hur det skulle gå att både skaffa barn och hund så tätt, men det har gått så himla bra. Inget dumt beslut alls. Sedan är det fullt upp =) men det är ju bara kul! Skönt att ha Ninja då med så man får lite ensamtid.

I början verkade hon bara tycka att han var ett onödigt bihang men nu tycker hon verkligen om honom.

Bye

Here we go again

Efter ett litet träningsuppehåll ungefär en vecka på lydnadsfronten är vi tillbaka igen. Tränat konditionen med cykling och gått en del istället. Lite agility träning har det blivit med vid våran lilla agilitybana i trädgården.

Lydnaden går riktigt bra just nu. Som hon vart de senaste träningarna så är hon nästan tävlings klar men med tanke på hur fort det vänder kanske jag inte skulle vågat säga så... Funderar på när vi ska starta Lk 2 och för att inte tala om agilityn. Agilityn har vi en del kvar att lära både jag, Andreas och Ninja så det får väl bli nästa vår/sommar. Lk 2 beror på. Vill jag ta mig ur den som jag gjorde i ettan, alltså chansa på att börja tävla och så får det gå som det går. Går det bra öser man bara på och ligger ok poängsmässigt lr satsa på bättre poäng. Rädd att jag kommer tröttna på lydnaden om jag satsar på det sist nämnda. Det är ju inte så att det är jätte kul redan. Men bara att träna med Ninja är kul och det är enkelt att träna utan att behöva "fixa" för mycket innan eller efter. Men man vill ju hela tiden ha nya saker att träna på samtidigt som man måste träna allt annat för att underhålla och så det går bättre.
Så det lutar väl åt att starta i början av vintern. Får se..
Kul å tävla! =)


På Joel fronten går det också bra. Han började krypa för snart en vecka sedan. Åh.. va det går fort. Han är redan så stor. Blir 8 månader om lite över en vecka. Min lille plutt!.. eller stora..När vi är på öppna förskolan nu så klarar han ju sig nästan helt själv. Förut satt han bara i mitt knä, nu kryper han omkring och sitter själv och leker. Nu har han fått sig ett par skidbyxor så han kan sitta och leka i gräset medans jag tränar Ninja =).


Igår va vi på kalas. Ninja hade fått en inbjudan till Arros 17 års kalas! Han är ju bara helt otrolig den hunden. 17 år! Inte illa för en hund det. Pigg och glad är han med.


Ninja och Arro för 2 sommrar sen

I morgon ska Ninja vara hemma med mig och Joel. Vi ska träffa alla mammorna och "bebisarna". Dom vi ska till har en stor berner sennen som ninja älskar att leka med. De leker väldigt lika så det är kul. Vem som orkar leka längst kan ni ju själva lista ut ;)

Ojämn våg

Just nu går allt i en våg. Ibland bara såå bra och ibland så fruktansvärt dåligt. Väldigt påfrestande faktiskt. Man får ju inte lust att göra så mycket även fast man har all tid och alla möjligheter i världen. Tur man har go ungen att gosa med om dagarna då =)

Ninjas träning då. Går somsagt väldigt ojämt. Tränade lite lydnad i trädgården måndags. Fotgåendet gick kanon, inkallningen med ställandet som hon alltid bara fungerat ok i gick helt sjukt bra. Bra fart i inkallningen och inte ett steg för mycket efter kommando. Hoppet, gick sådär och rutan som gått kanon det sista, även om jag skickat henne från alla möjliga konstiga håll och flyttat hej vilt på ruan har hon alltid ställt sig perfekt men nä nu visste hon inte va rutan va längre och sprang åt andra hållet. Inte rätt en endaste gång! Ren katastrof. Varför? Hur? Man blir ju bara såå besviken. Jag vet att man bara inte ska visa det men denna gången va det bara så svårt att låta bli. Körde hoppet en gång till eftersom det gick ok och la ner sen. Usch, jag som redan vart lite off på lydnaden. Hoppas de bara va nått hon fått för sig just då.

Idag va vi och tränade lite agility i Alingsås. Kan ju konstatera att Ninja tycker att det är kul men hon blir så flummig då med. Jag måste lära mig att bli tydligare med. Men bättre och bättre går det. Måste få bättre rytm bara. Efter träningen tog vi och gick en sväng där för lite miljöombyte.

Just nu verkar alla vara så pigga på att träna hund. Jag känner mig mer off än någonsin =( Gör det hela tiden mest för att underhålla träningen känns det som och för att Ninja ska få sin stimulering. Tråkigt. Klart det inte alltid är tråkigt, men inte alltid så taggad till att börja träna.

