Vintertid

Så va det dax för vintertid igen. Tråkigt när det blir mörkt så tidigt på eftermiddagarna nu bara. Tänkte hinna gå en långpromenad med Ninja runt sävelången förut innan det skulle mörkna. Hann knappt gå runt halva sjön innan det blev kolsvart ute. Tänkte självklart inte till innan jag gick att det såklart blir mörkt en timma tidigare nu också. Vi gick vidare till Nääs och lekte en stund i mörkret sedan kom Andreas och hämtade oss så vi slapp gå i mörkret hem. Hade inte vart lätt att se när man går biten genom skogen.
Så nu är det tur att man är hemma på dagarna så man kan passa på att gå ut och gå långpromenader och träna då.
Tidigare idag va vi och kollade på ännu ett hus. Nu har vi letat ett bra tag. Hade vart så skönt att flytta till ett hus med trädgård. Slippa bära Ninja upp och ner för trapporna hela tiden. Huset va väl inte riktigt något för oss så vi får leta vidare.

I fredags gick jag och Jenny på promenad med Ninja och Chili. På väg till Nääs sprang Chili ut på en av alla bryggor vid sävelången. Självklart skulle Ninja som aldrig brytt sig om att springa ut på dom också följa med. När de tröttnat på att stå på bryggan sprang Chili in igen. Då kom Ninja på den smarta idèen att prova på att hoppa i vattnet från bryggan, för det hade hon ju aldrig gjort innan. PLASK sa de så va hon i vattnet, hon kom ganska fort på att hon inte kunde bottna där och då va det genast inte lika kul längre. Sen kom snabbt problemet med att komma upp på bryggan igen. Hon har ju aldrig lärt sig att simma in till land så hon försökte lite panikartat ta sig upp där hon hoppade i. Ganska omöjligt för en hund. Så det va bara att snabbt ta sig ut på bryggan och ta upp henne innan hon kunde hamna under bryggan. Då hade det inte blivit kul! En halvnöjd Ninja kom upp ur vattnet, ruskade på sig och sprang glatt vidare med Chili. Lagom nöjd matte som lärt sig att det blir inga mer bryggor för Ninjas del innan hon lärt sig vart hon ska simma om man hoppar eller trillar i igen. Men man kan ju inte annat än skratta åt henne för hon är ju bara för söt när hon måste prova på allt! Hade vart skönt om hon kunde hålla sig borta från de riskfyllda grejerna bara.


Bild från i lördags när jag och Andreas va ute och gick vid Nääs. Ninja hittade som vanligt en "liten" pinne att bära omkring på.


Bye


Så himla duktig!

Ibland blir det bara föör kul att träna lille skrotan. Hon ger alltid järnet när man tränar och blir överlycklig för allt.

Ninja fick åka med Andreas till jobbet nu på morgonen eftersom jag skulle in till Göteborg och gå på kraniosakral terapi ( är med i någon studie för att se om det fungerar på gravida ). På vägen hem va det fortfarande ganska bra väder så jag åkte och hämtade Ninja och åkte vidare till brukshundklubben och tränade lite. Blev lite lydnad, stanna och läggandet under gång sitter hur bra som helst nu. Sedan tog jag fram några agility tunnlar för lite omväxling. Va så länge sedan nu hon gick genom dom. Men det är bara att springa och peka så fattar hon va hon ska göra. Längtar tills hon blir lite äldre nu så vi kan börja träna alla momenten i båda grenarna. Men det dröjer ett tag till.
Efter lite lydnads och agility övningar gick vi en sväng i skogen där. Det va nästan så att solen kom fram ett tag, men det vände ganska fort.
Nu sitter vi här inne och myser när det spöregnar ute. Känns så bra att ha hunnit träna henne ordentligt innan.
Ingenting gick fel idag! Då blir det bara så kul att träna för det händer ju inte direkt varje dag. Bara tråkigt att ofta behöva träna själv nu när man vill träna medans det är ljust på dagen. Blir inte så mycket utmaning när hunden är själv på banan. Alltid kul att ha folk nära med som kan ge tips och idèer om nya saker att träna på. Får väl i vilket fall försöka hitta någon passande kurs till våren när kurserna startar igen. För nu är det uppehåll ett tag i vinter.  Får se vad vi hittar på så länge. Ska nog lyckas underhålla oss =) 


Ninja den 29 maj 2010, världens sötaste!


Ninja den 11 oktober 2010, fortfarande världens sötaste! ;)

Nu får jag väl passa på att vårda lille skrotisen med. Klokloppning, borstning och tandborstning. Låter väl kul?

