Ännu en vecka

Tiden bara går och går och man ser på henne att hon har växt bra mycket nu sista tiden. Det kliar nog en del i tänderna med för hon biter mycket i pinnar och ben. Kan inte dröja allt för lång tid tills hon tappar några tänder nu.
I söndags följde vi med Jenny på tävling i Ulricehamn. Chili visade Ninja hur man ska lyckas i agilityn. Om det nu skulle bli något intressant i framtiden så vet Ninja nu hur man plockar hem ett cert =)Ninja med sin coach Chili framför banan.

På vägen hem tog vi en tur förbi Gällstad där vi fyllde på förråden med mat och kläder.

Veckan har flytit på som vanligt. Igår va det valpkurs igen. Denna gången fick Andreas gå eftersom jag inte kände mig helt 100. Denna gången va vi 3 valpar och en lite äldre hund. Det blev en tur i skogen med lite inkallningsövningar, koppelövningar och stanna träning. Gick jättebra även denna gången. Fick även prova på att spåra. Något Ninja inte riktigt fattade till en början. Sök tränandet som de avslutade med tycker hon är jätte kul så det gick riktigt fint det med. Innan hemgång fick hon leka en stund med lille Nero igen.

Idag har jag och Andreas vart i skogen och gått. Passade på att plocka lite blåbär. Tog inte lång tid innan Ninja kom på hur man plockade dom heller, men hon fattade inte alls hur vi kunde plocka dom en och en. Hon fick med sig halva busken på köpet. Tränade lite sök och spårade lite med. Spårandet gick mycket bättre, nu verkar hon fatta vad det går ut på.

Nästan varje dag blir det bus med bästisen Chili.


Springer omkring och leker hela tiden.


Heeelt crazy efter tunneln

Sötisen trött efter allt busande

Nu till helgen blir de Fykan igen. Hoppas att de blir några goa dagar där uppe. Nästa torsdag åker vi till Gotland med Jenny och Micke. Då är det dax för Chili att tävla igen.

Bye


Sötnöt

Gjort lite allt möjligt i veckan. Badat vid lygnadred och Uspen. Sist vi bada va Chili med och det va nog första gången Ninja verkligen uppskattade att bada. Annars känns det som att hon mest gått i för att vi är i vattnet. Men då sprang hon runt i vattnet och busade och försökte få igång Chili. När Chili simmade ut gjorde Ninja det med.
I måndags fick Ninja träffa sin halvbror Lucas och hans sambo Spiken. Först tyckte hon de va lite läskiga men sedan lekte de riktigt mycket. Man tror aldrig att Ninja ens kommer växa så hon är i närheten av Lucas när man ser dom två brevid varandra.

I onsdags kväll gick jag på "valpkursen" igen. Märks att det är semestertider för denna gången va vi bara 2 st i valpgruppen. Riktigt skönt tycker jag. Då kan man få lite mera egen tid. Det var bara Ninja och hennes bästa kompis i gruppen dvärgpinschern Nero. Denna gången tränade vi lite sök. Vi gjorde godisruta, sök leksak, och så fick hon leta upp mig. Gick jättebra. Sedan tränade vi vidare på stanna och inkallning. Tränaren tycker att vi kan inkallning klockrent. Hon kommer varje gång. Tränarens man kom den sista kvarten och trodde inte riktigt på hennes skrytande så vi släppte ihop valparna och så skulle vi kalla in dem när det va som svårast, alltså när de ligger och brottas i en hög på varandra. Vi gick åt varsitt håll och kallade in dom, vipps så sprang dom små till varsin matte. Då kände man sig bra stolt över sin lilla valpis! Mannen trodde bara de va tur så vi fick göra om övningen och denna gången kom Ninja lika snabbt. Men lille Nero tyckte det verkade roligare att hänga med Ninja till mig denna gången.
De fick mycket tid till bus vilket jag tycker är jättebra. Då blir det mycket träning från bus till full koncentration vilket alla valpar inte har så lätt för ;)

Har blivit så dålig på att ta kort på henne. Har inga nya kort just nu. Nu ska vi iväg och passa Chili och Arro hela dagen så då ska allt kameran med.