Nä får räcka för idag..

Här kommer kortet med på presenten Andreas gjort till mig =) Ninja fick såklart va med på bilden med, från trädgårdsträningen i måndags.ByeVart tar tiden vägen??

2 september idag då. Va sjutton tar tiden vägen!!??? I morgon blir Joel 7 månader. Om 2 veckor sedan va det 1 år sedan jag gick hem från jobbet med graviditetspenning. Vad händer?? Känns som ingenting har hänt fast tänker man på allt man hunnit med undrar man hur man hunnit allt det =) komplicerat.

Känt mig lite krasslig i veckan, vet inte va det vart men haft så himla ont i musklerna. Så fort jag tagit en alvedon så är jag bra igen.. Idag är första dagen jag inte känt mig konstig än. Idag har jag och Joel provat på att gå på vuxen barn gruppen med våra mamma grupps kompisar. Jösses folk och barn överallt!  Men fredagar är tydligen värst. Så vi ska dit på måndag igen och se om det är lite lugnare då. Men trevligt va det allt. Joel och jag kom aningen sent bara, skulle vara där efter halv 11. Tänkte att jag inte behövde sätta klockan eftersom han alltid vaknar mellan 8-9. Men bara för det vaknade vi båda kvart över tio.... Så efter 11 dök vi upp. Inte första gången, hoppas jag lärde mig något av det denna gången i alla fall. Sover bra tycker jag han gör ändå. Vi lägger han altid kl 8 på kvällen och han sover minst till 8. Denna veckan har han sovit till 9 varje dag. Vaknar mellan 6-7 lite snabbt bara och får flaskan men sedan sover han igen. Skönt, då är man pigg och glad på dagarna.

I måndags blev det trädgårdsträning för Ninja. Övertaggad som sjutton av någon anledning. Gick bra även om ett kommando ibland tydligen kunde betyda att man ska göra 3 saker samtidigt? Hellre så än tvärt om iof. Kul att träna då för man skrattar ju så åt henne, galningen.

I tisdags kväll gick vi upp i skogen ovanför oss för att hitta lite nya vägar. Hittade lite svamp med. Vi gick väl aningen vilse fast visste ungefär vart vi var. Tillslut kom vi fram till en gård och va på väg på en liten väg längst med gården men så plötsligt såg vi ett får som sprang omkring på 3 ben, såg ut som de andra va brutet så vi ringde på huset och det var tydligen normalt!! men han skulle väl ändå skicka fåret till slakt då. Passade på att fråga vart vi va med och det var väl där vi trodde. Men tur va de att vi frågade för hade vi fortsatt på den lilla vägen hade vi snart hamnat i Tollered. Så vi fick gå igenom gården och gick hemmåt. Tillslut hittade vi en väg in i skogen igen som visade sig vara rundan alla våra grannar med hund pratat om va en bra runda =). Efter 2 timmar va i hemma igen. Supernöjd Ninja som lekt massa sök med Andreas i skogen och själv kände jag inte axlarna längre eftersom jag gått med en snart 9 kilos bebis i bärsele i 2 timmar. Mindre smart =).

I onsdags va Ninja hemma med mig på dagen, skulle åkt till Alingsås och tränat lite agility men i onsdags mådde jag som värst. Men hade så dåligt samvete eftersom hon alltid brukar få en hel Ninja dag när hon är hemma med mig så jag gav mig ändå ut i trädgården och tränade ordentligt. Supernöjd Joel på filten som vanligt så vi kunde träna i lugn och ro. Lydnad först, och sen lite agility men våra 2 hinder och tunneln som ligger här. Sen fick hon va nöjd, och det va hon verkligen med.

Igår fick hon cykel/konditionsträning. Något hon och Andreas gör ibland. Vi har en ganska bra cykel och gå runda här. Lagom lång med, runt 5km ungefär tror jag.

Jag och pappa åkte till Ikea igår med. Joel har ju kommit på att det är kul att öppna alla skåpen och ugnen och allt sådant så jag kände att det va dax att inhandla lite säkerhetsgrejer. Även kul att åka till Ikea såklart =) Blev väl lite mera småplock som vanligt men inte så farligt.

Nä dax att äta och fixa lite här hemma nu. Ikväll blir vi bjudna på middag av våra vänner=)


Busbild från lägenheten

Förresten så har min älskling gjort en present till mig för min och Ninjas träning. Ska ta kort och visa så ni får se ;)

Bye

RSS 2.0