Bye

Avslutning med rallylydnaden

Igår va det avslutning med rallylydnaden. Vi hade en avslutningstävling för att även lära oss hur en rallylydnadstäving går till och för att se hur långt vi kommit.
Ninja va helt tokig när vi kom till träningen. Hon hade vart med Andreas på jobbet tidigare på dan så hon va mer än lagom laddad för att träna. Fick börja med att låta henne rejsa av sig lite innan vi värmde upp.
Hade inga förhoppningar alls eftersom hon satte sig snett och höll på sist, och denna gången va hon överladdad istället. Försökte hela tiden bara få henne koncentrerad på mig för så länge hon är det bryr hon sig inte om någonting annat.
Sedan va det våran tur att gå banan och Ninja hade stenkoll på mig hela tiden. Hon va sååå duktig! Gjorde alla kommandon spikrakt, och inte ett enda fel gjorde hon. Den biten stod jag för istället. Det va ju det där med hinna tänka =) Jag gjorde 2 missar, först han jag inte stanna upp henne innan en sväng så vi svängde liiite sent (-3p) . Sedan kom vi till en skylt som jag förväxlade med en annan eftersom det står likadant överst på skyltarna. Hann knappt påbörja skylten innan jag kom på att jag va påväg att göra fel men det va lite sent då så där fick jag 10p avdrag. Annars gick allt jättebra! Fick tyvärr inte reda på vilken ordning vi kom i men av alla de jag kollade med hade vi näst bäst poäng (87p)! De vi inte kollade med hade hundar som vart med "utan tävlan" eftersom de vägrade gå banan utan godis.
Hon är så himla duktig snutten! Hon som vann fick inte ett enda avdrag. 100p. Jätteduktig är hon, men de är jätteduktiga i lydnaden med. Hade precis tagit LP2 eller 3. Är man duktig i lydnaden så verkar det som om allt annat också faller på plats ganska fort.
Efter tävlingen så gick vi in och åt tårta och pratade en stund.
Ninja och jag fick extra mycket beröm av tränaren eftersom vi hoppade in mitt i kursen och redan är tävlingsklara. Det blev mycket tjat på att vi skulle ut och tävla med en gång. Tog ett tag innan hon fattade varför jag absolut inte skulle det. Hon är ju bara 6 mån!!! Så även fast om jag skulle vilja så får hon inte än. 9 mån måste de vara.
Har varit lärorikt och kul att gå på kurs i detta men vet inte om jag vill fortsätta. Känns mer som vi ska satsa på den "riktiga" lydnaden istället. Nu kan vi ju rallyn. Om ett halvår får hon ju börja träna agility med.
Återstår att se vad det blir av oss...
I förmiddags va vi med Jenny och Chili och kollade på när de vallade. Ninja har vart med där en gång innan och kollat. Då va hon riktigt liten och brydde sig inte så mycket. Men denna gången stog hon och gnydde utanför staketet och undrade va det va för roliga djur Chili höll på med. Hade vart väldigt kul att se om de vore något Ninja tycker är kul. Om hunden kan valla kan den ju verkligen något speciellt. Det är ju alltid kul.

Nää dax att äta, Ninja ligger på rygg som vanligt och sover middag =)

Bye


Första snön

Igår kom den, första snön. Första någonsin för Ninja. Hade precis vart och tränat med Ninja på klubben och va på väg till Jenny för att fika så plötsligt kom det snöflingor från himmelen. När Ninja kom ur bilen sprang hon omkring och kollade uppåt. Nosade på alla flingor å blev tokig. Sedan blev hon inte mindre tokig utav att träffa Chili med. Lille Chilibulan å Ninjabus fick springa av sig lite ute och rullade sig glatt i det lilla vita som lyckats lägga sig.

Idag blev hon minst lika glad när hon kom ut och det va vitt på backen. Rullade sig som vanligt med en gång, och sprang omkring en stund sen. Nu går hon omkring en del och gnäller lite och visar att hon vill ut. Så pigg på de har hon aldrig vart innan. Tror nog hon kommer uppskatta vintern =)
Får bli en riktig långpromenad snart.


