Hålla på och ändra

Va precis inne på SBKs hemsida och kollade lite och hittade då de nya lydnadsreglerna för 2012. Låter väl gammal nu men fattar inte varför de ska hålla på och ändra de?? Trodde jag skulle bli glad av att se att det plötsligt kommer bli mycket lättare att tävla lydnad nu men känner bara att det blev tråkigt. Tex i 2:an har detta ändrats:

Nytt i Klass II
I momentet ”Platsliggande” ska förarna inte gå utom synhåll utan stanna synliga för
hundarna på 30 meters avstånd.
Momentet ”Inkallande med ställande” utgår och ersätts med momentet ”Inkallande”
(som i klass I men på 25 meters avstånd). Koefficienten 2 behålls även för det nya
momentet.
I momentet ”Sändande med ställande” anges att för högsta betyg ska hunden gå in i rutan
framifrån (=genom den närmaste sidan).

( http://sbk.nu/upload/04_Tavla/Lydnad/Nytt%20i%202012%20års%20regler%20för%20Lydnadsprov%20med%20rand.pdf )

Blir ju nästan som att gå tillbaka till klass 1 igen?? Lite tråkigt. Man måste ju hela tiden ha nya svårare saker framför sig om man ska tycka det är kul, jag är sån i varje fall. Tröttnar lätt. Men platsen blir ju nästan som i gamla 1:an, och att ink m ställ ersätts med inkallande fast med lite längre avstånd bara gör ju inte det hela så otroligt mycket svårare direkt. 
Fattar inte hellar varför man ska förenkla platsen i 1:an, visst är det bra på ett sätt eftersom det underlättar och gör att fler vill tävla men det har ju gjort en regel att hund som stör platsen i grupp ska rapporteras och kunna bli avstängd bla bla vilket ska skrämma bort de som inte är helt tävlingsklara med sina hundar så då känns det bara onödigt.

Jaja, kanske ändrar mig tills imorgon??  =) Men just nu känns det trist. Får väl fortsätta träna på de vi kan så har vi med oss det till 3:an =) Men först ska vi försöka fixa oss ett LP2. Men de lär dröja. Hittar inga tävlingar i närheten i vinter =( tråkigt nu när man är inne i det. Vill ju tävla! Love it!

Igår tränade vi lite hoppövningar i trädgården med Andreas fina egengjorda agilityhinder =) gick fint med flumman =) idag blev det prommenix i mörkret med Joel i ryggan. I morgon blir det träning med Tyra.

Allt jag hade för idag.

Bye


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0