Bye


Valpkurs & Valpträff

Jag och Ninja vaknade för en litet tag sedan. Lille Ninja är riktigt morgontrött något som både jag och Andreas uppskattar. Vi sätter oftast klockan på 9 på morgonen men hade man velat gå upp senare hade Ninja inte brytt sig. Hon ligger ändå bara och knorrar när man vill att hon ska vakna. Under första promenaden går hon och sträcker sig flera gånger och sedan springer hon runt och viftar på svansen när hon börjat komma igång. Alltid lika kul att se på. Det är inte alls lika svårt att gå upp på morgonen längre när man har henne. Man blir alltid lika glad när man ser henne.
Nu har vi båda piggnat till lite. Ninja fick sin mat för en timma sedan med och nu ligger hon och tuggar på sitt älskade ben.

I veckan har vi gjort lite olika saker i onsdags kväll va jag och Ninja på sommarkurs på Lerums brukshundklubb. Vi va över 25 pers som skulle vara med men man delas upp i olika grupper berornde på nivå och vad man vill träna. Om jag inte minns fel så fanns det en agility grupp, en lydnads grupp, en grupp som spårade mm, och en grupp för valpar. Den va jag och Ninja med i. Vi gjorde lite olika saker som sitt, ligg, sitt kvar, inkallning, började även träna vänta/stanna och fot. Efter de släppte vi alla valparna så de fick springa omkring och busa. Det är så himla kul att se på. Kursen amäler man sig till för varje gång på hemsidan. Vilket är jättebra så här på sommaren när man ofta kanske har annat att göra. Ska nog vara med nästa onsdag med.

I torsdags åkte vi till Anki och hälsade på. Även Lotus och Penny hade kommit dit. Då fick de 4 syskonen busa. Ninja, Amadeus, Lotus och Penny. De sprang omkring i hela trädgården och lekte. Mamma Siri såg till att allt gick städat till. Det va så kul att se dom. Alla hade vuxit ordentligt. Vi trodde Ninja va stor men det va inget mot vad hanarna hade blivit. Jösses!
Efter besöket åkte vi till mamma och pappa i Alingsås där brorsan va och skulle passa Ninja medans vi skulle på bio jag och Andreas. Det gick jättebra men Ninja va nog ganska trött efter besöket hos Anki.

Igår åkte alla 3 till sand Uspen och solade å badade. På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa i Alingsås och grillade. Min mormor från Holland är här och hälsar på oss nu med. Senare på kvällen fick Ninja ett ryck när hon spelade fotboll med brorsan och pappa. Hon bara sprang å sprang å sprang runt i hela trädgården. Toker! Helt galen! Ninja står alltid för underhållningen nuförtiden.

Nä nu är det allt dax för frukost. Så ska vi se vad vi ska göra av denna dagen.


Ninja och Arro.

Bye 


Ninja 13 veckor

Idag har hon redan hunnit bli 13 veckor den lille. Men större och större blir hon det ser man nu. Förra veckan va Andreas hemma med henne och dagarna bestod mest av lek å bus. Även lite träning. Hon är så okomplicerad och lär sig ganska fort. Vi har tränat mycket sitt, ligg, sitt/ ligg kvar, loss, tass mm. Kan allt ganska bra nu. Filmat lite så ni kan se http://www.youtube.com/watch?v=OCD07zqpVis . De har även åkt båt för första gången, även det fann hon sig i med en gång och la sig och sov. Igår va vi på Lerums brukshundklubb och skoj tränade lite, plockade fram agility tunneln och lät henne springa och busa i den ett tag. Det tyckte hon va jätte kul. Inte alls läskig.Idag började även min SEMESTER! Underbart. Hoppas på bra väder nu i 4 veckor så man kan vara ute mycket.

Bye

RSS 2.0