Underbart väder...

absolut inte. Har mycket hellre snö och lite minus än detta. Värdelöst.
Måndagen va ganska lugn för Ninja. Hon va fortfarande ganska seg efter söndagens aktiviteter. Blev mest bara lite lek och lite sök inne.
Igår va det rallylydnad igen. Äntligen kan jag skyltarna =) Såå mycket lättare när man kan dom. Tyckte Ninja slarvade lite bara när vi gick banan. Satte sig lite snett och så. Gör hon aldrig annars. Sen det där ...... kopplet. Hatar koppel. Bara i vägen och hur lätt är det att inte sträcka det de minsta när man utför någon övning som gå runt hunden eller läggande under gång. Inte lätt.
Nu är det bara en gång kvar. Tävling blir det då med. Lille skrotan är ju yngst + att vi hoppade in mitt i kursen, så det blir bara en rolig grej för oss. Mitt mål är att inte komma sist. Känns som ett lagom mål för oss.

Den 10 februari blir vi en till i våran lilla familj =) Då är det dax för lille bebisen att komma ut från min mage.
I måndags blev jag avstängd från mitt jobb eftersom det är för tungt och för mycket buller för mig och bebisen så nu går jag på tidig havandeskapspenning resten av tiden. Både bra och tråkigt. Blir lätt lite långtråkigt om man inte hittar på något att göra utan bara sitter och väntar. Men så finns ju Ninja (så det är ingen risk)! Så nu har jag all tid i världen att träna och hitta på saker med henne. Det är perfekt. Blir ju en liten period i vinter som jag inte kan träna henne. Då blir det Andreas som sköter den biten själv. Bra att vi är 2 =) Så nu passar jag på för fullt med långa promenader och träning på olika ställen. Hon blir garanterat inte understimulerad.


Skrotan och skrotis som hon kallas mest nu. SNUTTISEN!

Bye

Kennelträff med viltspår

Igår va vi på kennelträff jag, Andreas och Ninja hos Anki. Va riktigt roligt. Lärde oss mycket om viltspår med. Varje hund fick gå två spår. Va verkligen inte som att spåra på det vanliga sättet vi lärt oss utan här gick vi med en klöv som man släpade i backen och hängde i slutet och en flaska blod som vi droppade ut i spåret. Mysigt ;) Ninja fattade ganska snabbt att hon skulle följa blod och klöv doften istället för våra spår. Så allt gick bra för att va första gången. Sedan är det alltid kul och nyttigt att göra något nytt. Mellan allt blev det fika och prat. Hundarna passade på att busa endel med. Efter allt spårande och många timmar i skogen va vi alla hungriga så då gick vi tillbaka till Anki där det serverades korv med bröd.
Som avslutning fick Ninja busa med Lotus och Älva för att göra slut på de sista krafterna. Även Vilda och Loke va med en stund på slutet.

När vi kom hem va det ingen red merle vi hade längre utan en green merele som Anki kom på. Ninja va helt grön av buset i gräset.
Blev en ordentlig dusch för henne och sedan sov hon resten av kvällen.

Va en jätterolig dag, hoppas snart det blir en träff igen med något annat kul att hitta på =)

Bye

Träning i kylan

I tisdags va det rallylydnadsträning igen. Gick helt ok. Kändes mycket bättre nu när man visste vad man skulle göra, va lite lättare att visa Ninja vad hon skulle göra då också. Men det är så sjukt mycket att tänka på! Först och främst är det nog bra att lära sig alla skyltarna, fått ett kompendium nu på alla skyltarna så jag kan lära mig de ordentligt till nästa gång. Nu får jag verkligen läsa skylten ordentligt för att fatta vad det är jag ska göra. Det är inte ofta jag behöver ha Ninja kopplad i vardagen heller så det hade nog vart lättare för både henne och mig om hon va lös. Kopplet är bara ivägen nu och jag velar hela tiden om vilken hand jag ska ha det i. Men lösa får de inte vara förens i fortsättnings kursen. Sedan va det ju det där med kontakten. Jag är van vid att Ninja alltid har stenkoll på mig när vi är ute och går och tränar själva mm. Nu hade någon tappat godis i starten och när vi bara stod där och väntade på att få börja dök hennes lilla huvud bara ner i gräset och rotade. Självklart kom tränaren då och sa ok till oss för att starta banan men de hörde inte Ninja just då eftersom hon hade fullt upp med annat. Jag tyckte hon va på tok för okoncentrerad just då så jag sa - har ju ingen kontakt med min hud så jag får vänta lite, tog fram leksaken och gick av banan för att få tillbaka kontakten genom lite lek med favvo bollen. När det va våran tur sen igen stod Ninja som vanligt och hade stenkoll på mig. Tränaren bara skratta efter jag gjort klart banan och sa - Herregud! Patricia man kan inte ha bättre kontakt med sin hund än vad du har, så nu vill jag aldrig höra något liknande igen. När man tänker efter så hade jag ju faktist inte gett henne något kommando så det va ju självklart att hon hittar lite godis i backen när hon bara sitter där och har tråkigt utan att ha fått något att göra =) Något jag har att lära alltså. Inte tappa hoppet så fort hon kollar bort. Hon har garanterat koll ialla fall. Förhoppningsvis =)
För övrigt va det en rolig träning som kändes mycket mera intensiv nu än sist när jag mest stog och kollade på hur man skulle göra. Denna gången tränade vi på nya skyltar innan och efter vi gått banan.
Ska bli kul och se hur det går nästa tisdag.

Annars har det vart väldigt mycket skogspromenader i veckan. Något Ninja älskar!

Igår bytte Andreas däck på min bil och grejade lite med sin. Något Ninja ville hjälpa till med. Vet inte hur mycket Andreas uppskattade den hjälpen bara =)Nä, nu ska vi ut och träna lite på klubben.  Va ett litet tag sen sist. I eftermiddag ska vi till Alingsås och fira mamma och pappa lite som fyllde år i torsdags och fredags.

I morgon blir det Alingsås igen men då blir det träff hos Anki med både hel och halvsyskon till Ninja. Ska bli riktigt roligt. Spåra och kanske lite lydnadsträning =)

Bye

Bilder

Igår fick Ninja leka modell vid Nääs. Va ju så fint väder så Andreas passade på att använda sig av sin fina kamera. Va ju ett tag sedan vi tagit "bra" kort på henne.


Bye

En söndag i skogen

Mestadels av söndagen gick åt i skogen. Jag, Andreas och Ninja tillsammans. Ninja blir alltid helt tokig i skogen. Som gladast är hon när hon hittar sina älskade vatten/lerpölar. Inom 3 sekunder är denna annars ganska vita hund helt brun av smutts och lera. Hon blir helt GALEN när hon ser sådana pölar i skogen. Hon bara rejsar runt och vet inte vart hon ska ta vägen. Vill nog helst hoppa ur sitt egna skinn. Blir knappt kontaktbar när hon väl är igång. Riktigt kul att se på, mindre kul att ta hand om henne efteråt. Filmade en snutt från när hon va igång så ni kan se.

http://www.youtube.com/watch?v=C2M_3PuZF80

Andreas la två spår till Ninja. Det gick bra, tror lille Ninja har lite bråttom ibland bara så hon får lära sig att lugna ner sig lite.


Ninja sitter och väntar ivrigt medans Andreas lägger spåret

Sedan provade vi på sök, det var ganska länge sedan sist vi gjorde det nu. Men det gick bra det med.
Hon hittar snabbt vilket område man är i och efter det tar det inte lång tid innan hon hittar en.

När vi väl va hemma igen så blev det våfflor =D Mums. Sedan trodde jag att vi skulle få en lugn kväll, men inte de. Plötsligt hittar Andreas en ny bil han vill ha så det va bara att åka till Orust och hämta den. Hemma lagom till läggdax.

Hoppas på en lugn kväll idag istället =) Ninja ska få en någorlunda lugn dag. Kan hon behöva efter denna helgen, och i morgon blir det rallylydnad igen. Ska bli kul att se hur det går denna gången. Undra om vi kommer fatta lite mera nu. 

Bye  


Dagarna bara går..

.. riktigt fort med. Fattar inte va tiden tar vägen. Mycket tid går självklart åt Ninja. Promenader på olika ställen, åka och träna på olika ställen och på olika saker.
Idag åkte vi till Alingsås Brukshundklubb och tränade för omväxlings skull. Alltid kul att träna när det är en massa nytt omkring. Inte lika lätt att få henne fokuserad då, så då har man lite mer att jobba med =) Så provade vi på alingsås agility tunnlar med. De var också roliga tyckte hon.Börja träna på lite saker som kan underlätta för rallylydnaden. Som tex, sitt framför mm. Går ganska bra, hon tycker det är väldigt kul iaf.

Nä, nu är det dax att hoppa in i duschen, sedan är det dax att dra till alingsås och bowla med vännerna =D

Bye 

Rallylydnad

Det var ungefär som jag hade tänkt. Måste vara den bästa träningen man kan göra med en valp/unghund. Hunden lär sig att gå ordentligt i koppel (man får ALDRIG ha kopplet sträckt utan det ska alltid hänga som i en båge mellan hund och förare) och bara koncentrera sig på föraren samtidigt som man ska utföra ett eller ett par kommandon vid varje skylt. Kändes jättebra att jag bara kunde hoppa in i kursen så, men bara man fattar skyltarna och har en hund som kan koncentrera sig lite på matte/husse så går det utan problem. Sedan va det ganska nyttigt för mig med för man va tvungen att vara ganska snabbtänkt vilket jag inte behövt va sen jag la ner gymkhanan ungefär. Skyltarna stod bara med 3 meters mellanrum ungefär så precis när man va klar med ena skylten så fick man snabbt kolla upp på nästa och förbereda hund och händer å koppel och allt. Efter träningen hade vi teori. Handlade mycket om tävling eftersom man kan tävla i denna gren nu.
Sista gången, alltså om 3 gånger redan för mig och Ninja så ska de va en tävling. Då har tränaren tagt dit en domare som ska döma oss. JÖSSES! Lyckas vi med de efter 4 gångers träning (när de andra tränat minst det dubbla) och med den absolut yngsta hunden i kursen (näst yngst tror jag va 2 år) så har vi allt lyckats med något bra.

Denna gången va det mest snurrigt för min del men Ninja skötte sig bra tycker jag. Jätte nyttigt att träna med massa andra hundar. Något jag saknat när jag tränat henne annars. Vill ju se att hon lyssnar på mig lika bra när andra hundar är i närheten som när vi tränar själva för då går hon alltid hur bra som helst. Men kontakten mellan oss va de inget fel på alls även fast det va andra hundar där. Fick tom. beröm för vi hade så bra kontakt med. Ända skillnaden när andra hundar är med är att så fort hon inte får något kommando på ett tag börjar hon kolla runt sig. Men de gör väl de flesta hundarna då kan jag tänka mig. Nästa vecka ska det nog gå bra när vi båda vet vad det handlar om lite mera. Får bli mycket fot träning tills dess.


När man väl skriver om gymkhanan blir jag ju bara tvungen att lägga upp lite kort från den tiden med =)
Jag och Cindy


Eva och jag på Cindy och Dennis när vi tävlade par i Danmark
Jag och CindyBusarna Ninja å Chili. Ser ut som Chili redan plannerat något nytt bus där =)

Bye

Miljöträning & Rallylydnad

I fredags begav jag och Ninja oss upp till Alingsås. Hade lite ärenden att fixa på eftermiddagen men vi åkte upp lite tidigare och hälsade på Eva, Lucas och Spiken. Ninja och halvbrorsan Lucas fick leka ett bra tag och sprang runt som dårar. Jag som trodde Ninja var ganska stor nu... När hon stod brevid Lucas såg hon fortfarande ut som en liten valp. Fredag kväll =trött hund.

I lördags gick vi upp tidigt jag, Ninja och Andreas. Vi åkte ner till Kungälv och kollade på Jenny och Chili som skulle tävla DM i agility. Riktigt bra träning för Ninja att vara med där och sitta på läktaren och lära sig slappna av fast än de va fullt med tokiga skällande hundar runt omring. Blev även speaker träning något hon tyckt vart lite läskigt i sommras. Men nu va det inga problem längre. Tog inte lång tid före hon bara la sig och kollade på allt. Kändes bra att hon slappnar av så lätt och bara accepterar allt.

I söndags åkte vi till Göteborg en sväng och skulle bla leta nytt halsband och koppel till Ninja och vinterskor till Andreas. Hittade ett jättefint halsband till Ninja. Inget hon får ha på sig när vi är ute i skogen =)
 
Hon fick även en ordentlig påfyllning på hundgodiset och ett ben och en ny träningsleksak. Träningsleksaken valde hon ut helt själv =)
Sedan åkte vi till Nordstan en snabbis för att hitta skor till Andreas. Ninja fick följa med in för ännu mera miljöträning. Gick runt och bara viftade på svansen för fullt. Va ju massa roligt folk där ju! När Andreas va inne i affären stog jag utanför med henne och hon bara la sig lugnt och kollade runt lite. Hur bra som helst! Det är andra gången nu hon har fått gå med oss en kort stund där inne. 

Får alltid höra kommentarer när vi är ute att hon är så himla fin och har sån fin färg mm. Både på tävlingen och i Nordstan kom det kommentarer om henne. Så kul att höra men vi tycker ju med att våran snuttis e finast såklart!


Snuttisen! 

Ikväll ska vi prova på rallylydnad. Fått hoppa på en kurs nu. Bara 4 gånger kvar men känns kul att få lära sig något nytt. Tror bara att det är vuxna hundar med men det kan nog ändå vara kul för henne. Sedan kanske hon inte orkar lika mycket som de andra hundarna eftersom hon är så ung men vi får se hur mycket hon orkar. Kan nog vara en rolig och nyttig grej i alla fall. Skriver mer om hur det gick i morgon. 

Bye
 

RSS 2.0